به گزارش تارنمای نیوز، «عاصف یاسین مالک» که ریاست وزارت دفاع پاکستان را از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ بر عهده داشت در یک مصاحبه تلفنی گفت: طالبان با خروج جزئی از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان توافق کرده است.
یاسین مالک افزود: به رغم وجود اختلاف میان طرف های قدرت در افغانستان اما به نظر می رسد که روند صلح در این کشور تا پایان سال جاری یا اوایل سال ۲۰۲۰ نهایی خواهد شد.
ژنرال بازنشسته پاکستانی تاکید کرد که معاهده صلح افغانستان احتمالاً در ماه ژانویه یا فوریه سال آینده امضا خواهد شد و این توافق می تواند به ابزاری مناسب برای کسب رای بیشتر توسط دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به حساب آید.
از اکتبر (مهرماه) سال ۲۰۱۸ تا کنون هفت دور مذاکرات صلح میان طالبان و زلمی خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان برگزار شده است.
خلیل زاد بارها تاکید کرده است که دولت آمریکا در روند این مذاکرات صلح به دنبال دو هدف اصلی از جمله آتش بس و مذاکره میان افغانی است.
رسانه های پاکستانی بر این باورند که سفر اخیر عمران خان نخست وزیر این کشور به واشنگتن و دیدار وی با ترامپ می تواند تاثیر بسزایی در روند مذاکرات صلح افغانستان میان آمریکا و طالبان داشته باشد.
دولت آمریکا بارها از پاکستان خواسته تا با ایفای نقش نفوذی خود بر طالبان روند توافق صلح را تسریع بخشد.
«ینس استولتنبرگ» دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" روز جمعه گفت: آمریکا و این سازمان مذاکراتی با رهبران سیاسی طالبان را با هدف کسب توافق برای خروج نیروهای نظامی از افغانستان آغاز نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری خامه پرس، «ینس استولتنبرگ» در نشست امنیتی اسپین افزود: ناتو در تلاش های صلح طلبانه صورت گرفته دخیل است و ما تاکنون بارها با «زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان به گفت وگو و مذاکره پرداخته ایم.
دبیر ناتو افزود: از آنجا که این نهاد و آمریکا همزمان با یکدیگر وارد افغانستان شده اند، در نتیجه ما در تصمیم خروج از این کشور نیز هماهنگ عمل کرده و هر زمانی که فرصت خروج نیروهای ما فرا برسد، ما این کشور را ترک خواهیم کرد.
دبیر کل ناتو در حالی توافق خروج نیروهای خارجی از افغانستان را تکذیب می کند که این مساله یکی از پیش شرطهای مهم گروه طالبان در گفت وگوهای صلح با نماینده ویژه آمریکا است.
نظر شما