محمدرضا کارگر عصر یکشنه با اشاره به انتشار خبری درباره از بین رفتن برخی از اسناد مهم تاریخی در جریان حادثه آتشسوزی در میدان حسنآباد تهران افزود: نگهداری اسناد تاریخی غیرقانونی نیست، اما بهتر این است که اسناد تاریخی در اماکن امن از جمله موزهها یا سازمان اسناد و کتابخانه ملی نگهداری شوند.
بر اساس اعلام میراث آریا، وی با بیان اینکه بنا به گفته سردفتر دفترخانه شماره ۳۹ تهران در آتشسوزی میدان حسنآباد برخی از اسناد مهم و تاریخی از جمله اسناد آیتالله کاشانی و دکتر مصدق از بین رفته است، افزود: از همه افرادی که اسناد تاریخی و مهم در اختیار دارند، درخواست میکنیم تا برای نگهداری هرچه بهتر از این اسناد و صیانت قویتر از آنها، این اسناد را به موزهها یا به سازمان اسناد و کتابخانه ملی تحویل دهند.
شامگاه چهارشنبه پیش، بخشی از ساختمانهای ضلع شمال غربی میدان حسنآباد در حالی در آتش سوخت که ۲ سال پیش چنین حادثهای در ضلع جنوبی آن در یک انبار نخ روی داده بود. تخریب ۲ گنبد این میدان از جمله خسارت آتش سوزی اخیر اعلام شده است. پیرامون میدان حسن آباد را فروشگاههای ابزار و یراق، قفل و نخ کاموا فروشی دربرگرفته و در قسمت جنوبی میدان نیز بورس سیسمونی فروشها و در بخش شمالی مرکز فروش مبلمان اداری و لوازم چوبی است.
میدان حسنآباد که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به «میدان ۳۱ شهریور» تغییر نام یافته بود و دوباره به نام حسنآباد ثبت گردید میدان حسنآباد از میدانهای تاریخی و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. این میدان و ساختمانهای گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و به بهرهبرداری رسید. این مجموعه در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۷۷ با شمارهه ثبت ۱۹۷۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پیش از ساخت این میدان تاریخی، باغ بزرگی در این منطقه وجود داشت که از املاک میرزا یوسف آشتیانی بود. پس از گسترش یافتن تهران، او آن منطقه را به نام پسرش، حسن، «حسنآباد» نامگذاری کرد. پس از درگذشت میرزا یوسف آشتیانی، ورثه این ملک را تکهتکه کرده و به فروش رساندند به گونهای که در دل محله مسکونی حسنآباد تنها دو چهارراه از آن باقی ماند.
نظر شما