مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان یارانه از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از صادرات محصولات کشاورزی تخصیص یافته که تاکنون پنج نفر از صادر کنندگان کردستانی برای دریافت این میزان یارانه مدارک خود را ارائه کرده اند.
شهریار حنیفی اضافه کرد: این پنج صادر کننده کردستانی که در سال گذشته ۱۰ هزار و ۴۰۰ تُن سیب درختی تولیدی استان و سایر نقاط کشور را به خارج صادر کرده بودند مشمول دریافت سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال یارانه شده اند که به زودی این مبلغ به حساب آنان واریز می شود.
وی افزود: مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال دیگر نیز به چند صادر کننده دیگر تعلق گرفته که تاکنون مدارک خود را ارسال نکرده اند و انتظار می رود با رایزنیهای مختلف در چند روز آینده نسبت به دریافت یارانه خود اقدام کنند.
حنیفی یادآور شد: سال گذشته ۵۸۴ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی از مرزهای این استان به خارج از کشور صادر شد که حدود ۳۰۳ هزار تُن آن مربوط به محصولات باغی و زراعی کردستان بود.
وی تاکید کرد: در این مدت میزان صادرات محصولات کشاورزی کردستان نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته از نظر ارزش دلاری سه برابر و از نظر ارزش وزنی نیز ۳۷ درصد افزایش داشته است.
حنیفی گفت: از میزان ۵۵۵ میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی از گمرکات کردستان در سال ۹۷ بر اساس خود اظهاری صادرکنندگان حدود ۱۸۱ میلیون دلار شامل ۳۳ درصد مربوط به تولیدات این استان بوده است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است و همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از ۴۷ هزار تن به کردستان تعلق دارد.
بر اساس آخرین سرشماری کشاورزی (سال ۱۳۹۳) تعداد ۱۱۳ هزار و ۶۳۰ بهره بردار بخش کشاورزی در سطح ۱۶۳ هزار و ۸۷۳ واحد بهره برداری در استان مشغول فعالیت هستند.
۳۰۳۴/۹۱۰۲
نظر شما