کیومرث دانشجو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نزدیک به ۷۵ درصد این میزان شامل یک میلیارد و ۸۵۹ میلیون مترمکعب از اول فروردین به سمت دریاچه سرازیر شده که این امر، بی نظیر بوده است.
وی اضافه کرد: با این میزان رهاسازی آب از سدهای آذربایجان غربی به سمت دریاچه ارومیه در کنار بارش های خوب سال آبی جاری و کاهش مصرف آب در بخش های مختلف حوضه، در حال حاضر این دریاچه چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب دارد که ۲ میلیارد و ۷۹۰ میلیون مترمکعب بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
وی بیان کرد: طی حدود ۱۰ ماه گذشته با اقدامات خوب انجام شده در حوضه آبریز دریاچه ارومیه حدود سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب این دریاچه بیشتر شده که طی سال های اخیر، بی نظیر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ادامه داد: تراز دریاچه ارومیه اکنون یکهزار و ۲۷۱ متر و ۶۶ سانتی متر برآورد شده که ۱۰۵ سانتیمتر بیشتر از زمان مشابه سال ۱۳۹۷ است.
دانشجو گفت: بارندگیهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به بیش از ۵۱۹ میلیمتر رسیده که ۲۶ درصد نسبت به سال آبی گذشته و ۴۷ درصد نسبت به متوسط درازمدت بیشتر است.
طبق بررسی های صورت گرفته، بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب آب نیز از سدهای آذربایجان شرقی به سمت دریاچه ارومیه رها شده است.
تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ خورشیدی حد فاصل یکهزار و ۲۷۴ متر تا یکهزار و ۲۷۸ متر متغیر بود اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه، ۴۰ سانتیمتر شد و در مجموع هشت متر از تراز دریاچه ارومیه کاهش یافت.
پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نکردن چشمگیر بارشهای حوضه در چهار سال گذشته، تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش همراه شد که این نشاندهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.
به واسطه بارشهای مناسب سال آبی جاری امیدواری به احیای این گنجینه آبی شمالغرب کشور و تحقق اهداف برنامهریزی برای بازگشت به تراز واسط دریاچه (حدود ۱۲۷۲ متر) بیشتر شده است.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است.
۸۱۳۷/۲۰۹۳
نظر شما