روزنامه "پرینت" چاپ هند روز چهارشنبه در مطلبی نوشت : سال ۲۰۱۷، ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قانونی به نام 'مبارزه با مخالفان آمریکا از طریق تحریم' یا 'کاتسا' امضا کرد که بر اساس آن روسیه، ایران و کره شمالی شامل تحریمهای واشنگتن شدند. بند ۲۳۱ قانون کاتسا، کشورهایی که دارای قرادادهای مهم با بخشهای دفاعی و امنیت روسی هستند، واجد شرایط تحریم از سوی آمریکا خواهند بود.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت: تصمیم هند برای خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه و همچنین طرحهای این کشور برای انجام قراردادهای نظامی بیشتر با مسکو بسیار نگران کننده است. اکنون موضوع تحریم شدن هند بر اساس قانون کاتسا در دست بررسی است.
این مقام آمریکایی افزود: تنها گزینه هند برای جلوگیری از تحریم شدن این است که دهلی نو قراردادهای چند میلیارد دلاری با آمریکا برای خرید جنگندههای رادار گریز امضا کند.
با وجود تهدیدهای مکرر هند، دهلی نو همچنان مصمم به دریافت سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه میباشد.
ماه گذشته دولت هند اعلام کرد که روسیه تا سال ۲۰۲۳ پنج سامانه موشکی اس ۴۰۰ را به هند تحویل خواهد داد.
سریپاد نایک مشاور وزیر دفاع هند در پارلمان این کشور در خصوص فشارهای آمریکا برای لغو قرارداد با روسیه خاطرنشان کرد : دولت هند بر اساس درک خود از تهدید و همچنین با هدف حفظ آمادگی نیروهای مسلح، به صورت مستقل تصمیم گیری میکند.
هند ماه گذشته به مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود که با توجه به منافع ملی خود در مورد قرارداد موشکی اس ۴۰۰ با روسیه تصمیم گیری میکند.
دو کشور هند و روسیه همچنین توافق کردهاند که برای پرداخت هزینه این سامانه موشکی از ارزهای ملی استفاده کنند. به گفته مقامات هندی این تصمیم به منظور دور زدن تحریمهای آمریکا گرفته شده است.
**نگرانی آمریکا از فروش تسلیحات روسی به هند
هند از سال ۲۰۱۸ تاکنون چندین قرارداد نظامی با روسیه امضا کرده است. یکی از این قراردادها سامانه موشکی اس ۴۰۰ به ارزش ۵.۴۳ میلیارد دلار میباشد.
در ماه مارس سال میلادی جاری، دهلی نو و مسکو قرارداد اجاره یک زیردریایی هستهای به ارزش ۳ میلیارد دلار را امضا کردند.
دو کشور همچنین قراردادهای دفاعی شامل سیستمهای موشکی کوتاه برد، سیستمهای موشکی هوا به هوا، کشتیهای جنگی کلاس تالوار و اسلحههای ای کی ۲۰۳ مجموعاً به ارزش ۷ میلیارد دلار امضا کردند.
هند از روسیه درخواست کرده است تا ناوگان جنگندههای سوخوی ام کی ۳۰ این کشور را مدرنیزه کند. دهلی نو همچنین مذاکرات خود را با روسیه برای خرید ۲۱ فروند جنگنده میگ ۲۹ به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار آغاز کرده است.
هند و روسیه همچنین در مراحل پایانی امضای یک قرارداد لجستیکی هستند که همکاریهای داخلی نظامی میان دو کشور را تسهیل خواهد کرد.
این قرارداد میتواند در ماه سپتامبر در جریان دیدار نارندرا مودی نخست وزیر هند با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس اقتصادی شرق در روسیه امضا شود.
هند هم اکنون دارای یک توافق نامه لجستیکی با آمریکا میباشد. دهلی نو در سال ۲۰۱۸ یک توافق نامه مشابه با فرانسه امضا کرد.
قرارداد لجستیکی هند با آمریکا در سال ۲۰۱۶ پس از یک دهه مذاکره میان دو کشور امضا شد اما دهلی نو پس از گذشت دو سال این توافقنامه را اجرایی کرد.
نظر شما