حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی امروز (سه شنبه) در آئین تکریم ۳۰ سال تلاش رسانه ای یونس شکرخواه، استاد ارتباطات و روزنامه نگار، در فرهنگسرای رسانه با اشاره به ویژگیهای ارتباطات گفت: اگر فرهنگ در جوامع شکل گرفته و تحقق یافته در بستر رسانه بوده است از این رو کیفیت فرهنگ درجامعه بستگی به ارتباطات آن جامعه دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال رسیدن به روزنامه نگاری هوشمند هستیم، گفت: هوش مصنوعی در دنیا در حال قدرت گرفتن است. هوش مصنوعی به دنبال این است که فکر و رفتار انسان را تکرار کند و در مسیر فکر و عمل منطقی قرار گیرد. البته هوش مصنوعی باید از دخالت در زندگی خصوصی افراد جلوگیری کند.
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: امروز با وجود یونس شکرخواه ها به سرعت می توانیم به سمت و سوی روزنامه نگاری هوشمند حرکت کنیم.
عاملی در ادامه به ویژگیهای یونس شکرخواه اشاره و وجه اخلاق، کرامت، پایداری در امانت و تلاشگری را از ویژگیهای برجسته این پیشکسوت رسانه برشمرد و گفت: خبرهای بیهوده و دروغ باعث آزار مردم می شود، حق نداریم مردم را از طریق رسانه آزار دهیم.
وی شکرخواه را از جمله افرادی برشمرد که در درست نویسی،کامل نویسی و پرهیز از هر راست نویسی مهارت خاصی داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید توجه داشت که برخورد انسانها با یکدیگر بر اساس قضاوتهای پیشینی، کلیشهها و انگارههای ذهنی پیشساخته است یا اینکه به کرامتهای انسانی و اخلاقی توجه دارد؟ از این رو یکی از شاخصههای کیفیت ارتباطات که بر کیفیت فرهنگ اثرگذار است حیات داشتن، پویا بودن و ماندگاری ارتباطات است.
حجت الاسلام عاملی به لزوم توجه به ارتباطات الهی در تعاملات اجتماعی، گفت: چیزی که در رفتارهای اغراق آمیز ما با جامعه گُم میشود، رابطه با خداست و اینکه چقدر خداوند برای انسان بودن ما نقش کلیدی دارد.
به گفته وی وجوه عظمت الهی در نگاه به بشر و اینکه خداوند توجه و هدایت عالمی و جهانی برای همه بشریت دارد و با نگاهی دلسوزانه به هدایت انسان می نگرد که این معنا در سیره انبیاء سلف نیز کاملا انعکاس دارد. نگاهی الهی باید همواره مورد توجه انسانها باشد چرا که در ارتباطات مبتنی بر توجه به خدا، اختلالات ارتباطی و بد فهمی ها به حداقل می رسد.
این مدرس ارتباطات دانشگاه همچنین به کنش و واکنشهای اجتماعی تحت تأثیرارتباطات کیفی هم اشاره کرد و اظهارداشت: عنصر ارتباطات کیفی بسیار میتواند روی جنبه تعاملات اجتماعی تاثیر گذار باشد.
حجت الاسلام عاملی خاطرنشان کرد: در ارتباطات هرچه با پدیده ارتباط بیشتری داشته باشیم اختلال فهم کمتر است ازاین رو منطق ارتباطی اقتضا میکند انسان با سوژه خود درگیر باشد و در این مسیر باهم بودن اهمیت مییابد.
مدرس گروه ارتباطات دانشگاه تهران همچنین با اشاره به زحمات یونس شکرخواه در زمینه روزنامهنگاری برخط، اظهارداشت: وی پایهگذار روزنامهنگاری برخط در ایران است و تجربه جامجم آنلاین و همشهری آنلاین حاصل زحمات اوست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شخصیت برجسته دکتر یونس شکرخواه گفت:اودوستی مهربانی محسوب میشود که ویژگی برجسته اش وجه اخلاقی اوست و همین وجه اخلاقی وی می باشد که کیفیت ارتباطات را برای ایشان و به دنبال آن روزنامهنگاری کیفی که محصول ارتباطات کیفی است را رقم زده است.
وی با اشاره به لزوم پایبندی رسانه به اخلاق انسانی و اجتماعی افزود: روزنامهنگاری معتبر و روزنامهنگاری غیرمعتبر باید قابلیت احصاء پیدا کنند و از همین رو تفاوت بین تولید رسانه اجتماعی و رسانه سنتی معتبر باید در زمینه شاخصههای مربوط به اعتبار مورد توجه باشد.
استاد گروه ارتباطات خاطرنشان کرد: در همین کیفیت روزنامهنگاری باید از دکتر شکرخواه به عنوان فردی نام برد که هرگز آبروی کسی را نبردهاند و هرگز در حوزه رسانه ای اجازه آبروریزی برای دیگران را ندادهاند.
حجت الاسلام عاملی با اشاره به اهمیت نقد در روزنامهنگاری گفت: ما حق نداریم با متنمان مردم را آزار دهیم و نقد روزنامه باید معطوف به حل مسئله باشد.
وی افزود: قدرت نقدی اثرگذار است که ما را در کوچه بنبست رها نکند و زبان نقد، زبانی است که باید در یک کوچه باز و در مسیر رو به حل مسئله پیش برود.
نظر شما