محمد کاظمی نسب عصر سه شنبه در نشست هماهنگی ستاد خدمات سفر تابستانی افزود: با توجه به اینکه ابرکوه یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور است، کوتاهی در ارائه خدمات به مسافران و گردشگران توسط دستگاههای مرتبط خدمات سفر، پذیرفته نیست.
فرماندار ابرکوه گفت: سالهای اخیر سرمایه گذاران بخش خصوصی و علاقه مندان به گردشگری فعالیتهای خوبی در منطقه انجام دادهاند.
وی با تاکید بر اهمیت فراهم کردن خدمات به گردشگران افزود: ایجاد اقامتگاه ، مراکز پذیرایی و احیاء ۱۸ باب خانههای بوم گردی برای تامین نیازهای مسافران انجام و یا در دست انجام است.
کاظمی نسب اظهار کرد: با اجرای این طرح ،تابستان امسال فرصتی برای میزبانی میهمانانی که ابرکوه را برای سفرشان انتخاب می کنند، شرایط خوبی برای اقامت مسافران فراهم شده است.
فرماندار ابرکوه یادآور شد: برای رفاه حال مسافران و گردشگران، تملک تجهیزات و احیاء تنها هتل ابرکوه توسط بخش خصوصی در دستور کار است ،امیدواریم تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه رویدادها و ایجاد جاذبههای گردشگری در اقامت گردشگران و مسافران موثر است، خاطر نشان کرد: در این ارتباط جشنواره زردآلو در روستای رحیم آباد فراغه خردادماه گذشته برگزار شد.
کاظمی نسب افزود: سعی میکنیم با تخصیص بودجه بیشتر برای احیاء آثار تاریخی و طبیعی زمینه حضور بیشتر گردشگران داخلی و خارجی را در منطقه فراهم کنیم.
وی یکی دیگر از برنامههای جذب گردشگران را برگزاری جشنواره بادمجان عنوان کرد و یادآور شد: این جشنواره توسط بخش خصوصی به زودی برگزار میشود.
ابرکوه با ۴۰۰ اثر تاریخی، طبیعی، فرهنگی و سرو ۴۵۰۰ ساله و هشت روستای هدف و نمونه گردشگری در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و در تعطیلات تابستانی آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است.
تاکنون ۱۴۳ اثر ابرکوه در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانههای قدیمی، قلعههای تاریخی، مسجد جامع، کوه گنبد عالی، بافت ۱۶۲ هکتاری هسته مرکزی ابرکوه و … از بناهای شاخص کهن منطقه است.
ابرکوه چندین درخت دیر زیست هم دارد که معروف ترین آن سرو کهن سالی است که با عنوان مسنترین موجود زنده ایران و دومین درخت کهنسال جهان و دومین اثر طبیعی ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است.
دانشمندان قدمت سرو تاریخی ابرکوه را چهار تا هشت هزار سال تخمین زدهاند که تنه آن چهار و نیم متر قطر دارد، محیط ساقه آن ۱۸ متر و ارتفاع درخت ۲۵ متر است که همواره پذیرای هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.
این شهر در مجاورت استانهای اصفهان، فارس و یزد که به مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران شهرت دارد، قرار دارد و همهساله مسافران و زائر امام رضا (ع) علاوه بر سه استان یادشده از بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد از این شهر عبور میکنند.
بر پایه اعلام سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، سالهای گذشته و با تصویب هیأت وزیران ۱۲ شهر و ۲ شهرستان به عنوان شهرهای نمونه گردشگری انتخاب شد.
این تعداد شهر از ۱۰ استان انتخاب شد که ابرکوه، تفت و میبد در استان یزد قرار دارد.
شاخص بودن آثار تاریخی، طبیعی، جاذبههای گردشگری و توسعه خانههای بوم گردی محلی و صنایع دستی و مشاغل روستایی، مبنای انتخاب و معرفی این مناطق بهعنوان شهر نمونه گردشگری کشور بود.
علاوه بر ابرکوه، تفت و میبد، شیراز، لاهیجان، ری، رامسر، دماوند، نیشابور، سرعین، شهمیرزاد، ماهان، بسطام و کاشان از دیگر شهرهای نمونه گردشگری در ایران است.
مرکز شهرستان ابرکوه با ۵۵ هزار نفر جمعیت در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.
۷۵۴۰/ ۲۰۴۷/
نظر شما