سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه روز شنبه در این باره گفت: عمارت تاریخی کیانی زاده بشرویه در محله میانده بافت تاریخی و در کوچه ساباط مستوفی قرار دارد که با تکیه بر شواهد و الگوهای معماری هسته اولیه بنا به دوران صفوی و ماقبل آن بر میگردد که در دوره قاجار با تخریب چند فضای مجزا به یک خانه اعیانی تبدیل شده است.
سید امیر سلیمانی رباطی بیان کرد: تهرنگ عمارت تاریخی کیانی زاده متفاوت از نوع معماری رایج بشرویه از یک میانسرا با رواقهای شرقی و غربی و ایوانکهای شمالی و جنوبی تشکیل شده که در طرفین شمالی و جنوبی میانسرا، ۲ تالار بزرگ تابستانه و زمستانه واقع شده است.
سلیمانی رباطی اظهار داشت: عملیات مرمت عمارت تاریخی کیانی زاده از سال ۱۳۹۶ با اختصاص اعتبارات ملی و همچنین تسهیلات فنی و اعتباری به مالک شروع شده و در سه ماهه نخست سال جاری بخش اصلی عمارت به بهرهبرداری رسید و هم اکنون بخشهای جانبی عمارت نیز در حال مرمت است.
وی افزود: از ویژگیهای مهم این بنا جدای از ارزشهای معماری، بخشهای الحاقی به فضای اصلی است که شاخصی از معماری دوران صفوی را نشان می دهد که با اتکا به شواهد معماری تیموری، صفوی، قاجار و پهلوی می توان این بنا را موزه ای از تاریخی معماری شهر بشرویه دانست.
۷۵۵۶* ۶۰۵۴