سومین مدیر زن ورزش ایران: ذائقه مطالبات زنان ورزشکار تغییر کرده است

تهران- ایرنا- نایب رییس کمیته ملی المپیک توجه جدی به ورزش زنان و حضور قدرتمندانه آنها در عرصه های قهرمانی، حرفه‌ای و لایه‌های اجرایی را ناشی از تغییر ذائقه مطالبات امروز زنان ورزشکار عنوان کرد.

این بخشی از باورهای «طاهره طاهریان» یکی از چهره‌های پیشگام عرصه ورزش زنان ایران در گفت و گو با ایرناست. نزدیک به پنج دهه از عمر ورزشی طاهریان می‌گذرد.

به نظر نخستین معاون زن بازنشسته ورزش ایران،  هیچ موضوعی در رابطه با زنان به اندازه ورزش نتوانست در جامعه اثر مثبت داشته باشد. پس از انقلاب یک فرصتی خاص برای آنها در عرصه ورزش رخ داد، از این منظر که مسئولیت این عرصه به خود زنان محول شد. موضوعی که در دنیا اتفاق نیفتاد.

طاهریان این اتفاق را فرصتی ایجاده شده برای جمهوری اسلامی ایران دانست تا آنها خودشان مدیریت کنند که ورزش زنان در این شرایط به درجه ای از رشد کمی و کیفی رسید و خاص شد. همچنین برگزاری بازی های کشورهای اسلامی موقعیتی به ما داد که کادر فنی زن، سرپرست زن مسابقات، داور، مربی، کادر تشریفات و سایر موارد برای مسابقات تربیت کنیم.

سومین مدیر ورزشی زن پس از انقلاب اسلامی شرایط امروز در ورزش زنان را یک باور عمومی دانست که توانستند در بعد قهرمانی و حرفه ای پیشرفت خوبی کسب کنند. امروز زنان قهرمان زیادی در مقاطع سنی مختلف داریم و رشته های توسعه یافته که باعث درخشش ورزشکاران زن در عرصه های بین المللی و حتی در بخش مدیریتی و مربیگری و داوری شده است.

ورزش زنان فعال است اما اعتبار و امکانات کافی نیست

این خبره ورزشی می‌گوید: اکنون مربیان زن ایران در مسیر توسعه پا را فراتر از مرزها گذاشتند در کشورهای اسلامی مربیگری می کنند. هرچند ورزش زنان فعال شده است،  اما این کافی نیست.

عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک که امروز فعالیت در عرصه ورزش زنان را رو به افزایش دانست اما به این بسنده نکرد و گفت: اگر به دنبال توسعه و تداوم ورزش زنان هستیم باید در روستاها و شهرستان‌ها که نقش مهمتری در رشد سلامت و  نشاط خانواده ها دارد، اهتمام بیشتری داشت. کما اینکه فعالیت آنها به حضور دختران و علاقمند شدن آنها به ورزش در اوقات فراغت و حتی  در عرصه های قهرمانی و حرفه‌ای‌گری منجر شده است.

طاهریان معتقد است: امروز به ورزش زنان جدی پرداخته می‌شود و این حوزه رونق یافته است. زیرا امروز شرایطی فراهم شد تا زنان ورزشکار در عرصه مدیریتی اداره کننده ورزش در زمینه‌های مختلف باشند. هرچند اعتبار و امکانات کافی نیست. اما فعالیت زنان بیشتر و وارد فضای جدیدی شده است.

وی یکی از دغدغه های مدیریت ورزش زنان را توجه به ورزش دانش آمورزی  و دانشگاهی دانست که در حال تغییر کردن است و این نگاه مثبتی را در ورزش زنان فراهم کرد.

زنان می توانند سرپرست کاروان آسیایی و المپیکی شوند

نایب رییس کمیته ملی المپیک ایران در بخش دیگری از گفت و گوی خود به توانمندی زنان در سرپرستی کاروان‌های اعزامی به بازی‌های آسیایی و المپیکی اشاره می کند که زنان هم باید این مسئولیت را برعهده بگیرند اما قبل از آن فرایندی باید طی شود و در چند رویداد به عنوان مدیر و معاون و کارشناس حضور یابند و دوره ببیند.

طاهریان با بیان نمونه ای در این باره می گوید: «مهین فرهادی زاد» معاون توسعه ورزش زنان وزیر ورزش، در برهه ای سرپرستی تیم تیراندازی مردان را هم عهده‌دار  بود و در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی هم نماینده سرپرست کاروان شد. بارور کمیته ملی المپیک این است که زنان هم می‌توانند سرپرست شوند. کمیسیون ورزش و زنان این نهاد بین المللی ورزشی دوره هایی را در این زمینه برگزار می کند.

وی  این را هم گفت که این فرایند باید از فدراسیون ها و نایب رییسان شروع شود و با سرپرستی تیم در رویدادهای انتخابی و بین المللی و حتی دوستانه تجربه کسب کرده تا به سطح آسیایی و المپیکی راه یابند. حتی کمیته بین المللی المپیک موسوم به آی. او. سی تاکید دارد هرچه حضور سرپرستی زنان در عرصه های آسیایی و المپیکی بیشتر باشد جزو سوابق کاری و ارتقا کاری محسوب می شود.

کمیته المپیک در حمایت بین ورزشکاران زن و مرد تفاوت نمی گذارد

نایب رییس کمیته ملی المپیک درباره پرچمداری یک زن ورزشکار در بازی های المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفت: الزامی ندارد که زن پرچمدار باشد زیرا مردان قهرمان ما هم افتخار آفرینی کردند و از آنها هم باید استفاده شود.

طاهریان درباره اقدامات کمیته المپیک در سال کسب سهمیه از ورزشکاران توضیح می دهد که این نهاد بین المللی ورزشی ایران ماموریت دارد تا در جهت تقویت  و آماده سازی  تیم های ورزشی برای حضور موفق در کسب سهمیه ها و اعزام ها حمایت های لازم را فراهم کند.

وی اضافه می کند: البته فدراسیون ها تیم ها را بر اساس برنامه ریزی برای حضور در رویدادهای مختلف آماده می کنند و کار هیات اجرایی کمیته ملی المپیک هم حمایت از برنامه های  فدراسیون ها برای تمرینات  و حضور در رقابت هاست. از منظر کمیته المپیک در حمایت ها هیچ تفاوتی بین زنان و مردان قایل نمی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha