۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۴۷
کد خبرنگار: 2154
کد خبر: 83403625
T T
۰ نفر
 نسل کشی شیعیان نیجریه با حمایت آمریکا و سکوت محافل بین الملل

تهران – ایرنا – رژیم حاکم بر نیجریه از سال 1393 به این سو با چراغ سبز آمریکا ، حمایت ژیم صهیونیستی و پشتیبانی مالی و تحریک رهبران سعودی و سکوت محافل بین الملل رویکرد نسل کشی شیعیان این کشور را در پیش گرفته است و با وجود اعتراضات مکرر مردمی این رویه از سوی رژیم حاکم همچنان ادامه دارد.

رژیم نیجریه ظرف سالیان گذشته رویکرد وحشیانه ای را علیه شیعیان این کشور در پیش گرفته است. اقدامات دولت نیجریه در حالی است که هیچ خبری از گزارشگران حقوق بشری اروپایی و آمریکایی نیست تا صدای اعتراض مردم این کشور را به گوش جهانیان برسانند.

**قتل عام شیعیان

نخستین اقدام مربوط به روز قدس سال ۱۳۹۳ است که نظامیان این کشور که در میان آنها افسران و نظامیان غربی هم حضور دارند، به راهپیمایی مسالمت‌آمیز شیعیان حمله کردند و سی نفر از آنان و از جمله سه نفر از پسران شیخ ابراهیم زکزhکی را به شهادت رساندند. پس از آن در روز عاشورای سال ۹۳ نیز به عزاداران حسینی هجوم آوردند و عدّه‌ای را شهادت رساندند.

تروریست های این کشور با چراغ سبز دولت در اربعین سال ۱۳۹۴ در مسیر حرکت مردم به سمت شهر زاریا با عملیات انتحاری بیش از ۳۰ نفر را شهید و تعداد زیادی را زخمی کردند. چند روز پس از اربعین نیز در شهر گاباری (در نزدیکی زاریا) به جمعی از شیعیان حمله شد.

اما از همه دلخراش‌تر و وحشیانه‌تر، کشتار بیش از دو هزار نفر و زخمی ساختن جمع زیادی از شیعیان در اواخر ماه صفر مصادف با ۲۱ و ۲۲ آذر ۱۳۹۴ بود که با حمله ارتش نیجریه به حسینیه بقیة الله در شهر زاریا مرکز شیعیان نیجریه و محل اقامت رهبرشان انجام گرفت.

در این ماجرا شیخ زکزاکی و همسرش زخمی و دستگیر شدند و علی از پسران زکزاکی و نیز یار نزدیک، جانشین و معاون وی یعنی شیخ محمد محمود توری و دکتر مصطفی سعید، ابراهیم عثمان و جمی گلیما از رهبران حرکت اسلامی در میان دو هزار نفر دیگر از شیعیان به شهادت رسیدند. مهاجمین دستگیر شدگان را در اتاقی محبوس کرده و زنده زنده سوزاندند. بر اثر این حمله همچنین حدود هشتصد نفر مفقود شدند که تاکنون هیچ خبری از سرنوشت شان به دست نیامده است.

مردم نیجریه بعد از این حادثه دست به راهپیمائی های گسترده ای زدند که همچنان ادامه دارد و مسئولین دولتی با وجود سرکوب های متعدد نتوانسته اند آتشی که بر اثر اقدامات نظامیان در اواخر ماه صفر سال ۹۴ افروخته شد را خاموش کنند.

** پشتیبانی مالی آل سعود برای سرکوبی شیعیان

نیجریه با بیش از ۱۷۰ میلیون نفر جمعیت، پر جمعیت‌ترین کشور آفریقایی است و بزرگترین تولیدکننده نفت در قاره آفریقا و هشتمین کشور صادرکننده نفت در سطح جهان است. بیش از پنجاه درصد از مردم نیجریه مسلمان و نزدیک به چهل درصد مسیحی هستند.

اگر چه در گذشته‌ای نه چندان دور یعنی قرن هجدهم میلادی نیجریه شاهد یک حکومت مقتدر و گسترده اسلامی به رهبری عثمان بن فودی بوده است ولی اینک حکومت و ریاست جمهوری نیجریه در اختیار مسیحیان است و حکومت این کشور دارای روابط بسیار مستحکمی با آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌باشد و یکی از متحدان راهبردی و از تأمین کنندگان اصلیِ نفت برای کشور آمریکا نیز به شمار می‌آید.

اسلام رایج در آفریقا عمدتاً اسلامی با رنگ و روی صوفیانه است و به همین دلیل غالب مسلمانان آفریقایی دوستدار اهل بیت (ع) هستند و درست از همین روی تفکرات سلفی- وهابی در این قاره چندان خریداری ندارد و گروه هایی همچون بوکو حرام نیز کاملاً مصنوعی و حاصل سرمایه گذاری های آمریکایی- صهیونیستی هستند.

هم اکنون شمار شیعیان این کشور تا بیست میلیون نفر برآورد می‌شود. این تعداد شیعه بیشترین شمار شیعیان ساکن در یک کشور آفریقایی است و بدین ترتیب پس از ایران و عراق از نظر جمعیتی نیجریه را می توان سومین کشور شیعی جهان به شمار آورد.

شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه فردی بسیار توانا، فهیم، شجاع و دوستدار نظام جمهوری اسلامی ایران است و همواره در مسیر وحدت مسلمانان در نیجریه و آفریقا گام برداشته و از این رو از دست زدن به خشونت به طور جدی پرهیز کرده است.

شیخ زکزاکی حدود چهار سال است که در وضعیت غیرمناسب در بازداشت ارتش نیجریه قرار دارد و با وجود رای قاطع دادگاه این کشور مبنی بر بیگناهی و لزوم آزادی بی قید و شرط همچنان در اسارت به سر می برد بنابر این جنایات رژیم نیجریه علیه شیعیان این کشور را باید در جایی فراتر از مرزهای این کشور جستجو کرد. جایی به نام ریاض که رهبرانش در صدد ایجاد تفرقه در میان مسلمانان قاره آفریقا و خشکاندن ریشه تشیع در آن هستند.

"ناهیروها" استاد تاریخ در دانشگاه "بایرو" در نیجریه یکی از اساتید سنی مذهب و سرشناس در این کشور است. او همواره از مواضع شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه دفاع کرده و از منتقدان دولت حاکم بر نیجریه است. او معتقد است وهابیت عامل اصلی فشار بر شیعیان در نیجریه می باشد.

ناهیروها می گوید: شیعیان نیجریه روش فاسد دولت این کشور را قبول ندارند و می خواهند این دولت با در پیش گرفتن راه صحیح به طور مستقل عمل کند. دولت مردان نیجریه از سعودی ها پول دریافت می کنند و به خاطر فقر حاضرند، هر کاری انجام دهند. برخی از فرماندهان ارتش و پلیس و حتی وزیران نیجریه از عربستان پول دریافت می کنند. سعودی ها از حکومت نیجریه خواسته اند تا مانع از گسترش تشیع در نیجریه شوند.

وی از شیعیان به عنوان "بزرگ ترین گروه مخالف در نیجریه" نام می برد که از آگاهی سیاسی قابل توجهی برخوردارند و این آگاهی شیعیان، دولت نیجریه را نگران کرده است.

به گفته ناهیروها هیچیک از گروه ها و جریان ها در نیجریه همچون شیعه چنین تشکیلات منسجمی ندارند و نمی توانند گردهم جمع شوند و هیچ حزب سیاسی همچون شیعه از پایگاه مردمی برخوردار نیست بنابر این دولت از این وضعیت نگران است و می ترسد.

این استاد دانشگاه می افزاید: رهبران صوفی و میانه رو اهل تسنن از شیعیان نیجریه حمایت می کنند و تنها گروهی که از شیعیان حمایت نمی کنند، وهابی ها هستند و این وهابی ها با حمایت آمریکا و عربستان قدرت را در نیجریه در دست دارند. وهابی ها همچنین قدرت نظامی و قدرت پلیس را در اختیار دارند زیرا برای آنها هزینه می کنند.

ناهیروها در ادامه از "وجود وهابی ها در ساختار دولت نیجریه" به عنوان یکی از "مشکلات عمده" این کشور نام می برد و در ارتباط با وضعیت کنونی خانواده شیخ زکزاکی می گوید: آنها در بدترین وضع در محاصره پلیس بسر می برند.

این استاد دانشگاه می فزاید: دولت نیجریه از اینکه نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر متوجه وضعیت شیعیان در این کشور شوند، به شدت هراسناک است زیرا می داند که شیخ زکزاکی بیگناه است و می بایست به او غرامت پرداخت کرده و حسینیه و منزلش را از نو بسازد.

گزارش: قاسم غضبانپور

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha