محمدرضا انصاری روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت با بیان اینکه ۲ دیدگاه در آموزش مهارتهای فنی وجود دارد، اظهار داشت: اول اینکه فرد با یادگیری حرفه، تمام کارها را خودش انجام دهد که این دیدگاه، اشتباه است زیرا فرد هم نمیتواند تمام مهارتها را بیاموزد و هم اینکه با این کار، شغل چندین نفر دیگر را از بین میبرد ، بنابراین هر کس باید در یک تخصص و حرفه مشخصی مشغول باشد.
وی ادامه داد: دیدگاه دوم ناظر بر این است که فرد با مهارتآموزی در چهارچوب نظام صلاحیت حرفهای وارد بازار کار شود، بر این اساس رهگیری اشتغال در تمام رشتهها انجام میشود یعنی ۶ ماه بعد از دریافت گواهینامه مهارت فنی و حرفهای به صورت تصادفی بررسی میشود که فرد وارد بازار کار شده یا نه؟.
انصاری، مدیریت محلی آموزشهای فنی و حرفهای را ایده جدیدی خواند و خاطرنشان کرد: آداب و رسوم جامعه، محله به محله متفاوت بوده و این ایده را پیادهسازی کردیم تا جامعه هدف را با ضرورت آموزشهای مهارتی و دلیل آمدن به سمت مهارت و مهارتافزایی، آشنا کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از خانوادهها اجازه نمیدهند فرزندانشان دست به آچار شوند که دلیل این امر را باید در سیستم آموزش و پرورش و آموزش عالی بررسی کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان زنجان با بیان اینکه ایجاد اشتغال، فرآیند چند بعدی بوده و نیاز به حمایتهای گستردهای دارد، گفت: نظام صنفی باید به سمت مهارتگرایی برود و حتی سادهترین خدمات اجتماعی نیز باید مهارتبنیان باشد.
وی اظهار داشت: مهارت، ترکیبی از دانایی، توانایی، اخلاق حرفهای، نگرش زیستمحیطی، ایمنی و بهداشت بوده و در هر شغلی این اصلها رعایت شود مشکلی نخواهیم داشت.
انصاری افزود: برای اینکه افراد ماهر و پیشکسوت که شاگردان بسیاری تربیت کردهاند را فراموش نکنیم داشتن کارت مهارت فنی و حرفهای الزامی شده و یکی از شروط اصلی برای اخذ جواز کسب و جذب در کاریابیها و بخش خصوصی است.
این مسئول با بیان اینکه فنی و حرفهای، یکی از تسهیلگران برای مهارتآموزی و رسیدن به شغل است، خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش میکنیم کیفیت آموزش و مهارتها را بالا ببریم.
وی ادامه داد: بر این اساس، آموزشهای مختلف در پادگانها، زندانها، سکونتگاههای غیررسمی و دانشگاهها ارائه میشود تا این آموزش ها، دروازه ورود به بازار کار باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان زنجان گفت: گام اول مهارتآموزی، مشاوره و هدایت شغلی و آموزشی است که بر این مبنا در حال راهاندازی موسسات مشاوره شغلی هستیم و امیدواریم نتیجه آن در آینده نزدیک مشاهده شود.
وی اظهار داشت: اجرای طرح ایران- آلمان، تجهیز و بروزرسانی کارگاهها، ایجاد رشتههای جدید و بهروزرسانی رشتهها، توسعه مشاغل خانگی، مهارتآموزی در زندانها، آموزش رشته جوشکاری در زیر آب برای اولین بار در زنجان و اجرای آن در سد گلابر، آموزش معتادان بهبودیافته و تدوین سند مهارت استان و نیازسنجی بر اساس آن و همچنین راهاندازی کارگاههای قالیبافی و خیاطی در کمپ بانوان بلافاصله بعد از افتتاح از جمله اقدامات مهم طی سالهای اخیر در حوزه مهارت آموزی در استان است.
انصاری خاطرنشان کرد: کار بسیار ارزشمندی در تولید محتوا با هدف آموزش بر مبنای واقعیتهای مجازی در استان انجام شده و در آینده نزدیک در این زمینه، قطب کشور میشویم.
۳۱ تیر تا ۶ مرداد، هفته ملی مهارت نام گذاری شده است.
۹۵۵۶/۳۰۸۸
نظر شما