محمدمهدی جوادیان زاده عصر روز سهشنبه در جلسه بررسی رفع موانع مشکلات آب واحدهای اقامتی و پذیرایی مهریز افزود: برداشت آب به خاطر شرایط اقلیمی باید دقیق و کارشناسی شده و تابع مقررات باشد تا مشکلی پیش نیاید.
وی ادامه داد: هدف شرکت آب منطقهای کمک به مسئولان و بخش خصوصی در انجام فعالیتهای فرهنگی و گردشگری است که در راستای نیازهای آبی آنها موضوع بررسی تا اقدام مناسب صورت گیرد.
همچنین فرماندار مهریز گفت: صنعت گردشگری و توسعه آن به همکاری بخشهای مختلف دولتی و آب منطقهای نیاز دارد.
رضا زارع زاده مهریزی گفت: مراکز گردشگری و اقامتی که توسط بخش خصوصی برای رفاه حال مردم در شهر و روستاها ایجاد شده به آب نیاز دارد.
وی تصریح کرد: برای تامین آب مورد نیاز به همراهی و همکاری شرکت آب منطقهای نیاز است امیدواریم بر حسب ضرورت اقدام شود.
هم اکنون ۲۰ اقامتگاه بومی گردی شامل ۱۲ مورد در روستاها و بقیه در شهر مهریز فعالیت دارد.
۸۰ مورد درخواست ایجاد اقامتگاه بومی گردی دیگر توسط بخش خصوصی در نقاط شهری و روستایی منطقه وجود دارد که طبق مقررات بررسی و اقدام میشود.
بوم گردی یا اکوتوریسم یعنی احترام به طبیعت، احترام به فرهنگ گذشته و حال حاضر مردمانی که از سالها قبل در یک زیست بوم خاص زندگی میکنند.
بوم گردی واژه پیچیده و غریبی نیست، رفتن و بودن در طبیعت و عشق ورزیدن به آن است، سفری مسئولانه که موجب رشد و پایداری زیست بوم ، فرهنگ و کیفیت زندگی ساکنان منطقه گردشگری خاصی میشود.
مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که تاکنون ۱۰۰ مورد آن به ثبت آثار ملی رسیده است و باغ پهلوان پور و قنات حسنآباد مشیر و دهنو در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت است.
تاکنون از میان صنایع دستی، رشته سنگ تراشی، چاقو سازی و ترکه بافی به ثبت آثار ملی رسید و علم برداری و جوش دوره امسال در فهرست آثار معنوی ناملموس ثبت
میشود.
مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت میدهند ۵۵ هزار نفر جمعیت دارد.
مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
هم اکنون حدود ۲۰۰ اقامتگاه بوم گردی در استان یزد فعال است.
بر اساس آمارگیری سال ۱۳۹۵ ، استان یزد با یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت ۶ هزار اثر تاریخی و فرهنگی دارد.
۷۵۳۶/ ۲۰۴۷
نظر شما