۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۱
کد خبر: 83416309
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دوست ندارم تجربیاتم با خودم دفن شوند

تهران- ایرنا- علی اکبر شکارچی در مراسم رونمایی از مجموعه آموزشی «ارغوان» گفت: بزرگترین دلیلم برای انتشار این مجموعه این بود که دوست ندارم تجربیات چند دهه فعالیت هنری من پس از مرگم با من دفن شوند.

مراسم رونمایی از مجموعه ارغوان با محتوی روش آموزشی نوازندگی کمانچه علی اکبر شکارچی روز دوشنبه هفتم مرداد با حضور این هنرمند و عوامل فنی و دست اندرکاران تولید این مجموعه در تالار اجتماعات دفتر موسیقی وزارت ارشاد برگزار شد. این مجموعه شامل دو جلد کتاب و چهار دی‌وی‌دی تصویری با نام ارغوان است که این هنرمند بر اساس یکی از سروده‌های خودش انتخاب کرده است.

امروز انجمن موسیقی هم خانواده اهالی موسیقی هستند

علی اکبر شکارچی در ابتدای این نشست رسانه ای درباره نحوه تولید و اجرای این پروژه آموزشی ضمن قدردانی از علی ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران که سال ها قبل از شاگردان شکارچی بود،‌ در پشتیبانی مجموعه «ارغوان» گفت: امروزه انجمن موسیقی مانند یک خانواده با اهالی موسیقی رفتار می کنند و با شوقی وصف ناپذیر مشغول انجام کار هستند. آنها برای فرهنگ و هنر این سرزمین سنگ تمام گذاشته اند که من از تک تک آنها قدردانی می کنم.

دوست ندارم مانند بسیاری از هم‌نسلانم تجربیاتم را با خودم دفن کنم

این هنرمند پیشکسوت موسیقی در حالیکه بغض راه گلویش را بسته بود در ادامه افزود: در دوره ای زندگی می‌کنیم که  در تمام دنیا صوت و تصویر در آموزش حرف اول و آخر را می زند. به همین خاطر این مجموعه بصورت صوتی- تصویری تهیه و منتشر شده است. با تالیف و تدوین مجموعه «ارغوان» تلاش کردم دانسته های خود را برای هنرجویان به یادگار باقی بگذارم. امروزه و در هفتاد سالگی دوست ندارم مانند بسیاری از هم‌نسلان خودم مانند محمدرضا لطفی، عطاجنگوک و فرهنگ فر و بسیاری از هنرمندان دیگر دانسته ها و دریافت ها و تجربیاتم را با خودم ببرم. از طرفی امروزه علاقه روزافزونی برای یادگیری نواختن کمانچه در جامعه ایجاد شده است و این علاقه به دنبال خود نیازی عمیق را هم پدید آورده است. 

وی در ادامه افزود: بهترین شیوه آموزشی موسیقی بهره گیری موازی و همزمان از شیوه آموزشی شفاهی و سینه به سینه (روش قدما) و آموزشهای آکادمیک است و در شیوه من شنیدن و دیدن همزمان و با یک درجه اهمیت آموزش داده شده است. 

شاباش پیر موسیقی ایران به مردم سرزمینش

وی افزود: رقمی بالغ بر صد میلیون تومان هزینه تولید این مجموعه شده که من آن‌را یک «شاباش» برای مردم عزیزم دانسته و به آنها تقدیم می‌کنم. چرا که امروز را تولد بخش نوین و مهمی در فرهنگ آموزشی موسیقی ایران می‌دانم.

 این هنرمند افزود: باور کنید ما هیچ راهی نداریم جز اینکه سرمایه های نسل گذشته را حفظ کنیم. به اعتقاد من شیوه های قدیمی را دور انداختن اصلا کار درستی نیست چرا که از میان همین شیوه ها نیاز جامعه ما تامین شده است. شیوه های قدیمی دربردارنده موسیقی های بکری هستند که باید با خلاقیت به آنها توجه کرد.

کلنل وزیری فرزند خلف دوران خودش بود

این هنرمند پیشکسوت در پاسخ به پرسش خبرنگار موسیقی ایرنا مبنی بر اینکه با توجه به نگاه خاصی که به شیوه قدما دارد بدعت ها و شیوه هایی که توسط کلنل وزیری در آموزش موسیقی بنیان نهاد را چگونه ارزیابی می کند، گفت: به خاطر داشته باشید که صبا هم در سال های آخر عمرش به این نتیجه رسید نباید در موسیقی ایران شیوه های قدیمی را از نظر دور نگاه داشت. هرچند فکر میکنم که علینقی وزیری فرزند خلف زمان خودش بود او هرکاری را که فکر می‌کرد برای متحول ساختن موسیقی ما لازم است انجام داد و به نظر من بزرگترین کار وزیری این بود که دیگران را برای ادامه راهش برانگیخت. 

بنیان موسیقی بر سکوت بنا شده است

یونس شکرخواه مدرس ارتباطات و روزنامه نگاری که از میهمانان ویژه این مراسم بود نیز در سخنان کوتاهی گفت: وقتی امروز استاد شکارچی قبل از صحبت های خود بغض کردند فهمیدم که چه بر او گذشته است اما حرف من با شما عزیزان رسانه ای است که می خواهم بگویم ما کارمان با کلمات است که با ابزار قلم روی کاغذ می نویسیم. اما کار استاد شکارچی و هنرمندان عرصه موسیقی کلمه نیست آنها روی سکوت می نویسند. بسیاری از ما روزنامه نگاران استاد شدیم که خبر را قربانی کرده و آن را دفن کنیم. ما استاد شدیم که رویدادهای جاری روزانه را در خبر ثبت کنیم و فکر کنیم که کار تمام شده است. اما ایکاش این رویدادها را به صورت تخت نبینیم بلکه به آنها با نگاهی دارای پرسپکتیو نگاه کنیم. ایکاش دنیای علی اکبر شکارچی و دیگران را به صورت سوژه هایی ۲۴ ساعته نبینیم.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha