به نوشته اکسپرس چاپ لندن، به دنبال تنش اخیر ایران و انگلیس در آب های خلیج فارس، کارشناسان نظامی با اشاره به ناتوانی و عملکرد بسیار ضعیف نیروی دریایی انگلیس تأکید کردند که ناوگان دریایی نظامی بریتانیا برای مقابله با درگیری های بین الملل بسیار کوچک است.
قدرت این ناوگان نسبت به جایگاه نظامی خود در ۳۰ سال گذشته بسیار افول کرده و تحولات اخیر توان کنونی انگلیس در منطقه خاورمیانه را زیر سوال می برد.
کارشناسان دریایی بر این باورند که توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران بیانگر شکست لندن در تأسیس یک قدرت بلامنازع در منطقه خاورمیانه است.
در زمان جنگ فالکلند در سال ۱۹۸۲ ناوگان دریایی رویال انگلیس دارای ۱۳۴ کشتی نظامی بود؛ درحالی که در سال ۲۰۱۹ تعداد این ناوگان به ۷۹ کشتی کاهش یافته است.
دولت انگلیس ۱۳ تیرماه امسال یک فروند نفتکش حامل محموله نفت ایران (گریس یک) را در آب راه بین المللی جبل الطارق به عنوان اقدامی مغایر با اصول حقوقی ناظر بر روابط بین الملل و در راستای جلب رضایت دولت ترامپ توقیف کرده و خدمه این نفتکش همچنان در بازداشت بسر می برند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز جمعه گذشته اعلام کرد، کشتی انگلیس به نام «استِنا ایمپرو - stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد ...
حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس نیز دیروز یکشنبه با انتشار پیامی در توییتر که در رسانه های انگلیسی بازتاب گستردهای یافت هشدار داد که دولت لندن باید نیروهای سیاسی داخلی را که می خواهند تنش های کنونی میان ایران و انگلیس را فراتر از ماجرای کشتی ها افزایش دهند، مهار کند.
وی این تحولات را خطرناک و نسنجیده، در مقطع زمانی حساسی در منطقه توصیف و تصریح کرد که ایران برای مواجهه با سناریوهای مختلف قوی و آماده است.
نظر شما