به گزارش پایگاه اینترنتی «نیچر»، هیرومیتسو ناکائوچی دانشمند ژاپنی فعال در حوزه سلولهای بنیادی که هدایت تیمهای تحقیقاتی دانشگاه توکیو و کالیفرنیا را برعهده داشته، در نظر دارد تا سلولهای انسانی را در جنینهای موش کشت داده و سپس این جنینها را در بدن حیوانات جایگزین قرار دهد. هدف نهایی ناکائوچی این است که حیواناتی با اندامهای متشکل از سلولهای انسانی به وجود آورد که در نهایت میتوان از آنها در حوزه پیوند عضو بهره برد.
کشت سلولهای انسانی در جنینهای حیوانی بیشتر از ۱۴ روز و قرار دادن چنین جنینهایی در یک رحم جایگزین، تا مارس (فروردین-اردیبهشت) گذشته در ژاپن ممنوع بود. در همان ماه بود که وزارت آموزش و علوم این کشور با صدور دستورالعملهای جدیدی مجوز خلق جنینهای هیبریدی از انسان و حیوان با قابلیت قرار داده شدن در رحم حیوانات جایگزین تا زمان تولد را صادر کرد.
کشورهایی چون آمریکا پیشتر جنینهای هیبریدی از انسان و حیوان ساخته بودند اما این پروژه هیچگاه به مرحله زایمان نرسید. اگرچه آمریکا اجازه انجام چنین تحقیقاتی را میدهد اما موسسات ملی بهداشت در این کشور از سال ۲۰۱۵ از تامین بودجه این دست از تحقیقات منع شدهاند.
ناکائوچی نخستین کسی است که توانست تحت قوانین جدید ژاپن برای آزمایشات ژنتیکی خود از هیات کارشناسان وزارت علوم این کشور، مجوز دریافت کند. بنابر پیشبینیها تاییدیه نهایی وزارتخانه ماه آینده صادر میشود.
از آنجا که ناکائوچی میخواهد همه چیز را آهسته جلو ببرد، برای مدتی هیچ جنین هیبریدی را به مرحله تولد نمیرساند. وی در مرحله نخست جنینهای هیبریدی از موش و انسان را به مدت ۱۴ روز و نیم که در طول آن اندامهای حیوان عمدتا شکل میگیرند، پرورش میدهد و در مرحله بعد برای پرورش جنینهای هیبریدی از انسان و خوک برای ۷۰ روز، درخواست مجوز میکند.
نظر شما