۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۲۸
کد خبر: 83418628
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشاورزان لرستان ناتوان از جبران خسارت سیل

۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۲۸
کد خبر: 83418628
کشاورزان لرستان ناتوان از جبران خسارت سیل

خرم آباد - ایرنا - سیل فروردین ماه امسال علاوه بر خساراتی که به زیرساخت‌ها و راه‌های لرستان وارد کرد در بخش کشاورزی استان نیز یکهزارو ۵۶۸ میلیارد تومان خسارت برجای گذاشت زیانی که اکنون کشاورزان می گویند قادر به جبران آن نیستند.

بارش‌های شدید در فروردین ماه امسال در حالی بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی کشور خسارت زد که بنا به گفته محمد موسوی مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی وزارت جهادکشاورزی ، اجرای یک طرح مهم درحوزه پیشگیری از سیل تنها به ٢٠٠‌میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته است.

استان لرستان دارای ظرفیت‌های بالایی در بخش‌های مختلف کشاورزی است که از جمله می توان به باغات انجیر سیاه در شهرستان پلدختر اشاره کرد که این محصول جنبه صادراتی دارد اما سیل اخیر موجب تخریب بخش زیادی از باغات انجیر پلدختر شد تا جایی که کشاورزان انجیر کار می گویند جبران خسارت سیل سالها طول می کشد.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیش از ۴۰ هزار بهره بردار مرتبط در بخش کشاورزی در این استان اعلام کرده اند که در اثر سیل به محصولات و اداوات کشاورزی آنها خسارت وارد شده است.

بیش از پنج هزار هکتار یعنی حدود ۱۰ درصد از باغ‌های استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم و حدود یک هزار و ۸۰۰ هکتار انجیر سیاه و منحصر به فرد استان واقع در منطقه «زیودار» معمولان در اثر سیل به شدت آسیب دید.

بیش از ۵۰۰ ایستگاه پمپاژ، ابنیه فنی و خطوط انتقال بهره‌برداری از بین رفت که بر عملکرد ۲هزارو ۵۰۰ هکتار از باغ‌ها که زیر پوشش این ایستگاه‌ها هستند تأثیر منفی خواهد گذاشت.

سیل یکهزارو ۵۶۸میلیارد تومان به بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد کرد

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این باره می گویدگفت: سیل امسال یکهزار و ۵۶۸ میلیارد تومان شامل ۷۹۵ میلیارد تومان در بخش تولیدات و ۷۷۳ میلیارد تومان در حوزه زیرساخت و ابنیه به کشاورزی لرستان خسارت زد.

عبدالرضا بازدار افزود: از مجموع سه هزار و ۱۹۴ فقره پرونده خسارتی ارسالی به بانک ها؛ ۷۵۲ فقره موفق به دریافت سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان وام جبران خسارت سیل شده اند.

وی با بیان اینکه تاکنون یکهزار و ۲۲۱ فقره پرونده خسارتی در استان تشکیل شده اظهار داشت: حجم خسارت این تعداد معادل ۵۵۰ میلیارد تومان است که تاکنون ۱۹ هزار و ۲۱۱ مورد نیز در سامانه سجاد (سامانه جامع امداد و بازسازی دولت) ثبت شده که از این تعداد ۷۰ درصد در حوزه زراعت و باغ است.

وی ادامه داد: در این راستا ۱۴ هزار و ۳۶۲ نفر مصوبه کارگروه شهرستانی و ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر مصوبه کارگروه استانی را دریافت کرده اند و ۷۵۰ میلیارد تومان آماده پرداخت است.

خسارت سیل به  ۶۷هزار هکتار از اراضی زراعی لرستان

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: سیل اخیر به ۶۷هزار هکتار از اراضی زراعی استان خسارت وارد کرد که می توان گفت عمده خسارات به محصولات و زمین های زیر کشت گندم و جو بوده است.

جواد صالحیان ادامه داد: خسارات به محصولات جو و گندم کشاورزان  از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد می باشد و به دلیل خسارت وارد شده در سیل اخیر عملکرد این ۲ محصول نسبت به سال گذشته تا حدودی کمتر شده است.

سیل باعث کاهش چشمگیر محصولات زراعی لرستان شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۶۰ هزار تن گندم از سطح اراضی استان برداشت شده است.

چنگیز ابراهیمی افزود: در سال گذشته و در مدت مشابه امسال ۲۰۰هزار تن گندم برداشت شده بود که میزان خسارات سیل به بخش گیاهی استان باعث این کاهش شده است.

وی با اشاره به اینکه باید برای آمار نهایی و میزان برآورد آن تا پایان برداشت منتظر ماند گفت: در همه محصولات زراعی استان و به دلیل خسارات سیل کاهش معناداری داشته ایم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: از دهم اردبیهشت امسال تاکنون هیچگونه بارش باران در استان نداشتیم و ممکن است در برداشت گندم امسال تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات برداشت گندم امسال، همرسی گندم مزارع است افزود: به دلیل بارش های مناسب ابتدای امسال در برخی نقاط، گندم اراضی کشاورزی استان آماده برداشت است.

ابراهیمی افزود: در فصل برداشت گندم کمباین های مختلف از سایر استان های کشور به سمت مناطق قابل برداشت می آیند اما به دلیل اینکه سیل اخیر به جاده های استان خسارت وارد کرد، تعداد کمباین ها نسبت به سال گذشته کمتر می باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: راه ارتباطی پلدختر با غرب قطع شده است و تردد در این مسیر با مشکل مواجه شده، رانندگان کمباین ها مجبور هستند برای رفتن به غرب از خرم آباد عبور کنند که هزینه ها را بیش از چهار برابر کرده است.

ابراهیم اضافه کرد: خسارات ناشی از سیل به جاده ها و عدم دسترسی ارتباطی به جنوب لرستان مشکلاتی را بوجود آورده است که باعث شده کمباین ها کمتر به استان بیایند.

وی گفت: طبق پیگیری ها از طریق وزارتخانه و تعاونی کمباین داران کشور، روند انتقال این ماشین آلات به استان بهبود یافته است.

وی بیان کرد: در مجموع مشکلات بوجود آمده نمی تواند در برداشت و فروش گندم تاثیرگذار باشد و با مدیریت صحیح می توانیم مشکلات را برطرف کنیم.

افزایش سه تا پنج درصدی محصولات باغی لرستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: سالانه ۳۰۷هزارتن میوه از سطح ۵۱ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات این استان تولید می شود.

علیرضا احمدوند ادامه داد: باتوجه به خسارات سیل امسال اما به دلیل بارندگی های مناسب و بیش از حد، محصولات باغی استان با افزایش سه تا پنج درصدی همراه هستند.

وی بیان کرد: سال های گذشته به دلیل تنش آبی شدید این میزان محصولات در لرستان تولید نمی شد اما تاکنون افزایش برداشت داریم.

وی اضافه کرد: در مناطق گرمسیر استان باتوجه به سیل و مشکلات ناشی از گل و لای با مقدار کمی کاهش محصولات مواجه هستیم اما در دیگر مناطق معتدل این میزان قابل جبران است.

احمدوند معتقد است در صورتی که گل و لای وارد باغات نمی شد میزان برداشت محصولات باغی تا ۱۰درصد افزایش پیدا می کرد.

وی اظهار داشت: سال گذشته یک میلیون اصله نهال بین باغات لرستان توزیع شد که تعداد ۳۲۰ هزار اصله نهال به صورت رایگان تحویل داده شده است.

وی بیان کرد: توزیع اصله نهال در راستای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار صورت می‌گیرد.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد از اصله نهال‌ها بادام است و مابقی آن انجیر، انگور دیم، زیتون می‌باشد.

وی اضافه کرد: همچنین گیاهان دارویی (آویشن، مرزه خوزستانی، گل گاوزبان، کرفس‌کوهی، موسیر، زیره‌سبز، به لیمو و گیاه دانه) در سطح ۲ هزار و ۱۵۰ هکتار از اراضی لرستان کشت می‌شود که بیشتر آن به صورت رایگان صورت می‌گیرد.

گردو پربازده ترین محصول لرستان

احمدوند ادامه داد: گردو با ۱۲ هزار و ۲۴۲ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۱۷ هزار تن سالانه اولین محصول پربازده در استان است همچنین سیب با پنج هزار هکتار سطح زیر کشت و ۵۵ هزار تن تولید سالانه دومین محصول می‌باشد.

وی افزود: انار با سه هزار و۳۷۷ هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه ۴۶ هزار تن، زردآلو با سه هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه ۳۰ هزار تن و انجیر با یکهزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت هزار و تولید سالانه ۳۰ هزار تن از دیگر محصولات پربازده در لرستان است.

احمدوند سیب را با ۵۵ هزار تن تولید و زرشک را با ۹ تن تولید به ترتیب بیشترین و کمترین محصولات تولیدی لرستان برشمرد.

وی همچنین به کشت زعفران در لرستان اشاره کرد و گفت: اکنون ۳۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت زعفران می‌باشد که این مقدار رو به افزایش است و سالانه یک تن زعفران در لرستان تولید می‌شود.

وی به افزایش تا ۵ درصد تولید میوه در سال اشاره کرد و ادامه داد: سیل اخیر به پنج هزار هکتار از باغات لرستان خسارت وارد کرد که عمده خسارت در شهرستان پلدختر بود.

احمدوند اضافه کرد: خسارت سیل تأثیرات منفی بر تولید دارد اما در بخش‌ها و مناطق دیگر استان قابل جبران است.

وی افزود: لایروبی باغات صورت گرفت همچنین تغذیه به کشاورزان داده شد در خصوص آفات بیماری‌ها هم کمک‌های انجام گرفت و در منطقه انارستان کوهدشت با کمک‌های به موقع برای برداشت انار در این منطقه مشکلی نداریم و می‌توانیم امسال برداشت محصول داشته باشیم.

۱۵۰۰راس دام سبک در سیل اخیر لرستان تلف شد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: یکهزارو ۵۰۰راس دام سبک در سیل اخیر تلف شد همچنین آمار غیر رسمی نشان از تلف شدن ۷۰۰راس دام سنگین دارد اما تا تشکیل پرونده باید منتظر ماند.

ناصر نجیب زاده گفت: باران این نعمت خدادادی به حوزه مرتع و علوفه جان دوباره داد و این میزان خسارت در دام بسیار ناچیز می باشد.

وی ادامه داد: عمده خسارات سیل در حوزه ساختمان و تاسیسات بود و با حجم ورودی آب به استان خوشبختانه تعداد تلفات دام در استان چشمگیر نبود.

وی اظهار داشت: تعداد ۱۲ کشتارگاه در لرستان وجود دارد که نسبت به ظرفیت تولید گوشت سفید از وضعیت مناسبی برخوردار هستیم.

نجیب زاده همچنین به تولید سالانه ۲۸ هزار تن گوشت قرمز در لرستان اشاره کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال تولید گوشت قرمز با نرم افزایش چهار درصدی همراه باشد.

وی ادامه داد: سالانه ۲۴۰ هزار تن شیر خام در استان تولید می شود و اکنون سرمایه گذاری در این حوزه از وضعیت خوبی برخوردار می باشد و برنامه اصلاح نژاد در دام های سبک و سنگین همچنین بر روی گاوهای چند منظوره بخوبی اجرا می شود.

نجیب زاده اضافه کرد: سه میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و ۲۶۰ هزار راس دام سنگین در لرستان وجود دارد.

وی گفت: ترکیب نژادی در خصوص دام سبک در مناطق با استعداد لرستان صورت می گیرد و تولید دام های نر با نژاد بهتر در دستور کار است و تلقیح مصنوعی بر این نوع دام انجام می شود.

۳۲۱۰/۶۰۶۰

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha