عباس رستمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توسعه صادرات و رونق کسب و کار در استان سمنان در گرو حمایت از نشان تجاری استاندارد حلال است و صادرات از این دست در سال های گذشته رونق قابل توجهی در جهان پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه جایگاه ایران در این بازار اقتصاد جهانی چندان رضایت بخش نیست، گفت: در ۱۸ ماه گذشته به نشان تجاری استاندارد حلال در کشور توجه ویژه ای شده و در استانها مجوزهای از این دست برای رونق اقتصادی صادر می شود.
مدیرکل استاندارد استان سمنان ادامه داد: سمنان جزو استانهای پیشرو در اعطای مجوز نشان تجاری استاندارد حلال است و در سال ۹۷ این مجوز به یک واحد تولیدی بسته بندی مرغ اعطا شد.
رستمی تصریح کرد: برای سال ۹۸ با همکاری نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی سمنان طرح اعطای مجوز نشان استاندارد حلال به چند واحد تولیدی استان در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: اعطای نشان تجاری حلال تنها مختص به مواد غذایی نیست و در ۱۰ گروه از جمله پوشاک هم این نشان اقتصادی به واحدهای تولیدی بر اساس ضوابط اعطا می شود.
مدیرکل استاندارد استان سمنان گفت: درآمدزایی برای واحدهای تولیدی دارای نشان تجاری استاندارد حلال در کشورهای جهان سالانه سه هزار میلیارد دلار است که با برنامه ریزی اصولی می توان برای توسعه این بخش در استان سمنان اقدام کرد.
حلال مجموعهای از نام و نشان های تجاری یا برند است که در برخی از محصولات درج میشود.
اولین بار محصولات غذایی با عنوان حلال در کشور مالزی تولید شد و در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی به صورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفیشده است.
۷۳۳۹/۶۱۰۳