مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ابتدای اردیبهشت نخستین کانون ملخهای صحرایی در سطح ۶۰ هکتار اراضی منطقه کهنو شهرستان نهبندان شناسایی و در اسرع وقت سمپاشی و مبارزه انجام شد.
مهدی یوسفی با بیان اینکه سمپاشی ملخها با دستگاههای یو. ال. وی انجام میشود افزود: تمامی کانونهای ملخ در شهرستان مرزی نهبندان شناسایی و مهار شده است.
وی بیان کرد: ملخها میتوانند روزانه مسافت ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر را طی کنند همچنین وزش باد در جابه جایی ملخها تاثیرگذار است لذا کارشناسان پیشبینی میکنند ملخهای مهاجر از جنوب کرمان وارد استان شده باشند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: کماکان ۵۱ شبکه مراقبت از آفات در استان فعال است که ۳۵ مورد دولتی و ۱۶ مورد خصوصی هستند.
وی ادامه داد: از آنجایی که قبل از هجوم ملخها آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت را داشتیم لذا هنگام شناسایی کانون ملخ به موقع سمپاشی شد و خسارتی به اراضی وارد نکرد.
یوسفی عنوان کرد: مبارزه با ملخهای مهاجر تا ۱۵ مردادماه ادامه خواهد شد با شرایطی که با وزش بادهای شدید مواجهایم نمیتوان عملیات سمپاشی را انجام داد.
وی یادآور شد: خراسان جنوبی بین استانهای درگیر ملخهای صحرایی یا مهاجر کمترین میزان ورود و مبارزه را داشته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱۱۵ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات بحران کشور برای مبارزه با آفت ملخ به استان اختصاص یافته است افزود: از این میزان ۶۲ میلیون تومان صرف خرید تجهیزات و ۵۳ میلیون تومان برای خرید سم هزینه شد.
وی ضمن قدردانی از سازمان حفظ نباتات کشور برای حضور به موقع کارشناسان در استان و اختصاص اعتبار بیان کرد: سازمان نسبت به سایر استانها در حق خراسان جنوبی اجحاف نکرد که این موضوع جای قدردانی دارد.
یوسفی عنوان کرد: پیشبینی میشود سال آینده نیز درگیر ملخهای صحرایی باشیم در نتیجه برای تامین تجهیزات ۱۱ شهرستان استان پنج میلیارد تومان اعتبار از سازمان حفظ نباتات درخواست شده است.
وی ادامه داد: در این خصوص سازمان جهاد کشاورزی و استانداری با سازمان بحران کشور مکاتبه کرده است تا در بازه سه ساله برای خرید دستگاههای یو. ال. وی پاش، خرید سموم و سایر هزینهها این اعتبار در اختیار استان قرار بگیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: استان مرزی ما در خطر است لذا بایستی از قبل در حالت آمادهباش باشیم تا در صورت مشاهد آفت به مشکل برخورد نکنیم.
وی گفت: پایش و رصد انواع آفتهای کشاورزی با اولویت کانونهای مشخص مجدد از پاییز در استان آغاز خواهد شد.
ادارات جهاد کشاورزی در اطلاعیههای مختلف خود به مردم هشدار دادهاند که در صورت مشاهده دستههای ملخ، به سرعت با نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی تماس بگیرند.
یکم بهمن ماه سال ۹۷ احتمال حمله ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان، امارات و عمان به ایران از مرکز کنسولگری ملخ که مقرش در رم است، اعلام شد و هشتم بهمن ماه بروز دستهجات ملخ صحرایی در بندر نخیلو استان هرمزگان گزارش شد.
بر اساس اعلام مسئولان، تشکیل ستاد مبارزه با ملخ در سازمان حفظ نباتات، ستاد استانها، شهرستانها و تشکیل تیم های ردیابی و مبارزه در تمامی نقاط آلوده از اقدام صورت گرفته برای مقابله با این آفت است.
ملخهای مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را می خورند، ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف از جمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
۷۵۵۷* ۶۰۵۴