۲ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۲۴
کد خبر: 83408104
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دامپزشکی استان مرکزی نسبت به مسمومیت غذایی در فصل تابستان هشدار داد

اراک - ایرنا - اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با صدور اطلاعیه ای نسبت به مسمومیت غذایی در فصل تابستان هشدار داد و از مردم خواست نسبت به رعایت مسایل بهداشت غذایی حساسیت ویژه داشته باشند.

در این اطلاعیه که روز چهارشنبه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: با توجه به گرم شدن هوا در فصل تابستان شهروندان باید هنگام خرید محصولات خام دام، طیور و آبزیان نسبت به رعایت موارد بهداشتی و تهیه محصولات سالم توجه ویژه داشته باشند.

اطلاعیه می افزاید: گوشت سفسد طیور که یک مرحله انجماد گرفته باید به صورت یخ زده به دست مصرف کننده برسد و در صورت رفع انجماد احتمال فساد و مسمومیت را به همراه دارد.

در این اطلاعیه عنوان شده است: داخل بسته بندی مرغ منجمد نباید مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد و نشانی از سوختگی ناشی از انجماد (لکه هایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) نیز نباید در این ماده خوراکی مشاهده شود.

در بخشی از این اطلاعیه عنوان شده است:  مرغ منجمد باید در کیسه های پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و دارای و حاوی نشانه گذاری تاریخ تولید و انقضا، مجوز سازمان دامپزشکی و مشخصات نگهداری باشد و  وجود پوست یکنواخت روی بدن مرغ، عاری بودن از هر گونه پارگی یا تورم، خون مردگی، تغییر رنگ و خراش  از جمله مشخصات گوشت مرغ تازه، سالم و بهداشتی است.

این اطلاعیه می افزاید: وجود عضلات دارای سفتی و قوام طبیعی و چربی ها به رنگ زرد روشن یکنواخت و بدون هر گونه بوی غیر طبیعی از دیگر مشخصات گوشت تازه، سالم و بهداشتی است و تخم مرغ سالم و بهداشتی نیز باید  پوسته سالم و بدون ترک، تمیز و عاری از کثیفی، بیضی شکل با میانگین وزن ۵۵ تا ۶۵ گرم داشته باشد.

در قسمتی از این اطلاعیه عنوان شده است: تخم مرغ سالم دارای  زرده کروی در مرکز سفیده  است و مخلوط شـدن زرده و سفیده نشـان از کهنگی و فسـاد تخـم مرغ است و در هنگام شکستن تخم مرغ، سفیده آن نباید با زرده مخلوط شود.

اطلاعیه می افزاید:  تخم مرغ کهنه به علت نفوذ هوا از طریق روزنه های پوسته سبک تر شده بر سطح آب شناور می شود.

در این اطلاعیه خاطرنشان شده است: بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی، آماده سازی و قطعه‌ کردن ماهی قبل از درخواست مشتری، ممنوع است  و شهروندان باید از خرید ماهی‌های «فیله» یا «استیک» شده‌ای که برچسب معتبر شرکت و  تاریخ تولید، انقضا و کد بهداشتی سازمان دامپزشکی را ندارند، خودداری کنید.

اطلاعیه عنوان کرده است: ماهی سالم و بهداشتی باید در کنار یخ و یا در یخچال نگهداری شود بنابراین از خرید ماهیان تازه که بدون  یخ و یا خارج از یخچال عرضه می شوند، خودداری شود و هرگونه فرو رفتگی و کدورت چشم، شل و وارفته بودن بدن، نرم و برآمده بودن شکم، خشک و کدر بودن ظاهر عمومی و کنده شدن فلس ها از جمله علایم کهنگی و یا فساد ماهی  است.

در این اطلاعیه افزوده شده است: گوشت چرخ کرده نیز باید در حضور مشتری تهیه شود و مردم باید از خرید گوشت چرخ کرده فاقد بسته بندی بپرهیزند  زیرا احتمال تهیه آن این محصول از جگر سفید، پستان، طحال، سنگدان مرغ و یا گوشت دام های بیمار یا مرده وجود دارد.

این اطلاعیه افزوده است:  عمر ماندگاری گوشت چرخ کرده تازه (بسته بندی معمولی) در دمای برودت یخچال (صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) ۲ روز و عمر ماندگاری گوشت چرخ کرده منجمد (بسته بندی معمولی) در دمای برودت فریزر (-۱۸ درجه سانتیگراد)   سه ماه است.

در بخش دیگری از این این اطلاعیه توضیح داده شده که  گوشت قرمز تازه، سالم و بهداشتی باید از نظر ظاهری دارای مشخصات از جمله رنگ قرمز متمایل به صورتی روشن باشد و  وجود هر گونه تغییر رنگ از قرمز به سبز، قهوه ای و خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علایم فساد است.

در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی مراتب را با شماره‌ تلفن‌ ۱۵۱۲ سامانه پاسخگویی به شکایات مردمی اطلاع داده تا برخورد قانونی لازم صورت پذیرد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۸۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

۱۹۵۵/۶۰۱۳/