«وولفانگ ایشینگر» در گفت وگو با نشریه «بیلد آم زونتاگ» با بیان این مطلب افزود: هیچ کشور دیگری به اندازه آلمان به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان به آزادی مسیرهای عبور و مرور بین المللی وابسته نیست، به همین دلیل وقتی از تشکیل ائتلاف دریایی اروپایی سخن به میان می آید، نگاه برلین نباید به «نیمکت ذخیره» باشد.
طی روزهای اخیر بحث های فراوانی در دولت آلمان پیرامون پیشنهاد ارائه شده از سوی انگلیس برای تشکیل ائتلافی متشکل از کشورهای منطقه و اروپا برای محافظت از کشتی ها در تنگه هرمز درگرفته است.
به گفته ایشینگر، از یک سو باید به این سووال پاسخ داده شود که چگونه می توان توافق هسته ای با تهران را نجات داد و از دیگر سو غرب باید از خود بپرسد که چگونه می تواند از افزایش تنش ها در تنگه هرمز کاسته و مسیر تجارت دریایی را ایمن نگه دارد.
هر چند مقامات آلمانی از قرار گرفتن این طرح در دستور کار برلین سخن گفته اند اما پیوستن این کشور به چنین ائتلافی را به اما و اگرهایی مشروط کرده اند.
در همین رابطه «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان اعلام کرده که کشورش در مورد مشارکت کردن یا نکردن در طرح ائتلاف دریایی انگلیس در تنگه هرمز تصمیم گیری خواهد کرد.
وی در مصاحبهای با روزنامه آلمانی «فونکه» که روز جمعه منتشر شد، اظهار داشت: هرگونه اقدامی در رابطه با تنگه هرمز باید وجهه اروپایی داشته باشد.
همچنین «آنه گرت کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان گفته است که امکان شرکت ارتش آلمان در ائتلاف نظامی اروپایی برای حفاظت از کشتیهای تجاری در تنگه هرمز وجود دارد، اما هنوز درخواستی از آلمان نشده و برنامه هم مشخص نیست.
وی تاکید کرد که اکنون بیش از هر چیز دیپلماسی مطرح است.
پس از آنکه نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» در پی نقض قوانین دریایی و بینالمللی از سوی ایران توقیف شد، لندن به کشورهای اروپایی پیشنهاد داد برای تامین امنیت نفتکشهای خود یک ائتلاف نظامی در خلیج فارس تشکیل دهند.
این در حالیست که سردار «حسین دهقان» مشاور فرماندهی کل قوا در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «الجزیره» تاکید کرد: پیشنهاد لندن برای تشکیل نیروی اروپایی در تنگه هرمز ممکن است عواقب پیشبینی نشدهای بدنبال داشته باشد.
نظر شما