ایرج اعتبار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حالی که پارسال ۳۸۹ نفر مورد حمله و گزش سگهای ولگرد قرار گرفتند در سه ماه اول امسال ۹۳ نفر مورد حمله و گزش حیوانات ناقل بیماری واقع شدند.
او با اشاره به هزینههای بسیار سنگین درمان بیماری حیوان گزیدگی بویژه حیوانات مشکوک به بیماری هاری اظهار داشت: در سال گذشته تنها برای تهیه واکسن، سرم و درمان افراد مورد گزش واقع شده حیوانات چهار میلیارد ریال هزینه شد.
او گفت: از ۹۶ مورد حیوان گزیدگی سه ماه بهار امسال ۷۹ مورد مربوط به حمله و گزش سگهای ولگرد، سه مورد حمله گرگ در محیطهای شهری و روستایی، ۹ مورد گزش گربه و پنج مورد سایر حیوانات بوده است.
وی با اشاره به وقوع حادثه حمله یک قلاده گرگ به اهالی روستای دیز از توابع بخش شاهرود در ماه جاری اظهار داشت: نتایج آزمایش و تحقیق انجام شده از بدن این حیوان در تهران حاکی از هار بودن آن است.
اعتبار افزود: در صورتی که اقدام بموقع در خصوص درمان سه نفر از افراد مصدوم این حادثه از سوی دانشکده علوم پزشکی خلخال صورت نمی گرفت، ابتلا به بیماری هاری و مرگ حتمی افراد مورد گزش گرگ احتمال داشت.
رئیس مرکز بهداشت خلخال همچنین با هشدار به افزایش روزافزون سگهای ولگرد در مناطق شهری و روستایی این شهرستان و احتمال افزایش آمار حیوان گزیدگی از جانب سگهای رها شده گفت: با توجه به ناکارآمد بودن سایر راهکارهای استفاده شده از سوی شهرداری برای مقابله با افزایش جمعیت سگهای ولگرد، تنها راهکار مناسب برای ایجاد امنیت مردم معدومسازی حیوان با استفاده از راهکارهای پیشبینی شده در دستورالعمل کمیته اتلاف سگهای ولگرد است.
فریدون بابایی، فرماندار خلخال نیز در این جلسه از تعیین ضربالاجل ۲۰ روزه به شهرداری برای جمعآوری سگهای ولگرد، جمعآوری شبانه زبالهها و رفع مزاحمت این حیوانات ناقل بیماری خبر داد و گفت: در صورتی که شهرداری اقدام نکند، موضوع از طریق طرح در محاکم قضایی پیگیری خواهد شد.
وی افزود: پرهیز شهرداری از اجرای مصوبات قبلی این شورا مبنی بر جمعآوری شبانه زبالهها علاوه بر تجمع سگهای ولگرد در محل جمعآوری زبالهها موجب افزایش حضور سایر حیوانات وحشی از جمله روباه، شغال و سایر حیوانات خطرناک شده است.
او اظهار داشت: افزایش آمار سگهای ولگرد در مناطق شهری به حالت بحرانی تبدیل شده و با توجه به نظر موافقت اکثریت اعضای شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان با اتلاف این حیوانات ناقل بیماری، مخالفت شهرداری و رئیس اداره حفاظت محیط زیست سوال برانگیر می باشد و در صورت بروز هرگونه حادثه ناشی از حمله سگهای ولگرد به مردم شهرداری و محیط زیست باید مسئولیت این حوادث را بعهده بگیرند.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.
۷۱۱۹/۶۰۱۸
نظر شما