از تبریک فلسطینی تا نفرت فرانسوی؛ سیاست چاشنی قهرمانی الجزایر

تهران - ایرنا - قهرمانی تیم ملی فوتبال الجزایر در رقابت های جام ملت های آفریقا آن هم در شرایطی که این کشور دوره تنش و انتقال سیاسی را می گذارند، با موجی از خوشحالی ملت های عربی و ارسال پیام های تبریک از سوی سیاستمداران فلسطینی همراه شد، در همین حال راستگرایان افراطی فرانسه، الجزایری های مقیم این کشور را مورد حملات نژادپرستانه خود قرار دادند.

دیدار نهایی جام ملت‌های آفریقای ۲۰۱۹، بامداد امروز (شنبه) به وقت تهران در شهر «قاهره» مصر برگزار شد و در پایان تیم ملی فوتبال الجزایر پس از ۲۹ سال با برتری یک بر صفر در مقابل سنگال، بار دیگر جام قهرمانی را از آن خود کرد.

این قهرمانی نه تنها موجی از شادی و خوشحالی را در خیابان‌ها و شهرهای الجزایر به همراه داشت، بلکه در بسیاری از کشورهای عربی، مردم به خیابان‌ها ریخته و به جشن و پایکوبی پرداختند.

پس از مسابقه فینال، الجزایری‌های حاضر در قاهره و محل برگزاری مسابقات نیز به همراه مصری‌ها جشن قهرمانی را برگزار کردند.

بامداد امروز همچنین خیابان‌های دوحه پایتخت قطر رنگ و بویی دیگر گرفت. خیابان‌ها پر از پرچم‌های الجزایر شد و هواداران تیم ملی این کشور با حضور در خیابان‌ها به شادی پرداختند.

فلسطینی‌های ساکن نوار غزه و مناطقی از کرانه باختری نیز با نصب تلویزیون‌هایی با ابعاد بزرگ در اماکن عمومی، مسابقه فینال جام ملت‌های آفریقا را دسته جمعی مشاهده کردند و پس از قهرمانی الجزایر سوار بر خودروها به خیابان‌ها آمده تا اینگونه خوشحالی خود را بروز دهند.

در الجزایر البته قضیه کمی متفاوت بود؛ این کشور از سوم اسفند ۹۷ صحنه اعتراضات مردمی علیه نظام حاکم و رئیس جمهوری سابق الجزایر یعنی «عبدالعزیز بوتفلیقه» است.

اعتراض‌ها از آنجا شروع شد که بوتفلیقه قصد داشت پس از ۲۰ سال زمامداری قدرت، برای پنجمین بار متوالی برای احراز پست ریاست جمهوری نامزد شود.

اما ادامه دار شدن موج اعتراضات مردمی سرانجام بوتفلیقه را مجبور کرد تا سرانجام پس از ۲۰ سال از قدرت کناره گیری کند.

کناره گیری وی از قدرت نیز از خشم ملت الجزایر کم نکرد و مردم این کشور با تظاهرات پیاپی در روزهای جمعه خواستار خروج تمامی دولتمردان و شخصیت‌های سیاسی الجزایر از دایره قدرت شدند.

روز گذشته (جمعه) تظاهرات مردم الجزایر به دلیل همزمانی با برگزاری مسابقه فینال جام ملت‌های اروپا میان الجزایر و سنگال شرایطی خاص داشت.

معترضان در محاصره نیروهای پلیس لباس تیم ملی الجزایر را بر تن داشتند و شعار سر می‌دادند.

مردم الجزایر فریاد می‌زنند: «قهرمانی واقعی برای ملت الجزایر روزی است که رئیس جمهوری مردمی با ساز و کار انتخاباتی سالم به روی کار بیاید.»

** شادی و ارسال پیام تبریک مقامات فلسطینی

الجزایر همواره از حامیان اصلی قضیه فلسطین به شمار می‌رود.

این موضوع حتی در رقابت‌های امسال جام ملت‌های آفریقا هم انعکاس داشت و هواداران الجزایری در استادیوم‌ها نام فلسطین را در دقایق مختلف بازی فریاد می‌زدند.

خاطره خوش فلسطینی‌ها از الجزایر باعث شد تا آنان با شور بیشتری نسبت به دیگر کشورهای عربی مسابقات الجزایر را دنبال کنند.

پس از قهرمانی این تیم نیز شخصیت‌های سیاسی فلسطین همچون «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان خطاب به ملت الجزایر پیام‌های تبریک ارسال کردند.

هنیه ضمن تبریک به ملت الجزایر این پیروزی را نشان دهنده اصالت الجزایری‌ها و توانایی آنان در گذر از چالش‌ها و بحران‌ها دانست.

وی همچنین از هواداران الجزایری که در خلال مسابقات پرچم الجزایر را در استادیوم‌ها برافراشتند، تشکر کرد.

خبرگزاری رسمی فلسطین هم با پخش تصاویری از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان در حال تماشای مسابقه فینال جام ملت‌های آفریقا آن را مصداق تشکر از ملت الجزایر و قدردانی از موضع ثابت آنان درخصوص آرمان فلسطین دانست.

محمود عباس نیز پس از قهرمانی الجزایر آن را مایه شادی و فخر جهان عرب و به خصوص ملت فلسطین دانست.

** شادی در فرانسه و ردپای نفرت و نژادپرستی

شادی هواداران تیم فوتبال الجزایر به دنبال پیروزی تیم محبوبشان بر تیم سنگال در پاریس به درگیری جوانان الجزایری تبار با پلیس فرانسه منجر شد.

روز گذشته هم ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای پلیس، مسئول برقراری نظم و امنیت در فرانسه برای کنترل هواداران الجزایری مقیم فرانسه بودند.

هواداران تیم الجزایر روز گذشته در "پلس دو لتوال" پاریس تجمع کردند؛ ترافیک و تردد وسایط نقلیه در انتهای بازی تقریباً غیرممکن شده بود، اما وضعیت در نیمه شب به حال آرام بازگشت.

در ساعت ۱ بامداد امروز نیز در خیابان‌های مجاور شانزه لیزه برخی درگیری‌ها میان پلیس و هواداران تیم الجزایر رخ داد و گروهی از جوانان نیروهای پلیس را با مواد آتش زا مورد هدف قرار دادند که این اقدام آنان با پرتاب گاز اشک آور از سوی نیروهای پلیس فرانسه پاسخ داده شد.

پلیس فرانسه اعلام کرده که در جریان این درگیری‌ها ۱۳ نفر را دستگیر کرده است.

شادی هواداران تیم فوتبال الجزایر یکشنبه شب هفته گذشته نیز در شهرهای مختلف فرانسه به صحنه درگیری هواداران این تیم و نیروهای امنیتی و پلیس منجر شد. در جریان این درگیری‌ها ۲۸۲ نفر دستگیر شدند.

اما اتفاقات در فرانسه تنها به درگیری‌های خیابانی محدود نشد، بلکه پای احزاب راستگرای افراطی فرانسه به شادی مهاجران و الجزایری تبارها که در حدود ۵.۵ تا ۷ میلیون از جمعیت فرانسه را تشکیل می‌دهند، باز شد.

سیاستمداران و وب سایت‌های راست افراطی فرانسه، حامیان تیم الجزایر را که بعد از هر پیروزی یا شکست تیم الجزایر به خیابان‌های شهرهای فرانسه می آیند مورد حمله لفظی قرار دادند.

در همین حال یک وب سایت راست افراطی نزدیک به حزب مارین لوپن خواستار آن شده که پلیس فرانسه به حامیان تیم فوتبال الجزایر که به خیابان‌ها می آیند، شلیک کند.

نکته‌ای که حامیان راست افراطی فرانسه را خشمگین کرده آن است که مصادف با روز ملی فرانسه این نام الجزایر بود که بیشتر در خیابان‌های پاریس و دیگر شهرهای این کشور شنیده می‌شد.

نیکولا دوپونتنیان سیاستمدار راست افراطی فرانسه روز جمعه و ساعاتی پیش از آغاز فینال جام ملت‌های آفریقا در یک شبکه تلویزیونی فرانسه گفته بود، دیدن اینکه فرانسوی‌ها پرچم الجزایر را بالا ببرند، دردناک است. او خطاب به جوانان فرانسوی- الجزایری گفت: می‌خواهم به این جوانان که امیدوارم اقلیتی باشند، بگویم فرانسه از شما استقبال کرده است، اما اگر شما الجزایر را ترجیح می‌دهید خب به الجزایر برگردید.

سخنان این سیاستمدار راست افراطی بسیاری از ناظران را به یاد حرف های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا انداخته است که از چهار نماینده زن کنگره آمریکا که همگی رنگین پوست هستند، خواسته بود به کشورشان برگردند.

همچنین «استفان رویه» سیاستمدار راست افراطی عضو حزب مارین لوپن نیز در واکنش به سخنان سامیا گالی سناتور فرانسوی که گفته بود «قلب مارسی برای الجزایر می تپد» گفت: «مارسی شهری فرانسوی است، مارسی الجزایر نیست؛ این هزاران فرانسوی (که روی کاغذ فرانسوی هستند) و پرچم الجزایر را بالا بردند از سوی سامیا گالی سناتور فرانسوی تشویق می‌شوند.»

شهروندان الجزایری بزرگترین اقلیت فرانسه را تشکل می‌دهند. شمار الجزایری‌های مقیم فرانسه بین ۵.۵ میلیون تا هفت میلیون نفر تخمین زده شده است.

حال باید دید این نزاع چند دهه میان افراطی‌های فرانسه و الجزایری تبارها که با قهرمانی تیم ملی الجزایر وارد فاز جدیدی شده، تا کجا ادامه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha