«مریم حسینی» امروز سه شنبه در دومین روز ملی مزرعه برنج با بیان این که بین عملکرد و کیفیت برنج ارتباط مستقیمی وجود دارد، افزود: با تلاشهای محققان این موسسه و کشاورزان دو رقم جدید با نامهای «آنام» و «تیسا» به منظور افزایش عملکرد و توجه به ذائقه مردم معرفی شده است که یک اصلاح مشارکتی است.
به گفته وی، این ارقام کیفی با پوشش بذری نسبت به آفت مقاوم هستند.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور مجموع ارقام اصلاحی موسسه تحقیقات برنج را از سال 1345 تا 1397، 52 رقم مانند رقم دیلم و شیرودی برشمرد و اظهارداشت: رقم جدید تیسا برنج کیفی و پرمحصولی است که از طریق یک رقم محلی و یک لاین پرمحصول از موسسه بینالمللی تحقیقات برنج تولید شده است این رقم با عملکرد حدود هفت تن در هکتار کیفیت مطلوب پخت دارد و ارتفاع بوته آن حدود 110 سانتیمتر است.
وی ادامه داد: از دیگر مشخصات این نوع رقم برنج مقاومت به بیماری بلاس و مقاومت نسبی و آفات و بیماریهای مثل کرم ساقهپا، شیتبلایت و لکه قهوهای دارد، طول کاشت تا برداشت آن حدود 92 تا 95 روز است و با ارقام بومی مثل طارم و یا هاشمی بین چهار تا پنج روز فاصله برداشت دارد.
حسینی درباره ویژگی رقم برنج آنام گفت: این رقم حاصل تلاقی برنج هاشمی و صالح بوده و عملکرد آن بین 4.8 تا 6 تن در هکتار با ارتفاع بوته بین 93 تا 102 سانیتمتر و زودس بین 100 تا 104 روزه است که این رقم در 97 به طور رسمی معرفی و به دلیل زودرس، مقاومت، خوابیدگی و مصرف کمتر آب و با دارا بودن عملکرد قابل قبول به همراه کیفیت پخت مطلوب مورد استقبال کشاورزان قرار گرفت و رقم آنام جدید پتانسیلهای بالاتری نسبت به رقم قبلی دارد.
به گفته وی، نیاز آبی آنام جدید به دلیل زودرس بودن بسیار کم بوده 4500 مترمکعب و برای این منظور آبیاری تناوبی با فاصله هفت روز دارد و آبیاری تا پنج سانتیمتر توسعه میشود.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور توصیه کود مصرفی این رقم را براساس ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک، تراکم کاشت به تعداد نشاء بین دو تا سه عدد در هفت کوپه ، فاصله کاشت رقم آنا در مدل دستی به صورت 30 سانتیمتری و بین ردیف 10 تا 15 سانتیمتری است.
وی افزود: نشا این رقم 20 تا 25 روزه است که باید به شالیزار منتقل شود.
نظر شما