۸ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۲
کد خبر: 83418166
T T
۰ نفر
رایزنی های وزیران امورخارجه کشورها در حاشیه اجلاس بانکوک

تهران- ایرنا- پایتخت تایلند از صبح امروز در حاشیه پنجاه و دومین اجلاس سالانه وزیران خارجه عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا شاهد ورود و رایزنی های گسترده سیاسی بسیاری از کشورها از جمله وزیران آسیایی بوده است.

رسانه های آسیایی گزارش دادند سرگئی لاوروف وزیرامورخارجه روسیه روز سه شنبه پس از ورود به بانکوک با  مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود دیدار و گفت وگو کرد.

طبق گزارش رسانه ها، لاوروف قرار است در اجلاس دو روزه وزیران امورخارجه آسه آن در بانکوک حضور داشته باشد. لاوروف در دیدارش با چاوش اوغلو در مورد موضوعات منطقه ای و بین المللی گفت وگو و رایزنی کردند.

اگرچه تاکنون از جزئیات گفت وگوهای طرفین گزارشی منتشر نشده اما درحال حاضر خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ توسط ترکیه از روسیه به یکی از چالش های سیاست خارجی و دفاعی آنکارا در رابطه با واشنگتن تبدیل شده است.

آنکارا در روزهای اخیر اعلام کرد که اولین محموله از سامانه موشکی و دفاعی اس- ۴۰۰ روسیه به طور کامل تحویل ترکیه شده و این کشور در حال برنامه ریزی برای دریافت دومین محموله از این موشک ها است.

واشنگتن  در واکنش به تحویل موشک های روسی به ترکیه هشدار داده، این کشور را به دلیل نگرانی های امنیتی از برنامه خرید جت های جنگنده F-۳۵  تعلیق کرده است، اما آنکارا تاکنون به این هشدارها توجهی نکرده است.

قرارداد فروش سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه در سال ۲۰۱۷میلادی میان دو کشور امضا شد. تحویل این سامانه به ترکیه با انتقاد شدید آمریکا روبه روست. واشنگتن آنکارا را تهدید کرد که در صورت خرید این سامانه در فهرست سیاه آمریکا قرار خواهد گرفت و تحریم می شود.

براساس اعلام رسانه های آمریکایی، احتمالاً واشنگتن، ۱۲ نوع تحریم را بر آنکارا اعمال کند. آمریکا پیش از این نیز تهدید کرده بود که در صورت ادامه اصرار آنکارا برای خرید این سامانه‌ها، فناوری تولید جنگنده‌های اف -۳۵ را از این کشور خارج خواهند کرد؛ تحویل این جنگنده‌ها به ترکیه نیز متوقف شده و تولیدکنندگان ترکیه‌ای از برنامه تولید مشترک این جنگنده‌ها حذف خواهند شد.

طبق گزارش رسانه های روسی، قرار است تحویل سامانه های پدافند هوایی اس -۴۰۰ به ترکیه در سه مرحله انجام شود.

خبرگزاری آناتولی ترکیه همچنین امروز گزارش داد که چاووش اوغلو با همتاری فیلیپینی خود در بانکوک دیدار و گفت و گو کرد.

طبق این گزارش آنکارا درصدد است تا حجم روابط تجاری خود و همچنین همکاری صنایع دفاعی را با مانیل افزایش دهد.

چاووش اوغلو امروز در این زمینه در توئیتی نوشت : در هفتادمین سالگرد  روابط آنکارا- مانیل  با هدف افزایش همکاری های تجاری و صنایع دفاعی، همچنان به روند صلح فیلییپین کمک می کنیم.

جنوب فیلیپین در نیم قرن اخیر شاهد منازعات و درگیری های گسترده ای میان دولت و جدایی طلبان بوده است.

اتحادیه جنوب شرق آسیا "آسه‌آن" مجموعه‌ای از ۱۰ کشور واقع در جنوب شرقی آسیا است که برای توسعه اقتصادی، برقراری ثبات سیاسی کشورهای عضو انجمن و ثبات منطقه تلاش می‌کنند این بلوک در سال ۱۹۶۷ توسط تایلند، سنگاپور، فیلیپین، مالزی و اندونزی شکل گرفت، سپس کشورهای ویتنام، میانمار، لائوس، کامبوج و برونئی نیز به آن پیوستند. «آسه‌آن» علاوه بر رشد سیاسی و اقتصادی، بر پیشرفت‌های اجتماعی، تکامل روابط اجتماعی-فرهنگی بین کشورهای عضو و تعیین راهبردهایی برای حل مشکلات منطقه نیز تأکید دارد.

اعضای آسه آن و شرکای آن از امروز تا روز جمعه هفته جاری در سه اجلاس منطقه ای شامل ۵۲ امین اجلاس وزیران  خارجه کشورهای جنوب شرق آسیا، بیستمین  نشست آسه آن و تری پلاس (چین، ژاپن و کره جنوبی به عنوان شرکای گفت وگویی آسه آن) و  نهمین اجلاس وزیران امورخارجه شرق آسیا شرکت می کنند. از این رو بانکوک پایتخت تایلند شاهد حضور دستکم ۴۰ نفر از وزیران امورخارجه کشورهای مختلف از جمله اعضای اتحادیه جنوب شرق آسیا، چین، آمریکا، روسیه، استرالیا، ژاپن، کره شمالی و کره جنوبی و رایزنی های گسترده آنها خواهد بود.

 کشورهای عضو این بلوک قرار است علاوه بر گفت وگو در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی در مورد ایجاد تسهیلات بیشتر برای  پرداخت آنلاین با توجه به گسترش اقتصاد و تجارت دیجیتال میان کشورهای عضو گفت وگوهای متمرکزی را داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha