بر اساس این گزارش ، دومینیک راب وزیر خارجه جدید انگلیس از ایران خواست تا از قوانین بین المللی پیروی کند و " اگر می خواهد از تاریکی خارج شود " نفتکش انگلیسی را آزاد کند. وی تاکید کرد کشورش به مبادله نفتکش با ایران اقدام نخواهد کرد.
انگلستان دیروز (دوشنبه) ویدئویی را منتشر کرد که اظهاراتش در مورد فرآیند به گروگان گرفته شدن نفتکش انگلیسی را مورد تایید قرار می دهد.
برنامه " آن سوی خبر" الجزیره با توجه به اظهارات وزیر خارجه انگلیس که رویکرد تنش زا با ایران را در پیش گرفت و احتمال حل و فصل بحران میان تهران و لندن را از بین برد، تحولات اخیر خلیج فارس را مورد کنکاش قرار داد.
در همین راستا "علی اکبر دارینی" پژوهشگر مسائل ایران گفت : سیاست دولت جدید انگلیس به رهبری نخست وزیر بوریس جانسون دنباله رو سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا است.
دارینی افزود: جانسون در صدد نزدیک شدن به ترامپ است زیرا رئیس جمهوری آمریکا به او در صورت خارج شدن از اتحادیه اروپا قول انعقاد یک قرارداد بزرگ تجاری داده است و به همین دلیل جانسون هم اکنون به دنبال یافتن راهی برای خارج شدن از اتحادیه اروپا است.
این پژوهشگر در توجیه تهدید ایران مبنی بر کاهش تعهدات هسته ای خود در صورت در امان نماندن منافعش گفت: قوانین بین الملل از انگلیس می خواهد تا در سایه توافق هسته ای با ایران و حمایت از فرآیند فروش نفت به تعهداتش احترام بگذارد اما لندن این قانون بین المللی و توافق هسته ای تصویب شده از سوی شورای امنیت را با به گروگان گرفتن نفتکش ایرانی نقض کرد.
** لحن تنش زا
وارمانفارمایان استاد امور خاورمیانه در دانشگاه کمبریج نیز به نوبه خود با اشاره به شانه خالی کردن اتحادیه اروپا از پیشنهاد انگلیس مبنی بر تشکیل یک نیروی دریایی اروپایی جهت حمایت از کشتیرانی در آب های خلیج فارس گفت: قوانین اتحادیه اروپا در مورد انگلیس صدق نمی کند.
استاد مزبور افزود: نخست وزیر انگلیس به دلیل دنباله روی از سیاست ترامپ در مورد ایران در وضعیت بغرنجی قرار گرفته است و اتحادیه اروپا به همین دلیل از او انتقاد می کند.
از سوی دیگر "عبدالله باعبود" کارشناس مسائل خاورمیانه و خلیج فارس از وجود توافق میان دولت جدید انگلیس و دولت ترامپ سخن به میان آورده و خاطر نشان کرد: جانسون همچون ترامپ از شیوه لحن تنش زا در ابتدا و کاهش بخشیدن به این لحن در انتها استفاده می کند.
وی گفت: نمی توان به طور قاطع گفت که انگلیس خواهان شدت بخشیدن به بحران با ایران است بلکه هنوز در مرحله آزمون و خطا بسر می برد.
این کارشناس بر وجود کانال های گفت وگو میان تهران و لندن جهت حل و فصل دوستانه این بحران تاکید کرد.
باعبود در ارتباط با موضع ایران در حال حاضر معتقد است که تهران هم اکنون در تنگنا قرار گرفته و به همین دلیل مجبور است تحریم های آمریکایی را به عنوان یک واقعیت بپذیرد هر چند سعی دارد از آنها رهایی یابد و به تنش زایی متوسل شود و همین امر باعث شده تا خطر وقوع جنگ در منطقه همچنان جریان داشته باشد.
نظر شما