خبرگزاری یونهاپ روز جمعه به نقل از دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی (کاخ آبی) گزارش داد که این کشور به رغم هشدار کره شمالی، رزمایش مشترک با آمریکا را طبق برنامه ریزی قبلی انجام می دهد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی ساعاتی پیش اعلام کرد که آزمایش موشکی روز پنجشنبه این کشور «هشداری قاطع» به کره جنوبی برای توقف رزمایش های مشترک با آمریکا و همچنین خودداری از خرید سلاح های پیشرفته است.
آمریکا و کره جنوبی قصد دارند رزمایش تابستانه خود را با هدف ارزیابی توانمندی سئول برای به دست گرفتن کنترل عملیات زمان جنگ که در دست نیروهای آمریکایی است، برگزار کنند.
وزارت خارجه کره شمالی نیز روز جمعه هشدار داد که برگزاری این رزمایش ممکن است بر توافق صورت گرفته میان پیونگ یانگ و واشنگتن برای بازگشت به مذاکرات خلع سلح هسته ای تاثیرگذار باشد.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرد که کره شمالی دو پرتابه ناشناس را از نزدیکی شهر وونسان در ساحل شرقی این کشور شلیک کرده است. ژاپن نیز اعلام کرد که این پرتابه ها موشک های بالستیک میان برد بوده است.
کره شمالی که از چند ماه پیش از آغاز مذاکرات خلع سلاح هسته ای با آمریکا آزمایش های هسته ای و موشکی خود را متوقف کرده بود، پس از این توقف چند ماهه برای اولین بار در خردادماه سال جاری یک آزمایش موشکی انجام داد.
مذاکرات آمریکا و کره شمالی پس از دومین دیدار سران دو کشور در هانوی پایتخت ویتنام به دلیل عدم تفاهم درباره مفاهیمی همچون خلع سلاح هسته ای و سطح درخواست های دو طرف به بن بست کشیده شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برای اولین بار سال گذشته در پایتخت سنگاپور دیدار کرده و توافقی کلی و دو صفحه ای را امضا کردند.
دیدار دوم آن ها در میان ضیافت ناهار نیمه کاره رها شد و هر دو طرف یک دیگر را مقصر آن می بینند.
کره شمالی گفته است که ترامپ خواستار تحویل همه تاسیسات هسته ای این کشور شده و مذاکرات را به بن بست کشانده است. این در حالی است که آمریکا مدعی است پیونگ یانگ رفع همه تحریم ها را به عنوان پیش شرط خلع سلاح هسته ای مطرح کرده است.
پیونگ یانگ ادعای آمریکا را رد کرده و اعلام کرد که کیم در دیدار دوم با ترامپ خواستار رفع برخی از تحریم ها شده بود.
ترامپ و کیم پس از کش و قوس فراوان اوایل تیرماه در منطقه غیرنظامی در مرز دو کره با یکدیگر دیدار کردند.
ترامپ که به کره جنوبی رفته بود، با حضور در این منطقه با کیم دست داد و سپس به دعوت او به عنوان اولین رئیس جمهوری در تاریخ آمریکا از مرز کره شمالی عبور کرده و پا در خاک این کشور نهاد.
نظر شما