۱۸ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۵۰
کد خبر: 83470434
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امامعلی رحمان:  همکاری ها را با کشورهای منطقه توسعه می‌دهیم

راغون- ایرنا- رئیس جمهوری تاجیکستان در آیین افتتاح دومین توربین نیروگاه آبی "راغون"، گفت: تاجیکستان همکاری های خود را با کشورهای همسایه و منطقه توسعه می دهد.

رئیس جمهوری تاجیکستان در آیین رسمی بهره برداری از دومین توربین نیروگاه آبی راغون افزود: با کشورهای همسایه و منطقه همکاری‌های خود را توسعه می دهیم و تاجیکستان در صدد توسعه همه جانبه این همکاری‌ها است.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، "امامعلی رحمان" امروز - دوشنبه - در جمع نمایندگان برخی کشورها، مدیران شرکت های مهندسی و صدها کارگر فعال در محل نیروگاه بزرگ و ملی راغون تاکید کرد: با کشورهای همسایه و منطقه در مسیر توسعه و ساخت کشورمان همکاری داریم و تلاش و همت دولت تاجیکستان بر افزایش این همکاری استوار است.
وی ادامه داد: شرکت های خارجی حاضر در راغون در کنار متخصصان تاجیکستانی در ساخت و تکمیل این نیروگاه نقش مهم و اساسی دارند و تلاش آنها قابل تقدیر است.
رئیس جمهوری تاجیکستان با تاکید براینکه تمامی امکانات و تجهیزات خود را برای تکمیل این نیروگاه به کار خواهیم گرفت،  اظهار داشت: نخواهیم گذاشت روند ساخت نیروگاه راغون متوقف شود.
امامعلی رحمان یادآورشد با ساخت و تکمیل این نیروگاه مردم تاجیکستان در درآمد سرشار از آن و همسایگان نیز از تولید برق حاصل از نیروگاه بهره مند خواهند شد.
وی در ادامه سخنان خود که با تشویق حاضران همراه بود با تبریک بیست و هشتمین سالگرد استقلال تاجیکستان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به بیان گوشه هایی از مشکلات مردم این کشور در سالهای ۱۹۹۰ میلادی و کمبود برق اشاره کرد و افزود:در آن سالها ۸۰ درصد مردم تاجکستان به ویژه در زمستان برق نداشتند اما با تلاش و همت دولت و متخصصان تاجیک امروز کمبود برق در این کشور وجود ندارد و در آینده نزدیک هم صادر کننده برق می شویم.
رئیس جمهوری تاجیکستان نیروگاه راغون را نشان از تلاش همت و سربلندی ملت تاجیک عنوان کرد و گفت: هرچند شوروی سابق ساخت این نیروگاه را رها کرد اما ما دست از توسعه و پیشرفت کشورمان برنخواهیم داشت و گام به گام به سوی آینده ای روشن حرکت خواهیم کرد.
امامعلی رحمان نیروگاه راغون را نشان  عزم بلند، اراده و شرافت ملت تاجیک دانست و گفت: مردم تاجیکستان در آینده روزهای روشنی و قابل ستایشی را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه در آینده می توانیم سازنده نیروگاه باشیم، خاطرنشان کرد: از همکاری و تلاش شرکت های فعال در این نیروگاه قدردانی کرد.
در پروژه بزرگ نیروگاه راغون چندین شرکت عمرانی و فنی مهندسی ایرانی در زمینه های زیرساخت،  تولسازی و ساختمان فعالیت دارند.
نیروگاه برق آبی راغون از سلسه نیروگاه های رودخانه "وخش" است که در ۱۱۰ کیلومتری شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان قرار دارد. پروژه احداث راغون در دوران اتحادیه جماهیر شوروی آغاز شد تا اینکه در یک دهه گذشته دولت تاجیکستان تلاش کرد تا از طریق بسیج عمومی و فروش سهام آن به مردم تاجیکستان و نیز استفاده از منابع مالی خارجی از جمله بانک جهانی این پروژه بزرگ و ملی را به سرانجام رساند.
یک شرکت ایتالیایی به عنوان پیمانکار اصلی پروژه را برعهده دارد و در جریان پیشبرد اجرایی آن شرکت های پیمانکاری و مشاوره ای ایرانی، روس، اوکراینی، چینی و تاجیک فعالیت می کنند که نقش شرکت های ایرانی بسیار چشمگیرتر از سایرین است.  
در روند احداث این پروژه شرکت های ایرانی مشارکت موثر و جدی دارند و بسیاری از بخش های مهم این پروژه به کمک توانمندی بالای مهندسان و تکنسین های ایرانی این شرکت ها در حال انجام است. سطح بالای کیفیت کار شرکت های ایرانی و مشارکت برادرانه آنها بارها مورد تمجید مقامات عالی جمهوری تاجیکستان قرار گرفته و این حضور فعالانه عاملی در جهت تقویت بیش از پیش روابط اقتصادی دو کشور به ویژه در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی کشورمان است.
برای نیروگاه راغون، ۶ توربین در نظر گرفته شده که هر کدام ۶۰۰ مگاوات برق تولید خواهد کرد. این نیروگاه در رودخانه وخش در ۱۱۰ کیلومتری شرق دوشنبه در حال ساخت است که با ارتفاع ۳۳۵ متر، بلندترین سد خاکی در جهان محسوب می شود.
نخستین فاز نیروگاه راغون و توربین نخست آن توسط امامعلی رحمان رییس جمهور تاجیکستان در شانزدهم نوامبر سال ۲۰۱۸ افتتاح شد.
پیش بینی می شود با تکمیل شدن این نیروگاه سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دلار برق تولیدی آن به فروش برسد. برای تامین هزینه های نیروگاه راغون در اوایل سال ۲۰۱۷ بانک ملی تاجیکستان ۵۰۰ میلیون دلار اوراق قرضه به بورس های بین المللی فروخت. هزینه کل سد و نیروگاه حدود ۴ میلیارد دلار برآورد شده است.

 دومین توربین نیروگاه بزرگ سد آبی راغون برزگترین سد آبی جهان روز دوشنبه همزمان با جشن بیست و هشتمین سالگرد استقلال تاجیکستان پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی راه اندازی شد. مردم این کشور امروز را با آذین بستن خیابان ها و ساختمان های مختلف و همچنین برافراشته کردن پرچم سه رنگ قرمز، سفید و سبز خود به شادی و پایکوبی می پردازند.

براساس این گزارش، جشن در "نوروزگاه" در پایتخت تاجیکستان، بزرگترین و مهمترین جشن سالروز استقلال این کشور است که در آن امامعلی رحمان رئیس جمهور، وزرا، مسئولان و اقشار مختلف تاجیکستان، سفرا و نمایندگان سازمان های بین المللی حاضر در دوشنبه حضور دارند.  

بیش از ۲۰۰ خبرنگار، عکاس  و تصوربردار از رسانه ها و خبرگزاری های مختلف سراسر جهان این جشن بزرگ و همچنین راه اندازی دومین توربین راغون را پوشش خبری داده اند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha