۲ مرداد ۱۳۹۸، ۲:۰۶
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 83409068
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روسیه حضور نیروهای خارجی در خلیج فارس را خطرآفرین دانست

نیویورک- ایرنا- نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، افزایش تنش در خلیج فارس را غیر طبیعی دانست و گفت افزایش حضور نظامی نیروهای خارجی خطر درگیری نظامی را تشدید می کند که می تواند پیامدهای ویرانگری داشته باشد.

واسیلی نبنزیا روز سه شنبه در نشست شورای امنیت که با موضوع خاورمیانه و فلسطین برگزار شد، افزود: این بحران، تهدیدی برای صلح و امنیت در منطقه و تلاش‌های بین المللی برای تعدیل درگیری‌های منطقه‌ای است.

وی ادامه داد: در پشت صحنه اتهام زنی‌های متقابل، شاهد افزایش حضور نظامی توسط دولت‌هایی هستیم که بخشی از این منطقه نیستند که خطر یک درگیری مسلحانه را ایجاد می‌کنند. هر حادثه ممکن است منجر به درگیری با پیامدهای ویرانگرانه شود.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اضافه کرد: ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که اقدامات لازم را برای کاهش تنش و حل مشکلات با روش‌های سیاسی و دیپلماتیک انجام دهند. این به معنای رد اولتیماتوم، تحریم و تهدید است.

نبنیزیا با اشاره به اینکه روسیه طرحی برای جلوگیری از بحران و رهایی از بن بست دارد، تاکید کرد: از این رو، نیاز به توسعه یک مکانیسم امنیت جمعی انعطاف پذیر در منطقه بر مبنای گفتمان برابر، حتی ضروری‌تر می‌شود.

وی به جزئیات طرح روسیه اشاره‌ای نکرد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در بخش دیگری از سخنان خود به مساله اصلی خارومیانه یعنی فلسطین پرداخت و با انتقاد از سیاست‌های یکجانبه گرایانه آمریکا گفت: ما اقدامات منجر به "انحصارگرایی در سیاست و تلاش‌های دیپلماتیک" را رد می‌کنیم.

نبنزیا تاکید کرد: ما بازگشت به استقرار تلاش‌های چندجانبه گرایانه همچون میانجی‌های چهارگانه بین المللی را پیشنهاد می‌دهیم. روسیه آمادگی خود را برای فراهم کردن دیدار فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها اعلام می‌کند. ما تلاش می‌کنیم اتحاد فلسطینی‌ها را ایجاد کنیم و در این زمینه از تلاش‌های مصر هم استقبال می‌کنیم.

وی تصریح کرد: گام‌های یک جانبه نمی‌توانند اصول کلیدی "دو دولت" یا "زمین برای صلح" را تعویض کنند، یا ابتکار صلح عربی نمی‌تواند وضعیت سرزمین‌های اشغالی، از جمله بلندی‌های جولان سوریه را تغییر دهند.

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد با انتقاد از ادامه شهرک سازی های صهیونیست نشین در سرزمین‌های اشغالی گفت: در ۲۲ ژوئیه مقامات اسرائیل منازل فلسطینی‌ها در قدس شرقی را تخریب کردند. این اقدام اسرائیلی‌ها در سرزمین‌های اشغالی، چشم انداز دو دولت را تضعیف می‌کند. ما از اسرائیل می‌خواهیم در این تصمیم تجدید نظر کند.

نبنیزیا درباره سوریه هم اظهار کرد: حیاتی است که مسائل مرتبط با احیای اجتماعی اقتصادی سوریه باید بدون هیچ پیش شرطی از دیگر موضوعات جدا شود. همچنین لازم است به مشکلات پناهجویان توجه کنیم ونگهداشتن آنها با اجبار در کشور سوم باید متوقف شود.

وی درباره بحران لیبی هم اینگونه سخن گفت که "ما می‌توانیم کمک کنیم تا لیبی از بحران خارج شود، تنها اگر ذینفعان بین المللی موضع خود را متحد کنند".

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد افزود: تحولات کنونی نشان می‌دهد که مداخلات نظامی خارجی چه نتیجه‌ای به دنبال دارد. آنها به تغییر رژیم‌های ناخواسته و به فروپاشی کامل دولت منجر می‌شوند.

نبنزیا با تاکید بر اینکه شرایط لیبی در مرکز توجه‌های همگان است، ادامه داد: ما از همه طرف‌های لیبی می‌خواهیم که با سازمان ملل متحد همکاری و از اجرای دستور کار یک جانبه جلوگیری کنند. ما همچنین از ذینفعان بین المللی می‌خواهیم که با قوانین بازی کنار بیایند.

وی اضافه کرد: بحران لیبی پدیده‌های جدیدی نظیر موج‌های مهاجرتی ایجاد کرد. این مشکل نباید با مقابله با پدیده مهاجرت حل شود، بلکه باید با ایجاد شرایط زندگی مناسب در کشورهای مبدا، برطرف شوند.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: روش‌های مشابه نیز برای یمن مورد نیاز است، جایی که همه طرف‌ها باید تحت رهبری سازمان ملل متحد برای دستیابی به توافق سیاسی و احیای دولت، عمل کنند.

نبنزیا به دیدار اخیر اعضای شورای امنیت به خاورمیانه اشاره کرد و گفت این دیدار نشان داد که عراق در بسیاری از حوزه‌های زندگی اجتماعی و سیاسی نیاز به توجه و همکاری بین المللی دارد. یکی دیگر از نتایج مهم این دیدار، یک علامت واضح برای همه ما بود که تنش ذینفعان منطقه‌ای در خلیج فارس باید کاهش یابد.

وی تصریح کرد: هیچ کسی خواستار جنگ نیست و نیازی به آن ندارد. روسیه با تمام کشورهای منطقه بدون استثنا روابط دوستانه و سازنده دارد. ما در ترویج ثبات در خاورمیانه شرکت خواهیم کرد. ما آماده هستیم تا با تمام بازیگران علاقه مند، ارتباط برقرار کنیم و همه را به کار جمعی دعوت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha