وزارت خارجه عربستان در بیانیه ای اعلام کرد که تصمیم برای ممانعت از ورود اتباع کنگویی به خاک عربستان پس از آن گرفته شده است که سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع دوباره ویروس ایبولا اعلام حالت فوق العاده بین المللی کرد.
طبق گزارش شبکه العربیه، در این بیانیه آمده است که اعطای روادید به افرادی که از جمهوری دموکراتیک کنگو می آیند، برای محافظت از سلامتی حجاج متوقف شده است.
وزارت بهداشت عربستان دو روز پیش اعلام کرد که هیچ گونه مورد مبتلا به بیماری های واگیر دار در میان زائران مشاهده نشده است.
ویروس تب ایبولا در جمهوری دمکراتیک کنگو واقع در شرق قاره آفریقا از ابتدای سال ۲۰۱۸ به سرعت شیوع یافته است. ویروس ایبولا از سال گذشته و با اعلام شیوع دوباره آن تاکنون جان یک هزار و ۷۰۰ نفر را گرفته است.
سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود اعلام کرد که افزایش شمار مبتلایان و واگیر دار بودن ویروس ایبولا باعث شیوع آن در شهرهای فوق العاده پرجمعیت کنگو و اوگاندا شده است. تا کنون دارو و واکسنی برای مقابله با این تب کشف نشده است به همین دلیل غالب مبتلایان جان خود را از دست می دهند.
آنچه مقابله با ایبولا را در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در مناطق شرق کنگو دشوار کرد، آشنا نبودن مسئولان بهداشت و درمانی این کشور با روش های پیش گیری و مقابله با این ویروس کشنده بود.
۳ درصد از ساکنان کنگو مسلمان هستند و زائران خانه خدا از کشورهای آفریقایی در صحرای جنوبی ۱۰ درصد مجموع بیش از دو میلیون زائری را که هرساله مناسک حج را به جا می آورند، تشکیل می دهند.
مسئولان عربستان در میان سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ اعطا روادید به شهروندان کشورهای گینه، سیرالئون و لیبریا را به دلیل شیوع ویروس ایبولا در این کشورها و مرگ ۱۱ هزار نفر در اثر آن متوقف کردند.
ویروس ایبولا یکی از کشندهترین ویروسها است که باعث بیماری شدید در انسان و پستانداران میشود. ایبولا بهطور مرگباری در میان انسانها و میمونها در آفریقا شایع است. این ویروس نخستین بار در سال ۱۹۷۶ میلادی
شناخته شد. در سال ۱۹۷۶ ایبولا حدود ۳۰۰ نفر را مبتلا کرد و با شیوع آن از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری ۹ نفر و در سال ۱۹۹۵ از این ویروس ۸۰ درصد مبتلایان جان باختند. در سال ۲۰۱۴ نیز با انتشار مجدد این ویروس که از گینه
شروع شد و به کشورهای همسایه سیرالئون و لیبریا گسترش یافت حدود ۴۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. این بزرگترین مورد شیوع ایبولا از نظر موارد ابتلا، آمار مرگ و پراکندگی جغرافیایی به حساب میآید.
سازمان بهداشت جهانی ۱۵۰ کارشناس را برای کمک به پیشگیری از انتشار ویروس به منطقه اعزام کرده است. نام این ویروس از یکی از رودخانههای کشور زئیر، که امروزه جمهوری دموکراتیک کنگو نام دارد، گرفته شده و اینکه این بیماری برای اولین بار در کشور کنگو دیده شد.
گزارش روزنامه الشرق الاوسط درباره حضور ۸۸ هزار زائر ایرانی در مناسک حج
روزنامه الشرق الاوسط گزارش داد که "ناصر جبر حویزاوی" رئیس دفتر امور حجاج ایرانی در گفت و گو با "فیصل بن سلمان بن عبدالعزیز امیر" امیر مدینه منوره گفت که حجاج ایرانی با تعامل و استقبال عالی مسئولان سعودی در فرودگاه مدینه منوره و جده روبرو می شوند و در سال جاری شمار زائران ایرانی با افزایش آمار آنها، ۸۸ هزار زائر است.
وی همچنین اعلام کرد که حجاج ایرانی از خدمات مطلوبی در مدینه منوره با هماهنگی کامل با نمایندگی وزارت حج و عمره عربستان در مدینه منوره و موسسات مربوط به امور حج برخوردارند و بعثه حج ایران با بخش های مربوطه و دفاتر امور حجاج دیگر برای تقویت سطح همکاری ها بین همه به منظور نزدیکی و تقویت همکاری بین حجاج در جریان مناسک معنوی حج تعامل دارد و حجاج ایرانی سطح خدمات امنیتی، بهداشتی و درمانی و شهرداری مدینه منوره را مطلوب دانستند.
رئیس دفتر امور حجاج ایرانی همچنین یاد آور شد که یک مسئول ایرانی از توسعه و تحولات مثبت سریع در مدینه منوره سخن گفته و افزود که این توسعه و پیشرفت در افزایش اعزام زائران برای حج و نیز برای ادای عمره در آینده تاثیر خواهد گذاشت.
علیرضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: ۵۳ هزار و ۳۲۸ نفر از زائران و عوامل حج ۹۸ با ۲۱۶ پرواز تا روز چهارشنبه (دوم مرداد ماه) وارد سرزمین وحی شده اند.
زائرانی که با دوچرخه به حج می روند
یک گروه هشت نفره از مسلمانان مقیم لندن که قصد دارند تا عربستان رکاب بزنند و مناسک حج را در این کشور ادا کنند، امروز (شنبه) وارد قاهره شدند.
براساس این گزارش هدف این دوچرخه سواران از سفر ۶۰ روزه خود جمع آوری ۶۱۹ هزار دلار برای تامین مالی پروژه هایی برای کمک به فقراء در ۵ کشور اسلامی است.
زائران دوچرخه سوار که هم اکنون وارد قاهره شده اند، در طول سفر خود از ۱۷ کشور عبور می کنند و با طی کردن مسافت چهار هزار مایل به مدینه و از آنجا برای ادای مناسک حج به مکه می روند.
هفت نفر از این زائران دارای اصلیت پاکستانی و نفر هشتم سریلانکایی است.
"طاهر حسن اختر"(۴۵ ساله) و رهبر این گروه که سال گذشته نیز همین مسیر را رکاب زده، در این باره گفت: ما در این مسیر با مشکلات زیادی مواجه شدیم. در سوئیس از کوه های آلپ که در ارتفاع سه هزار کیلومتری از سطح دریا قرار دارد، عبور کردیم.
این گروه در نظر دارند با جمع آوری کمک های مالی در طول این سفر، از پروژه های مربوط به ساخت مدارس، مساجد و حفر چاه در پنج روستا در کشورهای پاکستان، سریلانکا، جنوب آفریقا و اوگاندا حمایت کنند.
نظر شما