ایرج رهبر روز سهشنبه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: انباشت تقاضا در حوزه مسکن در صورت حرکت به سمت صنعتی سازی ساختمان کاهش می یابد و صنعتی سازی ساختمان توانایی پاسخگویی به تقاضای فعلی جامعه را دارد.
نائب رئیس انجمن انبوه سازان با بیان اینکه صنعتی سازی در کیفیت و قیمت تمام شده ساختمان تاثیر مثبتی دارد اضافه کرد: مهمتر اینکه مسکن با سرعت بیشتری ساخته و وارد بازار تقاضا میشود.
به گفته رهبر قانون مصوب سال ۷۸ با عنوان قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن وظایف دولت برای ساماندهی بازار مسکن را مشخص کرده است.
وی گفت: یکی از این مسائل صنعتیسازی و دیگری ارائه تسهیلات ارزان قیمت است که میتواند در جهت ساخت و ساز ارزان کمک کننده باشد.
به گفته رهبر مسکن مهر هم با استناد این قانون ساخته شد و فارغ از مشکلاتی که در جایایی آن وجود داشت اگر این شیوه ساخت و ساز ادامه پیدا می کرد اکنون تقاضای انباشت شده ای در بازار مسکن نداشتیم.
وی گفت: طرح مسکن مهر نشات گرفته از قانون تولید و عرضه مسکن انبوه بود که تا حدودی صنعتی سازی در آن پر رنگ شد تا جایی که ساخت و ساز صنعتی در ایران از ۳ درصد به ۲۷ درصد رسید اما این روند متوقف شد.
به گفته رهبر با انباشت تقاضای از قبل سالانه یک میلیون واحد مسکونی کم داریم و برنامه جبرانی دولت باید در راستای نزدیک شدن به رقم عرضه و تقاضا باشد.
رهبر اضافه کرد: البته صنعتی سازی به معنای ساخت خانه در یک نقطه انبوه نیست و می شود بعد از طراحی مدل ها در کارخانه نقشه ها را در اختیار متقاضی قرار داد و بعد با انتخاب و سلیقه مشتری واحدهای درخواستی را مونتاژ و ساخت خانه را شروع کرد. این روش اکنون در آمریکا پیاده می شود.
به گزارش ایرنا، وزیر راه و شهرسازی دو روز پیش خبر از حمایت دولت از برنامه صنعتی سازی ساختمان داد و گفت: برای صنعتیسازی ساختمان، نیاز داریم تا مبحث ۱۱ مقررات ملی ساختمان را تغییر اساسی دهیم که این اتفاق افتاده و مبحث ۱۱ مقررات ملی ساختمان که پشتیبان صنعتیسازی ساختمان است، اصلاح شده و به زودی ابلاغ میشود.
نظر شما