۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۹
کد خبرنگار: 866
کد خبر: 83409975
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرصت های شغلی که در استان یزد از دست رفت

۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۹
کد خبر: 83409975
محمودرضا رحمانی
فرصت های شغلی که در استان یزد از دست رفت

یزد - ایرنا - آمارهای وضعیت اشتغال و بیکاری استان یزد طی سال‌های اخیر عمدتا در مسیر حفظ وضعیت موجود بوده و به فرصت‌های از دست رفته بویژه در حوزه‌ فناوری جدید توجهی نشده است.

به عنوان نمونه بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار سال ۱۳۹۷ مرکز آمار ایران ، بیش از پنج هزار نفر، تعداد بیکاران دارای تحصیلات دانشگاهی استان یزد افزایش یافته است.

در واقع تعداد بیکاران دارای تحصیلات دانشگاهی استان یزد در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ با پنج هزار و ۸۳ نفر افزایش به ۲۸ هزار و ۴۹۴ نفر رسیده است.

این در حالی که به اذعان مسئولان ، نرخ بیکاری استان یزد در سال‌های ۹۵ و ۹۶ روند ثابت ۱۲.۸ را داشته ولی در سال ۹۷ این روند صعودی شده و در میان قشر دانش آموخته دانشگاهی افزایش بیشتری یافته است.

نکته دیگر این است که بیش از ۷۰ درصد از بیکاران دانش آموخته دانشگاهی استان یزد در سال ۹۷ مدرک لیسانس داشته اند که در میان آن بیکاری زنان از مردان بیشتر گزارش شده است.

موضوع بعدی این است که هر چند نرخ بیکاری مردان دانش آموخته دانشگاهی از متوسط کشوری ۱.۵ درصد کمتر است ولی نرخ بیکاری زنان دانش آموخته دانشگاه‌ها در این استان  ۹درصد بیشتر از متوسط کشور است.

در مجموع نرخ بیکاری کشوری ۱۸.۱ درصد اعلام شده ولی در یزد با ۲.۲ درصد بیشتر ، ۲۰.۳ درصد اعلام می شود.

همه این آمارها بیانگر آن است که در دو سال اخیر در بحث اشتغال فراگیر، اشتغال روستایی و عشایری و طرح کارورزی، در عمل توجه جدی برای اشتغال دانش آموختگان صورت نگرفته و آمار بیکاران این بخش رشد یافته است.

در سال ۹۶ رضوی معاون وقت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از اختصاص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال برای اشتغال مناطق روستایی یزد خبر می دهد ولی در پایان سال ۹۶ و پایان سال ۱۳۹۷ گزارش مبسوطی در این خصوص ارائه نمی شود.

مشخص نیست چه میزان اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در هدف گذاری این اعتبار مدنظر بوده و چقدر محقق شده است.

در طرح مهم کارورزی هم با وجودی که سهم خوبی برای استان یزد در نظر گرفته می شود، اما استقبال مناسبی توسط واحدهای تولیدی از یک طرف و دانش آموختگان دانشگاهی از سوی دیگر نمی شود به گونه ای که در اواخر سال ۹۷ مدیرکل تعاون استان از فعالیت ۲۰۰ نفر از دانش‌آموختگان دانشگاهی در طرح کارورزی و برخورداری ۶۱ نفر از طرح مشوق بیمه‌ای این طرح در استان طی یک سال اخیر از میان ۱۸ هزار بیکار دانش آموخته خبر می دهد.

سئوال اینجاست که با تمام ظرفیت‌هایی که استان یزد در بخش های مختلف بویژه حوزه آی تی  و وجود صنعت دارد و اعتباراتی که اختصاص یافته چرا در پایان سال ۹۷ شاهد افزایش تعداد بیکاران دانش آموخته دانشگاهی هستیم؟

گفته می شود یزد از میان ۲۴ رشته صنعتی در ۶ رشته کانی غیرفلزی ، ماشین‌آلات برقی ، نساجی ، فلزات اساسی ، پلاستیکی و لاستیکی و کاغذی از سهم بالای میانگین برخوردار است که اگر ظرفیت‌های طبیعی ، علمی ، پزشکی ، اجتماعی ، فرهنگی و حتی کشاورزی را به آن اضافه کنیم به این نتیجه برسیم که با وجود بحث زیاد در خصوص ایجاد اشتغال، فرصت‌های شغلی بسیاری در این استان از دست رفته است.

1968/ 6014/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha