در همین ارتباط ، دفتر نمایندگی بانک جهانی در تاجیکستان اعلام کرد که هیات اجرایی این بانک در ماه جاری 31.7 میلیون دلار برای پروژه برق روستایی در تاجیکستان اختصاص داده است .
ژان پیتر اولترز مدیر بانک جهانی در کشور تاجیکستان گفت که این کشور یکی از چهار کشوری در جهان است که از منابع "انجمن توسعه بین المللی" (IDA) بانک جهانی بهره مند می شود و این منابع با هدف افزایش مقاومت و انعطاف پذیری اقتصاد در برابر ریسک شکنندگی اختصاص می یابند. وی افزود: این پروژه از تامین زیرساختهای مهم برای روستاهای واقع در دشوارترین شرایط در ارتفاع چند هزار متری از سطح دریا حمایت می کند. مدیر بانک جهانی در تاجیکستان خاطرنشان کرد: با اتصال به شبکه های محلی و مرکزی ، شرایط زندگی در تمام روستاها در دو استان تاجیکستان در مرز با افغانستان بهبود خواهد یافت.
پروژه برق روستایی تاجیکستان زیرساختهای لازم برای تولید و توزیع برق در منطقه "گورنو بدخشان" و استان ختلان در جنوب تاجیکستان را فراهم می کند. در ختلان خانه های بیش از 31 هزار نفر افراد ساکن در روستاها در امتداد مرز با افغانستان و در بدخشان کوهستانی نیز بیش از 11 هزار نفر به شبکه برق متصل خواهند شد . شهر دوشنبه نیز به علت فرسودگی شبکه برق با مشکلاتی رو به رو است و روز سه شنبه بار دیگر برق مناطقی از پایتخت تاجیکستان برای انجام کارهای تعمیر و نگهداری در شبکه برق برای چندین ساعت قطع شد.
در همین راستا مطالعات بیشتری برای احداث نیروگاه برق آبی "سبزور" (Sebzor) در بدخشان انجام خواهد شد. این نیروگاه 11 مگاواتی با ظرفیت پیش بینی شده تولید سالانه 74.5 میلیون کیلووات ساعت و با هزینه 33.7 میلیون دلاری ، به تامین برق ساکنان در بدخشان کوهستانی تاجیکستان کمک خواهد کرد. بانک جهانی 17 پروژه در تاجیکستان دارد که تعهد مالی این بانک برای اجرای آنها حدود 683 میلیون دلار است.
در همین حال ، "عثمان علی عثمان زاده" وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان در این هفته با "محمدتقی صابری" سفیر ایران در تاجیکستان دیدار و ضمن ابراز رضایت از فعالیت شرکت های ایرانی فعال در تاجیکستان، بهویژه در پروژه نیروگاه بزرگ راغون، از مشارکت هر چه بیشتر شرکت های ایرانی در ارائه خدمات فنی و مهندسی و حضور در پروژه های عمرانی کشورش استقبال کرد. همچنین در این ملاقات، طرفین بر ضرورت برگزاری سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، تجاری، فنی، علمی و فرهنگی دو کشور در طی ماههای آتی و نیز پیگیری مصوبات کمیسیون های قبلی تأکید کردند.
کشور فارسی زبان تاجیکستان با 140 هزار کیلومتر مربع مساحت و حدود 9 میلیون نفر جمعیت در آسیای میانه است که بیش از 90 درصد این کشور مناطق کوهستانی است و دارای منابع طبیعی آب است که موجب می شود این کشور از ظرفیت بالقوه بالایی برای تولید برق آبی برخوردار باشد. سرمایه گذاری در زیرساختهای انرژی یکی از اولویتهای راهبردی دولت این کشور بوده است.
نظر شما