به گزارش ایرنا، نشست خبری سومین جشنواره «کافه مقصد گردشگری شهری» با حضور پرهام جانفشان عراقی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، مهدی سیف رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران و حمید شاهین پور رئیس این جشنواره بین المللی در سالن همایش فرخی یزدی باغ موزه قصر برگزار شد.
جانفشان در این نشست خبری گفت: برگزاری این جشنوارهها علاوه بر حضور چشم گیر مردم میتواند زمینه اقتصاد گردشگری پویا را نیز فراهم کند.
وی اظهار داشت: موضوع احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی از اقدامات اصولی در سازمان میراث فرهنگی است چرا که مردم با حضور در این جاذبه و بناهای تاریخی میتوانند تاریخ غنی کشورشان را مشاهده کنند.
جانفشان با بیان اینکه امروزه کافه یک مقصد برای گردشگری تعریف میشود افزود: رونق این بخش میتواند شادابی، احیای روحیه عمومی جامعه و شادابی مردم را به همراه آورد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران به ایجاد استارت آپ ها در قالب کافه گردی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا با این روش نوین در جلب گردشگر گامهای مطلوبی برداشته شده است که لازمه آن این بوده تا این راهکار در کشورمان نهادینه و مورد توجه قرار گیرد.
جانفشان با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰۰ کافه تاریخی در تهران دایر است خاطر نشان کرد: این مجموعههای پذیرایی تاریخچه و خاطرات ارزشمندی را برای مشتریان خود یادآور میشوند.
وی به شعار امسال میراث فرهنگی تحت عنوان "تهران قدیم به مثابه یک موزه" نیز اشاره کرد و افزود: با دایر کردن تورهای تهرانگردی خاطرات نوستالژیک و قدیمی را برای خانوادهها و به خصوص جوانان فراهم خواهیم کرد چرا که بسیاری از بافتها و بناهای تهران میتوانند به عنوان مقصد گردشگری علاقه مندان زیادی را به سمت خود جلب کنند.
جانفشان با بیان اینکه افق این نهاد رسیدن به آمار بازدید ۲۰ میلیون گردشگر از جاذبههای فرهنگی، تفریحی و تاریخی کشورمان است گفت: در سال گذشته ۶ میلیون گردشگر از جاذبههای مختلف کشورمان بازدید کردند.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران در این نشست افزود: علت ورود ستاد گردشگری به این همایش و جشنوارههای تخصصی احیای سنتها است چرا که در سالهای اخیر به موضوع کافه گردی نگاه ویژه ای شده است.
مهدی سیف با بیان اینکه از طرحهای مهم گردشگری ستاد در نوروز امسال، اجرای پرسه در شهر بود اظهار داشت: در این طرح فراگیر ۱۸ مسیر تاریخی پایتخت به بازدید پیرامونی گردشگران اختصاص یافت.
وی همچنین به اجرای طرح پنجشنبههای گردشگری پرداخت و تصریح کرد: در این طرح در نظر داریم با هزینههای متعارف نقاط کمتر شناخته شده پایتخت را در معرض دید علاقه مندان و خانوادههای تهرانی قرار دهیم.
رئیس جشنواره کافه مقصد گردشگری در این نشست به سومین دوره این جشنواره نیز پرداخت و افزود: این جشنواره با هدف معرفی توانمندی استادکاران از سوم تا هشتم شهریور ماه در کاخ سعد آباد تهران دایر خواهد شد.
حمید شاهین پور تصریح کرد: این جشنواره در صدد است تا نمایشگاه عکس مربوط به کافه، صنایع مرتبط، تولید کنندگان مواد غذایی، تولید کنندگان قهوه و دسر را برگزار کند.
وی با بیان اینکه پیش بینی شده بیش از ۱۱ هزار نفر روزانه از این جشنواره دیدن کنند افزود: در ۲دوره اخیر به موضوع باریستا (نوعی قهوه) و لته آرت قهوه پرداخته شد و در این دوره نیز به میکسولوژی مولکولی (مخلوطی از انواع قهوه) پرداخته می شود.
به گفته شاهین پور در این دوره در نظر است تا ۱۰۰ خودرو سیار، مهمان هایی از کشور اروپایی و آسیایی جشنواره شرکت کرده و غذاها و توانمندیهای خود در معرض دید علاقه مندان قرار دهند.
نخستین کافه تهران به ۲۳ مهر ماه ۱۳۰۷ باز میگردد که هم اکنون به علت ادغام، این بخش کافه در صنف آبمیوه فروشان جای گرفته است.
تهرام/۷۲۴۷//۶۱۳۹
نظر شما