۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۱۰
کد خبر: 83407099
T T
۱ نفر
حضور روس ها در حیاط خلوت آمریکا با محور توسعه همکاری ها

مسکو - ایرنا - رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه فردا سه شنبه تور پنج روزه خود را به کشورهای آمریکای لاتین که آمریکا آن را حیاط خلوت خود می داند، آغاز می کند.

هاوانا پایتخت کوبا نخستن ایستگاه سرگئی لاوروف است که روابط پر تنش آن با واشنگتن بر هیچکس پوشیده نیست. شاید از این رو بوده که وزیر خارجه کهنه کار روس‌ها تصمیم گرفت کوبا متحد استراتژیک روسیه در کارائیب را نخستین ایستگاه خود قرار دهد.

وی در زمان حضور در کوبا علاوه بر دیدار با همتای خود، قرار است با رئیس جمهوری این کشور نیز گفت و گو کند و چهارشنبه هاوانا را به مقصد برازیلیا پایتخت برزیل ترک خواهد کرد کشوری که اکنون رئیس جمهوری طرفدار آمریکا بر مسند آن نشسته است و بارها تمایل خود را برای نزدیکی به واشنگتن نشان داده است بنابراین سفر به برزیل استراتژیک ترین بخش سفر لاوروف به آمریکای لاتین به حساب می‌آید.

برزیل در حالی پذیرای لاوروف است که ریودوژانیرو دومین شهر مدرن این کشور در زمان حضور وزیر امور خارجه روسیه پذیرای اجلاس وزیران گروه بریکس است.

در اجلاس وزیران خارجه بریکس قرار است در خصوص مسائل جهانی و منطقه‌ای، حفظ صلح و امنیت و حل و فصل برخی مناقشه‌ها گفت وگو و تبادل نظر شود.

در مرکز توجه این اجلاس مسائل مربوط به هماهنگی رویکردهای کشورهای عضو بریکس در عرصه بین المللی و فعال‌تر کردن همکاریها برای مقابله با تروریسم و گروه‌های تبهکار فرامرزی و تأمین امنیت اطلاعاتی قرار دارد.

بریکس نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.

وزیران خارجه شرکت کننده در این اجلاس، استراتژی همکاری در فرمت بریکس در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و انسانی را مرور خواهند کرد و درباره مقدمات اجلاس سران بریکس که قرار است در ماه نوامبر در برازیلیا برگزار شود، گفت وگو می‌کنند.
در چارچوب برنامه این سفر، وزیر خارجه روسیه با همتای برزیلی خود دیدار می‌کند و قرار است دو طرف همکاری‌های دوجانبه در چارچوب مشارکت راهبردی از جمله در عرصه‌های اقتصادی و بازرگانی را بررسی کنند.
انتظار می‌رود در مرکز توجه دو طرف مسائل منطقه‌ای، دورنمای همکاری‌های روسیه و برزیل در سازمان ملل، گروه بریکس و گروه بیست کشور صنعتی قرار داشته باشد.

حضور در پاراماریبو پایتخت جمهوری سورینام کوچک‌ترین کشور در قاره آمریکای جنوبی که در شمال برزیل قرار دارد آخرین ایستگاه رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در سفر به حوزه کارائیب است.

لاوروف روز شنبه هفته آینده (۲۷ جولای) وارد پاراماریبو خواهد شد و طبق برنامه‌ای که از طریق وزارت امور خارجه روسیه در اختیار ایرنا قرار گرفته با پولاک بی گلی وزیر خارجه سورینام دیدار و گفت وگو خواهد کرد.

در جریان این دیدار دو طرف امکان گسترش همکاری‌های روسیه و سورینام در عرصه‌های مختلف را بررسی می‌کنند و پس از آن لاوروف با «دسی بوترسه» رئیس جمهوری سورینام دیدار خواهد کرد.

روس‌ها این سفر را نشانگر اهمیت کشورهای منطقه آمریکای لاتین و حوزه کارائیب برای مسکو و تمایل این کشور برای گسترش همکاری‌ها با آنها می‌دانند.

یادآور می‌شود که روسیه با بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین که آمریکا از آنها به عنوان حیاط خلوت خود یاد می‌کند روابط خوبی دارد و به خوبی به این مساله آگاه است که هیچ چیز بیشتر از بهبود روابط با این کشورها مقامات کاخ سفید را خشمگین نمی‌کند.

اکوادور، بولیوی، برزیل، آرژانتین، کوبا و ونزوئلا ازجمله کشورهای آمریکای لاتین هستند که اکنون با روسیه روابط خوب و راهبردی دارند.
روسیه در ماه‌های اخیر و پس از آنکه خوان گوایدو در خیابان‌های کاراکاس خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند و آمریکا از وی حمایت کرد، بر پشتیبانی از دولت قانونی نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا تاکید کرد.

رسانه‌های روسیه به تازگی خبر داده‌اند که ولادیمیر پوتین از نیکلاس مادورو دعوت کرده است که به مسکو سفر کند ضمن اینکه دیپلمات‌های روسیه بارها اعلام کرده‌اند که برای کمک به حل بحران اقتصادی در ونزوئلا تلاش می‌کنند.
کرملین همچنین از مذاکرات دولت ونزوئلا و مخالفان آنکه تاکنون دو دور آن در نروژ برگزار شده حمایت کرده و از جامعه جهانی خواسته است تا از این گفت وگوها حمایت کند.
در مجموع می‌توان گفت حوادث ماه‌های اخیر در ونزوئلا و همچنین گردش سیاسی مقامات واشنگتن در برابر کوبا با روی کار آمدن دونالد ترامپ بار دیگر باعث رویارویی روسیه و آمریکا در منطقه آمریکای لاتین شده است.

مقامات واشنگتن بارها ناراحتی خود را از گسترش روابط روسیه یا دیگر کشورها در نیمکره شرقی با کشورهای آمریکای جنوبی اعلام کرده‌اند با این وجود مسکو و سایرین راه خود را می‌روند و معتقدند آمریکا دیر یا زود باید بپذیرد که دوران یک جانبه گرایی در روابط بین المللی پایان یافته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha