به گزارش روز چهارشنبه نهم مردادماه گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، تارنما و خبرگزاری های کشور در شبانه روز گذشته علاوه بر تمرکز بر موضوع حضور زنان در کابینه به صدور حکم قصاص برای شهردار سابق تهران و توئیت اعترافی رئیس جمهوری آمریکا توجه نشان دادند.
مطالبات سیاسی زنان از دولت
گفته های «سیدفاطمه ذوالقدر» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در جلسه علنی مجلس توجه رسانه های داخلی را به خود جلب کرد و تارنماها و خبرگزاری هایی چون «ایسنا»، «ایلنا»، خانه ملت»، «موج»، «همشهری آنلاین» و غیره درخواست وی از رئیس جمهوری را برجسته کردند؛ مطالبه ای مبنی بر اینکه «برای وزارتخانه آموزش و پرورش یک وزیر زن معرفی کنید»
به گزارش خبرگزاری «موج»، این نماینده مجلس در جلسه علنی ضمن تذکری شفاهی گفت: انتخاب وزیر زن از مطالبات نمایندگان مجلس در زمان شروع به کار دولت تدبیر و امید بود. با توجه به اینکه ۶۰ درصد بدنه آموزش و پرورش را زنان تشکیل میدهند، از رئیس جمهور میخواهیم حداقل انتظارات جامعه زنان را با انتصاب وزیر زن برای این وزارتخانه جامه عمل بپوشاند.
وی افزود: برخلاف انتظار، صحبتهایی از حذف و یا کمرنگ شدن پست سازمانی مشاوران و دفتر امور زنان در دستگاههای اجرایی خصوص کادر وزارت آموزش و پرورش به گوش میرسد که نه تنها مغایر ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم بلکه خلف وعده دولت در انتخاب زنان در ۳۰ درصد پستهای مدیریتی است.
خبرگزاری «تسنیم» هم در ذیل عنوان «حضور یک چهره جدید زن در دولت» متن گفت وگوی خود را با «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیسجمهوری منتشر کرد که از مذاکره دولت با دو چهره زن برای حضور یکی از آنان در دولت خبر داده و گفته بود: برای جایگزینی خانم مولاوردی در دولت که بهدلیل قانون منع بهکارگیری بازنشستگان از کابینه رفتنی شدند با دو نفر در حال رایزنی و گفتوگو هستیم که یک نفر انتخاب خواهد شد.
این اظهارات بستر را برای حمله رسانه های اصولگرا به دولت هموار کرد. «مصرف رسانهای تلاش برای زن شدن آخرین وزیر!» عنوانی بود که تارنماهای اصولگرا «جوان آنلاین» برای گزارش خود برگزید و نوشت: این بار بحث یک جای خالی در میان است؛ یک جای خالی در کابینه برای دولتی که با شعار حقوق زنان و عدالت جنسیتی و وعده سه وزیر زن در کابینه آمده است، اما زنان در عمل سهمی از آن نداشتهاند و کابینهای کاملاً مردانه بسته شده است.
در ادامه گزارش می خوانیم: در حالی که مدت زمان زیادی به پایان دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید باقی نمانده است، استعفای وزیر آموزش و پرورش برای کاندیدا شدن به عنوان نماینده مجلس! و اداره این وزارتخانه با سرپرست، فعالان اصلاحطلب حوزه زنان را به گمانهزنی و تلاش برای ثبت یک وزیر زن در کارنامه کاری دولت دکتر حسن روحانی ترغیب کرده است. آنها امیدوارند لااقل در دو سال باقی مانده دولت بتوانند زنی را در جایگاه وزارت قرار دهند؛ تلاشی که بر مبنای شایستهسالاری نیست بلکه آنها با دو هدف پیگیر این ماجرا هستند؛ نخست در پی وعده قدیمی سه وزیر زن در کابینه که در انتخابات دولت یازدهم از سوی رئیسجمهور و تیم تبلیغاتیاش ارائه شد و هدف دوم یا اصلیتر اینکه اصلاحطلبان میخواهند با نشاندن یک زن بر کرسی وزارت آموزش و پرورش در زمینه حضور یک زن در کابینه از دولت یازدهم کم نیاورند!
تارنمای «جهان نیوز» نیز انتخاب وزیر زن را یک بازی سیاسی ارزیابی کرد و در عنوان سه جمله ای خود این مسائل را برجسته کرد: «سیاسی بازی برای داغ کردن موضوع معرفی وزیر زن»، «اصلاح طلبان اصلا اعتقادی به وزیر زن دارند؟»، «چرا اصلاحات برای تهران شهردار زن انتخاب نکرد؟»
«جهان نیوز» در ادامه گزارش خود نوشت: اصلاح طلبان در شرایطی که مردم از لحاظ تامین مایحتاج اولیه زندگی خود در مضیقه هستند و بحث معیشت به عنوان اولین و اصلی ترین دغدغه این روزهای جامعه مطرح است، با تاکتیک تغییر و جابه جایی اولویتهای جامعه سعی دارند دوباره شعارهای دسته چندمی اصلاح طلبی را داغ کنند.
به نوشته تارنمای مذکور، اصلاح طلبان به بسیاری از قشرها به عنوان ابزار انتخاباتی و تبلیغاتی برای وجهه دادن به خود نگاه می کنند. اگر کمی به سطح شعارها و دغدغههایی که این جریان سیاسی درباره اقشار و صنوف مختلف سر دادهاند توجه کنیم به خوبی جنس جعلی و انحرافی بودن این شعارها را درمی یابیم. این جریان سیاسی خصوصا در حوزه زنان به شکل کاملا ابزاری برای رای آوری و پر کردن سبد رای خود نگاه می کند. در همین باب حتی خود زنان اصلاح طلب که کنشهای سیاسی تند و تیزی از خود در برخی از مواقع نشان می دهند هم معترف استفاده ابزاری از رای 50 درصد جامعه شده اند.
نجفی؛ قصاص یا بخشش؟
پس از سه جلسه رسیدگی به پرونده قتل «میترا استاد» در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی «محمدی کشکولی» نهایتا «محمدعلی نجفی» متهم این پرونده به قصاص محکوم شد. به جرات می توان گفت هیچ تارنما و خبرگزاری داخلی را نمی توان یافت که به این رخداد اشاره نکرده باشد.
تارنمای «فرارو» به نقل از روزنامه «شرق» یادداشت «معصومه اصغری» تحلیلگر سیاسی را با عنوان «نجفی؛ از MIT تا زیر تیغ» بازتاب داد و نوشت: کمتر سیاستمداری میتواند عاقبتی همچون نجفی پیدا کند، اما حداقل از این به بعد همه آنهایی که بالای این نردبان نشستهاند، میدانند افتادن چطور است و ممکن است روزی نصیب آنها هم شود! سیاستمدار نزدیک به رؤسایجمهور که اگر گزینه ریاستجمهوری نمیشد، به عنوان نفرات بعدی بعد از رؤسای جمهور بود، اما درست در ماههایی که شکنندهترین شرایط را داشت، در تنهایی و بیچارگی ماند.
از نگاه نگارنده، واقعیت این است اتفاقاتی که برای زندگی محمدعلی نجفی – شهردار اسبق تهران - رخ داد، تنها برای او نبود و فضای منفی و به قولی تخریب چهره او، تخریب چهره مدیری در دولت و جریان منسوب به دولت و جریانهای مختلف اصلاحطلب بود. هر چقدر هم که مدیران و روزنامهنگاران جریان سازندگی به عنوان جریانی که سالها نجفی با آنها همراه بوده به دنبال گسست این ارتباط باشند و هر چقدر سیاستمداران و مدیران احزاب مختلف اصلاحطلب در این واقعه سکوت کنند تا دامنشان را از این داستان بیرون کشیده باشند، باز هم مردم چهره محمدعلی نجفی را متعلق به جریان سیاسی اصلاحطلب میدانند و آنچه بر محمدعلی نجفی گذشت و میگذرد (قبل از قتل و بعل از قتل) جدای از آقایانی که آنسوی میزهای این دولتها بودهاند، نیست.
این تحلیلگر سیاسی برخی مسائل را به هم پیوند زد و نوشت: مسئله این است که زمان برخی موضوعات با هم یکی است؛ سرشاخشدن نجفی با برخی پروندهها در مدت حضورش در شهرداری تهران، بیاعتنایی به برخی توصیهها و تأییدها، نامههایی به قوه قضائیه درباره برخی پروندههای مهم، اذعان به دخالت در ماجرای املاک نجومی و شاید مواردی دیگر که ما خبر نداریم، با شروع ارتباطش با میترا استاد همزمان بوده است. سؤال این است که سیاستمدار کهنهکار باسابقهای که از نجفی سراغ داریم، چرا باید با زبانی سرخ و سری سبز خود را در چنین آتشی بیندازد؟
درحالی که بیشتر رسانه ها از حکم دادگاه سخن به میان می آوردند اما تارنمای «مشرق نیوز» از زوایه ای دیگر به موضوع نگاه کرد و آن «واکنش وکیل نجفی به حکم قصاص» بود که «حمیدرضا گودرزی» وکیل شهردار سابق در رابطه با اعلام حکم قصاص گفت: زمانی که دادگاه حکم صادر کند، دادنامه به طرفین پرونده اعم از متهم و وکلایش و اولیای دم و وکلایشان ابلاغ میشود و حتی این حکم به دادستان و نماینده وی نیز ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: این رای ظرف 20 روز قابل اعتراض است چرا که موضوع قتل عمد بوده و در دیوان عالی کشور بررسی میشود. پرونده در مهلت مقرر به این دیوان ارسال و دیوان اداری شیوه شکلی آن را نه ماهیتی بررسی کرده و حکم میدهد.
«ابهامات و قتل شبه عمد» موضوعی است که همچنان گودرزی بر آن تاکید می ورزید و در این باره گفت: ما این قتل را شبه عمد میدانیم و اساس دفاعیات ما در دادگاه بر این مبنا بوده است چرا که موکل بنده از روز اول تا آخر جلسه دادرسی، صادقانه بدون تغییر کلمات، اعلام کرده که ماجرا غیرارادی رخ داده است. همچنین بارها گفته شد که گلوله به دیوار اصابت کرده و بعد کمانه میکند و به مرحومه میخورد در نتیجه قتل شبه عمد است.
تارنمای «بهارنیوز» تلاش کرد تا اظهارات وکیل مدافع خانواده استاد را برجسته کند. از این رو ذیل عنوان «حکم نجفی؛ بخشش ۱۰میلیاردی یا قصاص؟!»، نوشت: مسعود افرازه، یکی از وکلای اولیای دم میترا استاد در این رابطه اظهار کرد که خبر اعلام رضایت خانواده استاد از نجفی صحت ندارد و شایعه است.
به نوشته تارنمای مذکور، «مسعود استاد»(برادر میترا استاد) هم ضمن تکذیب شایعات مصالحه ۱۰ میلیاردی با محمدعلی نجفی گفت: احتمال بخشش یک درصد است، همچنان قصاص میخواهیم. اگر بخواهم تغییر عقیده بدهم که البته احتمالش یک درصد است شاید شرط بخشش ما این باشد که برای کمک به زنان بدسرپرست و بیسرپرست کاری انجام دهد. وقتی یک نفر اشتباهی را مرتکب میشود باید با زبان عذرخواهی صحبت کند نه اینکه وکیل معزولشان تهمت بزند. من از این قضیه نمیگذرم. اگر رضایت دهیم میگویند باج گرفتند و رضایت دادند.
تارنمای «جهان نیوز» اما مستقیما رسانه های اصلاح طلب به ویژه روزنامه «آفتاب یزد» را به چالش کشید و در گزارشی با عنوان «تقلای روزنامه اصلاحطلب برای بخشش نجفی» نوشت: روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد تصویر اصلی شماره امروز خود را به پرونده قتل میترا استاد توسط محمدعلی نجفی اختصاص داده و با محوریت «بخشش» نجفی گزارشی منتشر کرده است.
اعتراف عجیب ترامپ؛ شکست ناپذیری ایران در مذاکره
متن توئیت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با این محتوا که «ایرانیها هرگز در جنگی پیروز نشدهاند اما هرگز در مذاکرهای هم شکست نخوردهاند»، توجه تارنماها و خبرگزاری های داخلی را به خود جلب کرده است به طوری که بسیاری از این رسانه ها از عبارات و واژهایی چون « اعتراف بزرگ»، «اعتراف عجیب» و غیره در توصیف توئیت ترامپ استفاده می کنند.
خبرگزاری «ایرنا» در گزارشی با عنوان «اعتراف ترامپ به قدرت مذاکرات ایران» به تحلیل متن توئیت پرداخت و در بخشی از گزارش خود نوشت: ترامپ متوجه شده است که جنگ با ایران پیامدهای بسیار خطرناکی در کل منطقه دارد و به دنبال راهی برای ورود به مذاکره با ایران است. او به خوبی می داند، امتیاز ایران برای انتخاب دوباره او در سال ۲۰۲۰ اهمیت بسیار زیادی دارد به خصوص هنگامی که در مواجهه با چالش تحاری چین، اتهام دخالت روسیه در انتخابات و ناکامی در مذاکرات کره شمالی است.
«اعتراف بزرگ ترامپ/ ایرانی ها شکست ناپذیرند» نیز گزارشی بود که «ایسنا» منتشر کرد و نوشت: این توییت ترامپ که در واقع تلاشی از سوی او برای سودمند جلوه دادن مذاکره با آمریکا برای ایران به حساب میآید در حالی مطرح میشود که سیاستهای رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران به ویژه در مساله برجام، هرگونه امکان گفتوگو میان دو کشور را به صفر رسانده است.
در ادامه این گزارش آمده است: ترامپ تاکنون بارها پیشنهاد مذاکره با ایران را داده است و امیدوار است بتواند در مذاکره با ایران به همه خواستههای خود جامه عمل بپوشاند؛ پیشنهادی که مسئولان کشورمان با توجه به سیاستها و رویکرد عملی دولت آمریکا آن را فریبکارانه و دروغین میدانند. البته ترامپ در کنار پیشنهاد مذاکره هیچ گاه از تهدید نظامی هم غافل نبوده است.
خبرگزاری «ایلنا» نیز مصاحبه ای در این باره انجام داد و با «ریچارد اندرسون» استادعلوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه «یوسیالاِی» آمریکا به گفت وگو پرداخت و به نقل از وی نوشت: ترامپ در این چند وقت نشان داده است که تمایل دارد با دشمنان خود مذاکره کند نمونه این اتفاق را در مذاکرات ترامپ و رهبر کره شمالی شاهد بودیم. اما موضوع ایران متفاوت است آمریکا روابط گستردهای با اسرائیل دارد و اسرائیل و ایران هم دشمن یکدیگر به حساب میآیند. بنابراین شرایط مذاکره با ایران متفاوت است. از سوی دیگر ایران خواهان بازگشت ترامپ به برجام است که این پیشنهاد تاکنون پذیرفته نشده است.
در گفت وگوی «ایلنا» با این استادعلوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه آمریکایی چند جمله وی بیش از بقیه برجسته شده است که عبارتند از «ترامپ از ابزار تهدید برای راضی کردن تهران به مذاکره استفاده میکند»، «مردم ایران اهمیتی برای رییسجمهور آمریکا ندارند» و «انتخابات، مانع ترامپ برای آغاز جنگ است».
نظر شما