علوم انسانی امروز نیازمند بومی‌سازی است

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: علوم انسانی امروز نیازمند بومی سازی است که این امر مهم در کتاب نظریه اسلامی رشد انسان مورد توجه قرار گرفته است.

عبدالحسین خسروپناه، روز دوشنبه در آیین رونمایی از کتاب "نظریه اسلامی رشد انسان" اظهار داشت: علوم انسانی امروز نیازمند بومی سازی و حکمی سازی است.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه ها براساس چهار رویکرد دانشگاه مدرک‌گرا، آموزش محور، پژوهش محور و کارآمد بررسی می شوند.

خسروپناه تصریح کرد: این اثر در بستر مدل چهارم تالیف شده است.
خسروپناه ادامه داد: این اثر همچنین در ساحت علم دینی حکمی است و انتظار می رود کاربست آن به تعلیم و تربیت منحصر نشود.

**برنامه های توسعه در ایران بر اساس رویکردهای اقتصادی است

رئیس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی گفت: برنامه های توسعه در ایران براساس رویکردهای اقتصادی سازماندهی شده است و این اقتصاد با زیست بوم کشور متناسب نبوده است.

جمیله علم‌الهدی اظهار داشت: در اسلام مسئله علم گرایی و اهمیت و مقام زن مورد توجه قرار گرفته است.

علم‌الهدی تصریح کرد: امروزه در جوامع غربی ایران را محکوم به بی توجهی نسبت به زن و جایگاه وی در جامعه می کنند؛ این مسئله در حالی است که زنان امروز جامعه ایران در برترین دانشگاه های کشور تحصیل و تدریس می کنند.

وی با اشاره به انقلاب فرهنگی ادامه داد: جامعه ایران انقلاب فرهنگی را با فاصله کوتاهی از انقلاب سیاسی آغاز کرد. این مهم و تغییر آن توسط امام خمینی (ره) نیز سال ها قبل مطرح شد.

رئیس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: امام در حقیقت با یک انقلاب فرهنگی مردم را به پای مبارزه کشاند. امروز باوجود اقدامات موثر در این عرصه همچنان باید در این مسیر گام برداشت.

وی همچنین با اشاره به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: امروزه به این مراکز به عنوان بنگاه های اقتصادی نگریسته می شوند و در خصوص تربیت اسلامی و دانش تربیت اقدام نمی شود.

علم‌الهدی با بیان اینکه برنامه های توسعه در ایران بر محور اقتصاد سازماندهی شده است؛ یادآور شد: این اقتصاد با زیست بوم کشور نیز متناسب نبوده است.

به عقیده وی در عرصه علوم دینی نیز مباحث فرعی مورد توجه واقع شده و مسائل اصلی مغفول مانده است.

علم‌الهدی با بیان اینکه این اثر در حقیقت فصل پنجم از یک تحقیق میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه شهید بهشتی است؛ عنوان کرد: در سال ۱۳۸۴ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه شهیدبهشتی به منظور بررسی فلسفه تعلیم و تربیت در اسلام یک ماموریت واگذار کرد.

وی تاکید کرد: نتایج این فعالیت‌ها نیز در سال ۱۳۹۵ به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شد و از سال ۹۵ تا ۹۸ نیز ویراستاری علمی آن به طول انجامید.

علم‌الهدی ادامه داد: این اثر حاوی مثال های موردی از آموزه های اسلامی است. از زاویه حکمت متعالیه به جهان می نگرد و به اسلام گراهای افراطی داخلی و خارجی انتقاد می کند و از نظریات امام خمینی (ره) بهره می برد.

آیین رونمایی از کتاب «نظریه اسلامی رشد انسان» که به همت علم الهدی به رشته تحریر درآمده است، امروز با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و دانشگاهی، متخصصان و اهالی رسانه در تالار پروین اعتصامی مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha