کیومرث دانشجو روز چهارشنبه در نخستین همایش بینالمللی آبیاری و زهکشی در ارومیه افزود: تکلیف ستاد احیا برای شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی، رهاسازی ۲ میلیارد و ۱۷۲ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه بود که ۲.۳ برابر پیشبینیها بود.
وی اضافه کرد: در این مدت ۲ میلیارد و ۷۶۸ میلیون مترمکعب آب بیشتر از پیشبینیهای صورت گرفته از سدهای اقماری دریاچه ارومیه وارد این دریاچه شده که نشاندهنده اهتمام دولت به بهبود وضعیت این دریاچه است.
وی بیان کرد: علاوه بر آن، قرار بود که مصرف آب در بخش کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه ۴۰ درصد کاهش یابد که تاکنون ۳۲ درصد آن محقق شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با اشاره به لایروبی ۸۸۰ کیلومتر رودخانه و انهار در استان طی پنج سال اخیر بیان کرد: از این میزان ۳۳۰ کیلومتر رودخانه و ۵۵۰ کیلومتر نهر است.
کیومرث دانشجو اضافه کرد: این طرح در راستای کاهش مشکلات ناشی از سیلابها و بهبود وضعیت دریاچه ارومیه اجرایی میشود.
وی گفت: در این مدت همچنین بیش از پنجهزار حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه مسدود و حدود پنجهزار و ۱۰۰ حلقه چاه نیز مجهز به کنتور هوشمند شده است.
رهاسازی آب از سدها یکی از مهمترین راهبردهای ستاد احیای دریاچه ارومیه برای جلوگیری از خشک شدن نگین آبی آذربایجان بوده که به خوبی مدیریت شده است.
سدهای بوکان، شهرچای ارومیه، ساروق تکاب، مهاباد، حسنلوی نقده، زولا و دریک سلماس سدهای اقماری دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی به شمار می رود.
نظر شما