۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۰۶
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 83416321
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سالمندی جمعیت کشور مصرف خون را افزایش داده است

۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۰۶
کد خبر: 83416321
سالمندی جمعیت کشور مصرف خون را افزایش داده است

زنجان ایرنا - مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: سالمند شدن جمعیت کشور استفاده از خون و فرآورده‌های آن را مرتب افزایش داده است و بر این پایه باید برای جذب روزافزون اهدا کنندگان خون سرمایه‌گذاری شود.

علی اکبر پورفتح الله روز دوشنبه در نشست با اهدا کنندگان و کارکنان انتقال خون استان زنجان افزود: امید به زندگی در کشور نسبت به سال های گذشته ۱۵ سال افزایش یافته و این روند موجب افزایش شمار سالمندان در جامعه شده است.

وی اظهار داشت: امروزه به لحاظ علمی ثابت شده است که بیولوژی انسان برای عمر ۱۲۰ ساله ساخته شده است و می تواند این مهم با رعایت برخی مسائل رخ دهد.

پورفتح الله افزود: گزارش سال گذشته سازمان بهداشت جهانی (who) نشان می دهد که ۶۵ درصد خون‌های اهدایی در اتحادیه اروپا برای افراد بالای ۵۰ سال مصرف می شود و این روند همچنان تصاعدی است به این مفهوم که دنیا با بحران سالمندی مواجه شده که این موضوع در انتقال خون مفاهیم خاص خود را دارد.

این مسئول ادامه داد: با ورود فرد به دوره سالمندی خونسازی کاهش و نیاز به خون و فرآورده های آن افزایش می یابد بنابراین باید بیش از گذشته بر روی جوانان سرمایه گذاری لازم را انجام داد تا نسل اهدا کنندگان خون بوجود آید که متاسفانه تاکنون آنگونه که باید و شاید این سرمایه را در کشورمان ایجاد نکرده ایم.

وی اظهار داشت: یکی از سرمایه های مهم در این بخش حس همبستگی است که به دنبال وقوع جنگ در کشور بوجود آمد که در این دوران اهدا کنندگان خون نسبت به سال های ماقبل آن وجود افزایش یافت و جوانان آن دوران اکنون به سن سالمندی رسیده اند و متاسفانه جایگزینی برای آنان ایجاد نشده است.

 مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: بر این اساس از بستر اجتماعی بوجود آمده باید استفاده کرد و این سوال مطرح است که چرا در کشورهایی که فرهنگ نوعدوستی نسبت به جوامع شرقی کمتر است، اهدای داوطلبانه بیشتر نمود دارد. 

پورفتح الله افزود: این مهم به این دلیل بود که مراکز انتقال خون بعد از جنگ جهانی دوم در بیمارستان ها و مراکز درمانی اروپا شکل گرفت، زمانی که هر خانواده یک کشته و مجروح داشت و مردم مفهوم اهدا خون را در نجات جان مجروحان، افرادی که از مرزهای کشورشان دفاع می کردند، می دیدند.

وی اضافه کرد: به همین دلیل مردمان اروپا توانستند به اهدای خون به طور مستقیم وارد شوند و اهدای داوطلبانه را انجام دهند اما  کشورمان نتوانست از بستر بوجود آمده  نهایت استفاده را داشته باشد.

پورفتح الله افزود: در دوران جنگ با وجود حس همبستگی نتوانستیم برای اهدای خون منزلت اجتماعی ایجاد کنیم، در واقع شان و جایگاه برای اهدا کنندگان قائل شویم و برای جامعه ای که کار داوطلبانه، ایثارگرانه و بدون هیچ چشمداشتی انجام می دهد آن را تعمیم دهیم.

وی بابیان اینکه افرادی که ایثارگرانه و داوطلبانه خون اهدا می کنند با افراد دیگر متفاوت هستند، یادآورشد: اهدای خون وظیفه سازمان انتقال خون نیست، بلکه وظیفه ای ملی است اما به دلیل کج سلیقگی و یا وجود سلایق مختلف نام سازمان ملی انتقال خون به سازمان انتقال خون تغییر یافت.

وی اظهار داشت حرکت ملی می تواند جایگاه و منزلت اجتماعی اهدای خون را بوجود آورد و در این راستا باید اقدامات لازم انجام شود.

پورفتح الله افزود: اهداکنندگان خون و کادر این سازمان در کشور باید پاسداشته شوند و برخوردهای صحیح و مناسب می تواند به جذب بیشتر آنان منتهی شود و برای این کار دستورالعملی به استان ها اعلام شده است.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان نیز در ادامه با اشاره به اینکه در روزهای سوم و چهارم سال گذشته طی بازرسی های خارجی انجام شده از این پایگاه فعالیت ها آن مورد تایید قرار گرفت و در زمان حاضر پلاسمای این استان به خارج از کشور نیز ارسال می شود.

دکتر سیامک اسدی افزود: انتقال خون این استان بنابر گزارش معاونت توسعه کمترین وابستگی به اعتبارات هزینه ای به سازمان را دارد و با توجه به شرایط تحریم این اطمینان وجود دارد که تا یکسال آینده هیج مشکلی نداشته و تمهیدات لازم را اتخاذ کرده است.

وی اضافه کرد: انتقال خون سازمانی یکپارچه بوده و مبتنی بر سیاستگذاری ها حرکت می کند و یکی از راهبردها بحث متمرکز سازی که مورد را لحاظ کرده است.

این مسئول ادامه داد: اهدا کنندگان خون بزرگترین سرمایه های نظام سلامت هستند و در کنار آن معتقدیم که انتقال خون یک سازمان فرهنگی است زیرا به ترویج فرهنگ اهدا، تعمیق فرهنگ نوعدوستی، دگر خواهی و سالم زیستن در بستر جامعه را مورد توجه قرار داده است.

اسدی افزود: بر این اساس با همکاری هنرمندانی به عنوان پل ارتباطی، المان انتقال خون استان طراحی، ساخته و در درب پایگاه انتقال خون نصب شد که با هدف ترویج فرهنگ اهدا انجام شده است.

به گفته وی، مرکز پلاسما فرزیس انتقال خون زنجان نیز فعالیت خود را آغاز کرده و هر روز نیز بر تعداد اهدا کنندگان افزوده و تلاش می شود که این کار به دفعات ادامه داشته باشد،  زیرا سرمایه های ارزشمندی محسوب می شوند.

۹۶۴۶/۶۰۸۵

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha