۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۰۵
کد خبر: 83412994
T T
۳ نفر
آموزش های طرح دادرس در۸ هزار مدرسه اجرا شد

تهران- ایرنا- رئیس جمعیت هلال احمر گفت: آموزش های طرح دادرس(دانش آموز آماده در روزهای سخت) در حدود۸ هزار مدرسه اجرا شد.

 علی اصغر پیوندی روز شنبه در  حاشیه بازدید از مرحله کشوری هفتمین دوره مسابقات آماده (المپیاد مهارت های امدادی دادرسان هلال احمر) در بخش دختران در جمع خبرنگاران افزود: هفتمین دوره از مسابقات کشوری دادرس در دو بخش دختران و پسران برگزار شد که ۳۱ تیم به تهران اعزام شدند.


وی اضافه کرد: دانش آموزان در بحث های امدادی، اطفای حریق، حمل مصدوم و کارهایی که در حوادث مختلف ممکن است با آن مواجه شوند با یکدیگر به رقابت می پردازند و در مقاطع مختلف آموزش می بینند که چطور خودشان و خانواده شان را به هنگام حادثه نجات دهند.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه در ۷ سال گذشته بیش از۲ میلیون دانش آموز در این طرح آموزش دیدند،  گفت: هم اکنون در اجرا و برگزاری آموزش ها در طرح دادرس در حدود ۸ هزار مدرسه فعال هستیم.


پیوندی تصریح کرد: امیدواریم با پتانسیلی که در کشور وجود دارد و علاقه مندی دانش آموزان به آموزش های امدادی بتوانیم این نسل را که آینده سازان کشور هستند در برخورد با حوادث با توجه به اینکه کشور ما کشور حادثه خیزی است، آماده کنیم تا بتوانیم مصدومیت را کاهش دهیم.

وی با اشاره به علت و تاریخچه شکل‌گیری طرح دادرس گفت: ۱۵ آذر سال ۹۱ در شین‌آباد اتفاق بدی افتاد و ۲۷ دانش‌آموز در آتش سوختند و متاسفانه دو نفر از آنها جان خود را از دست دادند. ۲۵ نفر دیگر هم با وجود انجام عمل‌های متعدد همچنان آثار جراحت آتش‌سوزی را در صورت و بدن خود دارند. پس از آن اتفاق بود که هلال‌احمر به این فکر افتاد تا فعالیتی آموزشی در مدارس شکل دهد تا دانش‌آموزان برای سلامت خود و مواجهه با مخاطرات آماده شوند. در همین زمینه طرح دادرس از سال ۹۲ در مدارس آغاز شد و امسال برگزاری هفتمین دوره آن را شاهد هستیم.

پیوندی با اشاره به اینکه نوجوانان نسلی آموزش پذیر هستند، گفت: بعد از حادثه ای که سال ۹۱ در شین آباد اتفاق افتاد، این جرقه به وجود آمد تا بتوانیم از دانش آموزان در جهت نجات خودشان و دیگران استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: هدف از این طرح بیشتر نجات افراد در حوادث غیر طبیعی است و امیدواریم این آموزش ها افزایش پیدا کند.  آموزش این افراد تنها آموزش یک فرد نیست بلکه آموزش یک خانواده است.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود : آموزش و پرورش همکاری خوبی در این مورد با ما داشته است، ما می توانیم با مدارس بیشتری تفاهم و همکاری داشته باشیم و لازم است تا ما توانایی خود را در این مورد بیشتر کنیم.

پیوندی با بیان اینکه این طرح در عملیات واقعی نیز کاربرد دارد، گفت: در زلزله کرمانشاه یا سیل اخیر دانش آموزانی که در دوره های قبلی طرح دادرس شرکت کردند توانستند خیلی به ما و خانواده شان کمک کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی ایرنا که آیا طرح دادرس به سایر کشور ها نیز آموزش داده خواهد شد، تصریح کرد: اولویت اول ما مردم کشور خودمان است و به طبع می توانیم این آموزش را به دیگران نیز منتقل کنیم و این موضوع هم در برنامه های ما هست.

پیوندی افزود: ما رده های مختلف را آموزش می‌دهیم اما اولویت با دانش آموزان دبیرستانی است؛ این طرح به دانشجویان و رده های سنی پایین تر نیز آموزش داده می شود.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: اساس کار ما در هلال احمر کار داوطلبی است و هدف ما رواج کار داوطلبی است.

با برگزاری هفتمین مرحله طرح ملی دادرس در هشت هزار مدرسه برای بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز پایه هشتم و برگزاری مرحله شهرستانی و استانی هفتمین دوره المپیاد آماده (المپیاد مهارتهای امدادی دادرسان هلال احمر) در سراسر کشور، مرحله کشوری این دوره در  بخش دختران و با حضور ۵۰۰ دادرس دختر و در بخش های پناه گیری و خروج ایمن، حمل مصدوم، حمایت حیاتی پایه (BLS)، کنترل خونریزی، پانسمان و بانداژ، شکستگی و آتل بندی، احیاء قلبی و ریوی (CPR) و اسکان اضطراری (چادر زنی) و اطفاء حریق به میزبانی جمعیت هلال احمر استان مازندران در حال برگزاری است.

طرح ملی دادرس یا مهارت آموزی دانش آموزان در روزهای سخت، هفت سال است که به صورت مستمر در حال برگزاری است.

هدف از برپایی این دوره های آموزشی برای دانش آموزان این بوده است که در هنگام خطر آمادگی لازم را داشته باشند و در وهله اول محافظ جان خود باشند و تواناتی نجات جان همکلاسی ها و خانواده هایشان را داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha