۸ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۵۵
کد خبرنگار: 1932
کد خبر: 83417775
T T
۱ نفر

وقتی فتاح کلید را برعکس می چرخاند

۸ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۵۵
کد خبر: 83417775
وقتی فتاح کلید را برعکس می چرخاند

تهران- ایرنا- اقدام بنیاد مستضعفان برای پلمپ دانشکده خبر، رخدادی بود که به صورتی گسترده مورد توجه مخاطبان و کاربران شبکه اجتماعی توئیتر قرار گرفت و بسیاری به انگیزه های احتمالی این اقدام و نتایج آن پرداختند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، کاربران توئیتر در ۲۴ ساعت گذشته اقدام ماموران بنیاد مستضعفان برای پلمپ دانشکده خبر، نامه وزیر امور خارجه به رهبر انقلاب و توئیت اخیر «دونالد ترامپ» در مورد ایران را از زوایایی مختلف مورد توجه قرار دادند.

این گزارش به بررسی تحلیلی محتوای تولید شده در خصوص این محورها در شبکه اجتماعی توئیتر پرداخته است.

پلمپ خبرساز

پس از انتشار خبر پلمپ دانشکده خبر از سوی بنیاد مستضعفان که دیروز اتفاق افتاد، کاربران با هشتگ هایی همچون «#پرویز_فتاح»، «#ایرنا»، «#دانشکده_خبر» یا «#بنیاد_مستضعفان» به این خبر واکنش نشان دادند. «پرویز فتاح» رییس بنیاد مستعضفان، خود پیش قدم شد و در توئیتی نوشت: «عمداً از دانشکده خبر شروع کردیم تا خبرش به گوش همه برسد عزم جدی است. اموال مستضعفان دست هرمقام و منصبی باشد باید برگردد. مخلص و ارادتمند اهالی رسانه و دانشجویان عزیز هستیم. گفتیم فعلا ملاحظه و فک پلمپ کنند ولی مهلت تا پایان مرداد خواهد بود. اینبار را ملاحظه کردیم ولی بعدا ملاحظه ای در کار نیست»

این در حالی است که «پدرام الوندی» معاون خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی در واکنشی به همین توئیت، در این شبکه اجتماعی نوشت: «جدای از اینکه ادبیاتِ توییت چقدر آشنا است و سالها پیش نمونه اصلی آن را شنیده‌ایم و کشور از آن آسیب هم دیده است، خوب است بفرمایند چرا به جای اقدام از طریق مراجع قضایی نیروهای لباس شخصیِ در اجاره بنیاد، به ساختمان دانشکده هجوم برده‌اند؟»

وی در توئیتی دیگر افزود: «جهت اطلاع  چند روز قبل (۲ مرداد ٩٨)، ایرنا در گزارشی از آقای پرویز فتاح خواسته بود گزارش مالی شفافی از زمان مدیریت در کمیته امداد ارائه کنند.»

واکنش فعالان سیاسی نیز در همین ارتباط جالب توجه بود. «حسام الدین آشنا»، مشاور رسانه ای رییس جمهوری با بازنشر توئیت پدرام الوندی، نوشت: «ای کاش از دانه درشت ها شروع می کردید!»

وی در توئیت دیگری به گفته های رییس بنیاد مستضعفان اشاره کرد و نوشت: «مطمئنم جناب آقای مهندس فتاح با نگاهی حق‌مدار، هم نگران اموالی از بنیاد هستند که به ناحق در اختیار دیگران است و هم مراقب خواهند بود که اموال و املاکی به ناحق از اشخاص حقیقی و حقوقی به بنیاد منتقل نشده باشد یا منتقل نشود.»

«مهدی محمودیان» فعال سیاسی اصلاح طلب هم نوشت: «ایرنا چند روز پیش از پرویز فتاحی می‌خواهد گزارش مالی دوران مدیریتش در کمیته امداد را منتشر کند و ایشان که حالا رییس بنیاد مستضعفان است، به بهانه اجاره معوق با کارمندان بنیاد (توجه کنید نه با حکم قضایی و یا پلیس) به دفتر دانشکده خبر (متعلق به ایرنا) حمله کرده و آنجا را پلمپ می‌کند»

برخی کاربران دقیقا روی همین موضوع تمرکز کردند. بطور مثال کاربری نوشت: «ایرنا چند روز قبل از فتاح درخواست گزارش مالی دوران ریاستش بر کمیته امداد را می کند؛ اما همزمان با دادگاه گوشتهای یخ زده که در تعاونی مصرف بنیاد مستضعفان بفروش رسیده، جناب فتاح با یک حرکت کوماندویی دانشکده خبر را پلمپ می کند تا میخ بر تابوت مبارزه با فساد بکوبد.»

برخی دانشجویان و حاضران در دانشکده خبر نیز از اقدامات ماموران بنیاد مستضعفان نوشتند. کاربری با انتشار تصاویری ادعا کرد: «یک عده ریخته اند جلوی دانشکده خبر دانشجوها را کتک زدند. به همین راحتی!»

کاربر دیگری نیز به همین موضوع اشاره کرد و آورد: به فرموده عمداً از دانشکده خبر شروع کردند و با لگد به شکم دانشجو زدند تا خبرش بترکد. با عزم جدی قرار شده اموال مستضعفان دست هرم قامی باشد برگردد. آقای مخلص اهالی رسانه و دانشجویان عزیز فرمودند فعلا ملاحظه و فک پلمپ کنند. ولی بعدا ملاحظه‌ای در کار نیست، فک می‌شکنند»

کاربری نیز چنین نوشت: «رفتیم گوشه‌ای بی‌سروصدا درس بخوانیم، دور از حاشیه، امروز دیدم وارد شدند و شیشه شکستند و لگد زدند و بی‌احترامی کردند. چرا؟»

کاربری نیز به زمان حضور ماموران برای پلمپ اشاره کرد و آورد: «حالا ریختید در دانشکده خبر چرا دانشجو را کتک زدید؟ این بیچاره ها چه گناهی داشتند؟ شب می آمدید پلمپ می کردید. کسی هم کتک نمی خورد»

کاربری نیز تصویری از دانشجویی کتک خورده و آثار ضرب و جرح وی را منتشر و توئیت کرد: «این جای لگد یکی از بیست ماموری است که از بنیادمستضعفین آمدند دانشجوها را زدند و دانشکده خبر را پلمپ کردند. حق دانشجوهای که برای فارغ‌ التحصیلی خبرنگاری آمده بودند را اینطور گذاشتند کف دستشان.»

کاربری نیز این اقدام را برخلاف منویات مقام معظم رهبری دانست و نوشت: «جناب فتاح در صورت عدم عذرخواهی از افکار عمومی و دانشجویان ضمن بی توجهی به منویات رهبر انقلاب عملا واژه بنیاد مستکبران را تداعی می کنند»

از سوی دیگر اما برخی کاربران این اقدام را نمونه ای از مدیریت انقلابی دانستند. کاربری با اشاره به همین موضوع نوشت: «فتاح هنوز نیامده کلی گرد و خاک کرده است. نسل جدید مدیران انقلابی همچون و فتاح و افراد انقلابی که اتفاقا نه با اصلاح‌طلبها نه با اصولگراها و نه با هواداران لاریجانی میانه خوبی دارند به آینده بسیار خوشبینمان کردند کاش همینطوری که هستند، بمانند». کاربر دیگری نیز نوشت: «امروز فتاح یک جریان را افتتاح کرد، جریان مبارزه با کلّه گنده هایی که سفره مستضعفان را بلعیده اند.»

اما در مقابل برخی معتقد بودند که چنین اقداماتی نشانه مدیریت انقلابی نیست و مدیر انقلابی بهتر است به جای پلمپ محیط دانشگاهی، از اموال مهمتر آغاز می کرد. کاربری در همین ارتباط نوشت: «ایکاش فتاح رئیس بنیاد مستضعفان قدرتش در گرفتن اموال مستضعفان و بیت المال را از خانه های لاکچری صاحب منصبان رژیم گذشته که ممکن است در اختیار صاحب منصبان کنونی باشد، شروع می کرد.»

کاربر دیگری نیز نوشت: «جناب فتاح، بنده کاری به دانشکده خبر و پلمب شدن و نشدنش ندارم؛ اما مستضعفان در کشور ما فقط یک واژه است وگرنه همانند آن چند مدیر وزارت جهاد کشاورزی، کاری هم بخواهد برای مستضعفان بشود تنها به نامشان است و کامش را دیگران می برند. خودمان را گول نزنیم، مردم را گول نزنیم.»

کاربری نیز چنین نوشت: متاسفم برای کسایی که به تعریف و تمجید از مهندس فتاح برای پلمپ دانشکده خبر پرداختن و سرنوشت و آینده و فارغ التحصیلی خیلی از دانشجوها برایشان اهمیتی ندارد. جاهای گردن کلفت تری هم بودند که اینگونه اقدام انقلابی را می طلبید برادر فتاح.»

موضوع دیگری نیز که توسط کاربران مطرح شد، آن بود که چطور نهادی مثل بنیاد مستعضفان دارای نیروی هایی است که برای پلمپ اماکن به صورت مستقیم وارد می شوند و آیا اساساً این نهاد ضابط قوه قضاییه است یا خیر؟

برخی دیگر از کاربران نیز به این نکته اشاره کردند که چرا دانشکده خبر، پرداخت اجاره بهای خود را به تاخیر انداخته است تا کار به اینجا کشیده شود.

گروهی دیگر از کاربران نیز نتیجه نهایی این اقدام را مورد پرسش قرار دادند. کاربری در همین ارتباط نوشت: «بنیاد مستضعفان ساختمانها و املاکش را پس می گیرد که چکار کند؟! برمی گرداند به مستضعفان؟! یا به بنیاد؟! مسئله فقط چند تا ساختمان است؟!»

شکواییه ظریف به رهبری

سخنگوی وزارت امور خارجه تایید کرد که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به مقام معظم رهبری، از توهین ها و تهمت ها و تخریب ها گلایه کرده است. «سید عباس موسوی» در ادامه و در ارتباط با پاسخ مقام معظم رهبری به این نامه، گفت: «رهبری انقلاب الطاف داشتند و بیان کردند مطلقا راضی نیستند نسبت به وزیر امور خارجه اهانتی صورت بگیرد»

کاربران شبکه اجتماعی توئیتر نسبت به این نامه گلایه آمیز و پاسخ مقام معظم رهبری واکنش نشان دادند.

«محمد سالاری» عضو شورای شهر تهران در توئیتی نوشت: «من مطلقا راضی نیستم که به شما کمترین اهانتی بشود ». این جمله رهبر انقلاب در پاسخ به نامه دکتر ظریف، حمایتی چند باره از وزیر خارجه و پیامی صریح به مخالفانی است که برای تخریب وی از هیچ اقدامی حتی سریال سازی دریغ نمی کنند. اگر شهامت عذرخواهی ندارید از تکرار اشتباه بپرهیزید.»

کاربری با اشاره به پاسخ مقام معظم رهبری به وزیر امور خارجه، نوشت: «رهبری هیچگاه اهانت به کسی را مجاز ندانسته اند».

کاربر دیگری نیز تداوم حمایت هاو تقدیرها از این سریال را مشکوک خواند و نوشت: «رهبری در جواب نامه دکتر ظریف پیرامون سریال مورد بحث فرمودند راضی نیستم به ایشان توهین شود. اما گروهی هر روز تقدیر و تشکر از سازنده های این سریال را گسترده تر و باشکوه تر انجام می دهند».

کاربر دیگری اما اشاره کرد مقام معظم رهبری نیز همانطور که بارها بیان کرده اند، خود برخی از برنامه های صدا و سیما انتقاد دارند و محتوای این برنامه ها را تایید نمی کنند.

برخی کاربران نیز معتقد هستند که بهتر بود محمد جواد ظریف بجای نگارش نامه، به مقام معظم رهبری، اگر معتقد است که این سریال حاوی پیام های توهین آمیز به وی بوده است، از صدا و سیما شکایت و در دادگاه اعاده حیثیت کند.

پرسش برخی از کاربران اما آن بود که چطور خبر نگارش نامه محمد جواد ظریف و محتوای آن به رسانه ها درز کرد و این خبر رسانه ای شد؟ در حالی که در حالت عادی، تنها بایستی نگارنده نامه و مخاطب آن، از این خبر مطلع باشند.

برخی کاربران اما گلایه های وزیر امور خارجه در ارتباط با سریال گاندو را سوال برانگیز خواندند و از این نامه انتقاد کردند. کاربری نوشت: «درباره ماجرای وزیر خارجه باورم این است ظریف بعد از خروج آمریکا از  برجام انگیزه ای برای ادامه کار ندارد و بارها به بهانه های مختلف غزل خداحافظی خوانده است، در حالی که در روزگار برجام با ویلچر و برانکارد هم پای کار بود.»

کاربر دیگری نیز از واکنش محمد جواد ظریف به سریال گاندو انتقاد کرد و نوشت: «جناب آقای ظریف شما که دوران برجام و پسا برجام این همه منتقد داشتید، چرا ناراحت نشدید؛ ولی به خاطر یک سریال تلوزیونی از کوره در رفتید و به رهبری نامه نوشتید؟»

برخی کاربران نیز سر و صداهای ایجاد شده در پی پخش این سریال را به فال نیک گرفتند. کاربری نوشت: «گاندو می‌تواند انقلاب هنری در ایران و برای سینمای انقلابی رقم بزند. سینمای سیاسی اولین تجربه پرسروصدای خود را با جیسون رضائیان کلید زد و همین مسیر نشان می‌دهد که با تولید اثر فاخر و جذاب جسارت کارگردانان انقلابی ما بیشتر خواهد شد».

ایرانیان، پیروز میدان مذاکره

توئیت اخیر «دونالد ترامپ» رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا مبنی بر اینکه ایرانیان در هیچ جنگی پیروز نشده اند؛ اما همواره در مذاکرات موفق بوده اند، مورد توجه کاربران توئیتر قرار گرفت و کاربران اغلب با هشتگ «#ترامپ» یا «#دونالد_ترامپ» به آن واکنش نشان دادند.

«حسام الدین آشنا» مشاور رسانه ای رییس جمهوری، در توئیتی ضمن نقل اظهارات ترامپ، پاسخ وی را داد. آشنا نوشت: «ترامپ: ایرانی‌ها هرگز جنگی را نبرده و هرگز مذاکره‌ای را نباخته‌اند. درست این است که: ایرانی‌ها هرگز جنگ ناعادلانه‌ای را آغاز نکرده‌اند و هرگز مذاکره عادلانه‌ای را ترک نکرده‌اند.»

«دیاکو حسینی» تحلیلگر ارشد مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری نیز در گزارشی آورد: همین یک توییت ترامپ برای اثبات حقانیت ظریف، پیروزی ایران در برجام و ارزش مذاکره و دیپلماسی کافیست. شرمساری و طلب مغفرت می ماند برای آنها که ظالمانه، حقیقت و منافع ملی را پای منافع محفلی قربانی کردند.»

بسیاری از کاربران در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، از وی خواستند دوباره کتاب های تاریخی را ورق بزند و تاکید کردند که ایران بارها و بارها در جنگ با دشمنان خود پیروز شده است. کاربری نوشت: «ما در تمام ۳۳ جنگ گذشته خود پیروز بوده ایم. شما اما در جنگ های اخیر خود از ویتنام تا عراق شکست خورده اید».

برخی کاربران نیز با اشاره اظهارات یک سال پیش «جان بولتون» با همین مضمون، تاکید کردند که اظهارات ترامپ، در واقع تکرار اظهارات بولتون ضد ایرانی بولتون است.

کاربری نیز از اتفاق ایران را بازنده مذاکرات و برنده جنگ ها دانست و نوشت: «برعکس، ترکمن چای و گلستان نشان می دهد، در مذاکره پیروز نشدیم و تاریخ نشانگر این است که در جنگها اغلب پیروز بودیم.»

کاربری نیز آورد: «هنوز ترامپ با مفهوم جهاد آشنا نشده است» و کاربر دیگری نیز با به اشتراک گذاشتن تصویر سربازان آمریکایی دستگیر شده در آب های خلیج فارس نوشت: «آقای ترامپ این فرد برایتان آشنا نیست؟»

برخی کاربران نیز به مقایسه سفر چند ماه پیشِ روسای جمهور ایران و آمریکا به عراق پرداختند و از «شکست خورده واقعی در جنگ» سخن گفتند. کاربری در همین ارتباط به صورت کنایه آمیز توئیت کرد: «احتمالا این رئیس جمهوره ایران است که بعد از میلیاردها دلار هزینه در منطقه، مثل ترسوها با هواپیمای چراغ خاموش به عراق می رود!»

کاربر دیگری نیز این توئیت را نشانه ای از اعتراف دونالد ترامپ به شکست در مذاکرات برجام دانست و نوشت: «ترامپ نوشته با مذاکره موفق به شکست ایران نشدیم، حال اینجا دلواپسان به نفع جنگ طلبان کابینه ترامپ و در جهت تضعیف مذاکره کنندگان ایران سریال می سازند و فعالیت می کنند» و کاربری نیز آورد: « در مورد مذاکره هم اگر بخواهیم بر اساس گفته ترامپ قضاوت کنیم پس ایران یک کشور متمدن است که حقش را در دیپلماسی می گیرد»

کاربری نیز به مقایسه تاریخ ایران و آمریکا پرداخت و نوشت «زمانی که ایران در جنگ ها، یکی پس از دیگری پیروز می شد، کشور آمریکا هنوز وجود خارجی نداشت. به همین دلیل است که رییس جمهوری آمریکا از پیروزهای ایرانی ها اطلاعی ندارد. یک کاربر نیز نوشت: ترامپ تاریخ ایران را به اندازه تاریخ پیدایش آمریکا مطالعه کرده است وگرنه نمیگفت ما در هیچ جنگی پیروز نبودیم»

برخی کاربران اما این اظهارات را نشانه ای از تلاش ترامپ برای فرستادن سیگنال مذاکره دانستند و کاربری تاکید که با وجود نادیده گرفتن پیام های ترامپ توسط مسوولان ایرانی، وی خود را به هر دری می زند تا کسی از مسوولان ایرانی با وی مذاکره کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha