۱ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۴۴
کد خبر: 83407922
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدرس فیفا: استفاده از کمک داور ویدئویی به ۹ ماه زمان نیاز دارد

تهران- ایرنا- مدرس فدراسیون جهانی فوتبال گفت: استفاده از کمک داور ویدئویی حداقل به ۹ ماه زماه نیاز دارد و این اتفاق در مدت کوتاه امکان پذیر نیست.

«محمد صالح سوبخیدین» مدرس فیفا در زمینه سیستم کمک داور ویدئویی با اشاره به حضورش در ایران گفت: در ابتدا باید بگویم که شرکتی که تصمیم دارد از این سیستم در ایران بهره ببرد باید امکانات خوبی داشته باشد تا فیفا مجوز های لازم را بدهد. راه اندازی سیستم کمک داور ویدئویی با سه آموزش غیر ممکن است و برای راه اندازی این سیستم حداقل به ۹ ماه زمان نیاز داریم.

وی در پاسخ به زمینه های استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی ادامه داد: سیستم کمک داور ویدئویی می تواند در چهار حوزه اصلی ورود کند و آن هم اتفاقات سرنوشت ساز در یک بازی است. اولین موضوع توپی است که منجر به گل می‌شود و مورادی که در به ثمر رسیدن یک گل موثر است. آفساید، خطای مهاجم  و خیلی از مسائلی دیگر در این موضوع جای بررسی دارد.

مدرس فیفا اضافه کرد: مساله بعدی بحث‌های پنالتی، کارت قرمز مستقیم و اشتباهات در شناسایی بازیکن است. کمک داور ویدئویی در این زمینه ها می‌تواند ورود کند. استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی به این معنا نیست که کلیه اشتباهات داوری رفع شود. این سیستم به کاهش اشتباهات داوری کمک می کند.

وی در رابطه با زمان تایید استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی در ایران هم گفت: اگر شرکتی که امکانات و تجهیزات را فراهم می کند، مشکلی نداشته باشد، حدود شش ماه فقط آموزش داوران به طول می‌انجامد. البته فقط موضوع آموزش داوران نیست بلکه بحث آن شرکت هم هست که بتواند پروانه فیفا را بگیرد. اینگونه نیست که با سه ماه آموزش این سیستم را به راه انداخت.

وی در مورد انواع مختلف کمک داور ویدئویی هم ادامه داد: هر چه تعداد دوربین ها بیشتر باشد احتمال کمک به داور بیشتر است. البته زوایای مختلف هم تاثیرگذار است و هر چه دوربین بیشتر باشد بهتر است.

سوبخیدین خاطرنشان کرد: در آسیا کشورهایی مانند قطر و استرالیا، ژاپن، عربستان، کره جنوبی و چین از این سیستم استفاده می‌کنند.

سوبخیدین در مورد تاکید ایران مبنی بر استفاده از امکانات داخلی اظهار داشت: من در کلاس هم به داوران گفتم  که فیفا تنها به چند شرکت پروانه فعالیت در این زمینه را داده است اما اگر در داخل کشور شرکتی می‌خواهد در این زمینه فعالیت کند باید مجوز لازم را از فیفا  بگیرد.

این داور پیشکسوت در رابطه با آخرین قضاوتی که برای فوتبال ایران انجام داد، گفت:  من چند مسابقه را برای تیم ملی فوتبال ایران قضاوت کردم و باعث افتخارم بود که برای این کشور سوت می زنم. همه داوران دوست دارند بازی های باکیفیت را قضاوت کنند و تیم ملی ایران هم همیشه فوتبال با کیفیتی ارائه می داد.

وی در مورد قضاوتش در دیدار ایران و بحرین حدود ۱۵ سال قبل که حواشی زیادی همراه داشت، تصریح کرد:  من حدود ۶ دقیقه وقت اضافه در ان دیدار گرفتم که کمی طولانی شد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha