دیدار وزیران کشاورزی ایران و مغولستان
«محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه قبل وارد مغولستان شد وی در این سفر با «چولتمن اولان» وزیر غذا، کشاورزی و صنایع سبک مغولستان در اولان باتور پایتخت این کشور دیدار و گفت و گو کرد.
طرفین در این دیدار اراده سیاسی سران دو کشور و افزایش تبادل هیات های رسمی میان دو کشور را به منزله زمینه سازی مهم برای ارتقاء مناسبات دوجانبه ارزیابی و بر تداوم و افزایش آن تاکید کردند.
در این ملاقات وزرای کشاورزی دو کشور همچنین در خصوص توسعه مناسبات دوجانبه با محوریت تجارت و افزایش صادرات متقابل در زمینه کشاورزی به تبادل نظر پرداختند.
در پایان این ملاقات روسای سازمان های خدمات دامپزشکی دو کشور نیز سند همکاری های دوجانبه در زمینه الزامات بین المللی بهداشت دامی میان دو کشور را امضا کردند که گامی مهم برای توسعه همکاری های دوجانبه در این زمینه است.
مغولستان با پنج میلیون متر مربع وسعت و سه میلیون جمعیت، دارای ۷۰ میلیون دام است.
از سال ۲۰۱۲ میلادی که رئیس جمهوری مغولستان به ایران سفر کرد، اراده قوی برای توسعه روابط بین دو کشور ایجاد شده است.
امسال چهل و هشتمین سال برقراری رابطه دوستانه میان ایران و مغولستان است.
اینکه پس از این دیدار طرفین به توافق رسیدند که کار گروه مشترک همکاری ایران و مغولستان را تشکیل داده و برگزار کنند ، یکی از مهمترین دستاوردهای سفر وزیر کشاورزی ایران به مغولستان به حساب می آید.
چین و ایران و توسعه روابط کشاورزی
چین و ایران همکاری های خوبی را از دیرباز در بخش های مختلف کشاورزی از جمله مسایل تحقیقاتی، مبادله بذر و کالا داشته اند و سفر وزیر کشاورزی در واقع فرصتی برای تقویت این روابط بوده است.
حجتی در این سفر با اشاره به اینکه موانعی بر سر راه توسعه روابط دو کشور در زمینه کشاورزی وجود داشته است اظهار کرد موافقت نامه هایی که لازم بوده در این زمینه مبادله شده است.
یکی از این موافقت نامه ها در زمینه قرنطینه دامی است که توافق های اولیه به عمل آمده و در این سفر هم روی نهایی کردن آن بحث و رایزنی هایی صورت گرفت.
همکاری های علمی و فنی، استفاده از تجربیات مشترک در تولید فراورده های کشاورزی با نوآوری و ابداعات، رایزنی درباره توانمندی های دو کشور در عرصه کشاورزی و همکاری در سطوح بین المللی و تقویت زمینه های همکاری کشاورزی و امور اقتصادی از جمله مهمترین برنامه ها و موضوعات مورد مشارکت و بحث دو کشور ایران و چین در این سفر بود.
دیدار دو وزیر
وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر چهار روزه اش به چین با همتای چینی خود نیز درباره راه های توسعه همکاری های ذی ربط دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار استفاده از ظرفیت های موجود به عنوان راهبرد جدید همکاری های کشاورزی ایران و چین مورد بررسی قرار گرفت و تاکید شد که تهران و پکن عزم خود را برای گسترش همکاری ها جزم کرده و تلاش دارند با بهره گیری از امکانات، دانش و ظرفیت های موجود، این همکاری ها را بیش از پیش توسعه دهند.
«هان چانگ فو» وزیر کشاورزی چین در این دیدار بر ضرورت همکاری های فنی، انتقال تجربیات، توسعه مناسبات دوجانبه و پشتیبانی علمی از یکدیگر در بخش های مختلف تاکید کرد.
«محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار داشت که تهران آماده تقویت و توسعه همکاری های علمی و تحقیقاتی در زمینه های مختلف با چین است.
محمود حجتی افزود: در این چارچوب توسعه همکاری های کشاورزی در زمینه غلات، حبوبات، گیاهان صنعتی، محصولات باغی و دانههای روغنی با چین در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به فعالیت مراکز تحقیقاتی دو کشور، فضای همکاری میان تهران و پکن را از هر حیث مناسب دانست و گفت با توجه به گسترش همکاری میان ایران و چین در زمینه های مختلف، وزارت کشاورزی ایران این آمادگی دارد در همه زمینه های کشاورزی با مراکز تحقیقاتی چین همکاری و تعامل داشته باشد.
بازدیدهای وزیر کشاورزی ایران در چین
بازدید هیات همراه وزیر جهاد کشاورزی از پارک بین المللی بذر پکن از جمله برنامه های این هیات بود در این پارک سه هزار شرکت بذر چینی و غیر چینی فعالیت می کنند.
شرکت های تولید بذر واقع در این پارک در حوزه های تولید و تکثیر بذور سبزی و سیفی، استوایی، گل و گندم مشغول فعالیت هستند تکثیر بذور با استفاده از گلخانه های مجهز به تکنولوژی هیدروپونیک از جمله ظرفیت های این پارک است. این پارک یک مجموعه بذری صرفاً در حوزه تولید بذور با استفاده از تکنولوژی فضایی است.
در این پارک با هدف افزایش عملکرد بذور، بذر به فضا ارسال شده و بعد از مدتی به زمین بر گردانده می شود.
«محمود حجتی» و هیات همراه همچنین از پژوهشگاه علوم کشاورزی چین در پکن بازدید و با رییس این پژوهشگاه دیدار کرد.
بر اساس بررسی های صورت گرفته دو کشور چین و ایران از نظر ظرفیت ها و همچنین محدودیت های کشاورزی از جمله جغرافیا، آب و هوا و شرایط اقلیم دارای اشتراکات زیادی هستند و فعالیت های تحقیقاتی دو کشور می تواند به یکدیگر کمک کند.
وزیر جهاد کشاورزی ایران در جریان این دیدار ابراز امیدواری کرد دو کشور در زمینه تحقیقات در حوزه کشاورزی از جمله مسایل مربوط به تحقیقات در زمینه بذر همکاری راهبردی داشته باشند و بتوانند از دستاوردهای علمی یکدیگر استفاده کنند.
«تانگ هوجان» رییس پژوهشگاه علوم کشاورزی چین هم در این دیدار ضمن استقبال از سخنان وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی ایران گفت: پژوهشگاه علوم کشاورزی دارای یک دانشکده با ۶ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، از جمله ۱۳ دانشجوی ایرانی است.
وی با اشاره به اینکه این موسسه در همه زمینه های کشاورزی، تحقیقات علمی مورد نیاز را انجام می دهد گفت: پنبه، روغن، چای و محیط زیست از جمله مسایل کلیدی مورد پژوهش و بررسی در این پژوهشگاه است.
«تانگ» نقش این مرکز را در تامین مواد غذایی مورد نیاز چین تاثیر گذار عنوان کرد و گفت: چین و ایران به عنوان تمدن های کهن، همیشه روابط خوبی داشته اند و فرهنگستان علوم کشاورزی چین نیز به عنوان یک موسسه تحقیقاتی وابسته به وزارت کشاورزی به همکاری با ایران اهمیت می دهد.
سفر به چینگدائو
حجتی و هیات همراه همچنین سفری به شرق چین داشتند آنها در شهر چینگدائو از مناطق ساحلی و بندری چین از چند طرح نمونه کشاورزی بازدید کردند.
هیات ابتدا با حضور در یکی از مناطق ساحلی این شهر بندری از نحوه تولید و پرورش ماهی با استفاده از استخرهای ساحلی و همچنین پرورش ماهی در قفس های دریایی و سایر توانمندی های این حوزه، اطلاعاتی حاصل کرد.
وزیر کشاورزی در ادامه از مرکز تحقیقات تولید برنج در مزارع و اراضی شور در سواحل چینگ دائو بازدید کرد و در جریان چگونگی پیشرفت و تولید انبوه این محصول قرار گرفت.
دیدار و گفت و گو با «منگ فانلی» شهردار از دیگر برنامه های وزیر کشاورزی در سفر به چین بود طرفین در این ملاقات بر توسعه مناسبات در زمینه های مختلف تاکید کردند.
بازدید از نمایشگاه باغبانی پکن
هیات ایرانی همچنین در آخرین روز حضور در چین از نمایشگاه باغبانی پکن ۲۰۱۹ بازدید کرد وزیر کشاورزی در جریان بازدید از این نمایشگاه از بخش های مختلف آن از جمله پاویلیون چین، باغ بین المللی و باغ گیاه شناسی بازدید و با ساختار و انواع طراحی باغ چینی و خارجی آشنا شد.
این نمایشگاه که از روز ۹ اردیبهشت افتتاح شد به مدت ۱۶۲ روز و با حضور ۱۱۰ کشور مختلف در منطقه «یان چینگ» پکن واقع در ۷۵ کیلومتری شمال این شهر دایر است.
باغ گیاه شناسی یکی از بخش های زیبای این نمایشگاه است که بازدیدکنندگان در آن می توانند با برخی از کمیاب ترین و جذابترین گیاهان نظیر درخت ۲۰ متری انجیر ساقه قرمز، میوه ۲۵ کیلویی درخت نارگیل دریایی و گیاهی ۴۴ هزار دلاری به نام ولوچیا و گیاهان قاتل آشنا شوند.
«محمود حجتی» روز شنبه ساعاتی قبل از ترک پکن پایتخت چین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پکن ضمن تشریح دستاوردهای سفرش به مغولستان و چین گفت: فکر می کنم با عزم و اراده ای که مسئولان عالی رتبه مغولستان و چین داشته و دارند و همچنین ملاقات هایی که با مقامات این دو کشور داشتم عزم راسخی برای همکاری های هرچه بیشتر و روابط عمیق تر میان طرفین وجود دارد.
او با اشاره به اینکه دو کشور مایل به تداوم همکاری های فنی و علمی در زمینه های مختلف هستند تصریح کرد: همکاری های کشاورزی چین و ایران دارای پایه محکم و چشم اندازی وسیع است.
وی با تشریح سفر خود به کشورهای مغولستان و چین تصریح کرد: در مغولستان علاوه بر پیگیری مسایل و مشکلات مربوط به واردات گوشت دام سبک، مسایل و مشکلات پیش روی تجار ایرانی برای صادرات و واردات محصولات دامی و کشاورزی نیز با مقامات وزارت کشاورزی مغولستان مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر کشاورزی در ارتباط با سفر خود به چین نیز گفت در دیدار با وزیر گمرک این کشور مسایل مربوط به قرنطینه ها اعم از قرنطینه گیاهی و دامی، مبادله کالاها و صادرات مورد بررسی قرار گرفت و تفاهم نامه ای هم در مورد قرنطینه گیاهی مورد مبادله قرار گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی و هیات همراه بامداد یکشنبه به وقت محلی پکن را به مقصد تهران ترک کردند.
نظر شما