۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۱۳
کد خبر: 83419369
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بررسی وضعیت طرح های آبخیزداری کشور در همدان

۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۱۳
کد خبر: 83419369
بررسی وضعیت طرح های آبخیزداری کشور در همدان

همدان- ایرنا- طرح‌های آبخیزداری و تهیه آمارهای دقیق‌تر در زمینه مشکلات این طرح‌ها با حضور کارشناسان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه‌ها در ایستگاه معرف زوجی گنبد همدان بررسی شد.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک، منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گردهمایی ۲ روزه کارشناسان به میزبانی همدان گفت: در این گردهمایی اساتید دانشگاه‌ها، محققان و کارشناسان توانمند با همفکری مشکلات حوزه‌های آبخیز، راهکارها و تجارب خود در اجرای  طرح‌های آبخیزداری را به صورت علمی مورد بررسی قرار دادند.

هوشنگ جزی با بیان اینکه ایستگاه مطالعاتی آبخیزداری معرف زوجی گنبد یکی از ایستگاه‌های مهم و موفق کشور در طرح‌های آبخیزداری و مطالعاتی است افزود: بهبود عملکرد طرح‌های آبخیزداری، افزایش حفاظت از منابع آب و خاک و پوشش گیاهی مراتع و جنگل‌ها از اهداف برگزاری این گردهمایی  است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان نیز با بیان اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری بعد از خسارات بالای سیل امسال گفت: با اجرای طرح‌های آبخیزداری علاوه بر مهار بخش زیادی از سیلاب‌ها و بارش‌های رگباری، آب بیشتری هم در خاک نفوذ می‌کند.

اسفندیار خزایی با اشاره به اینکه ۱۱ ایستگاه معرف زوجی در سطح کشور فعال هستند افزود: در این ایستگاه‌ها ۲ منطقه با شرایط یکسان اقلیمی در نظر گرفته می‌شود و در یکی از آن‌ها ایستگاه‌های هوا شناسی،آبخیزداری و هیدرومتری مستقر می‌شوند و طرح‌های آبخیزداری برای کنترل و مهار سیلاب‌ها و افزایش پوشش گیاهی را اجرا می‌کنند همچنین با منطقه مشابه که هیچ تغییر آبخیزداری نداشته است از نظر زیست محیطی، پوشش گیاهی و نفوذپذیری آب مقایسه می‌شود.

وی گفت: امسال ۳۱۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به طرح‌های آبخیزداری استان همدان اختصاص یافته است در حالیکه این رقم سال گذشته ۱۷۰ میلیارد ریال بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: اجرای طرح های آبخیزداری در سالجاری به ۲۱ حوزه افزایش یافته است و اعتبار پیش بینی شده در این حوزه‌ها با هدف حفظ منابع پایه آب وخاک هزینه می‌ شود.

خزائی، آبخیزداری را مهمترین راهکار مقابله با خشکسالی، فراهم کردن زمینه رونق تولید، توسعه اقتصادی و اجتماعی، کنترل روان آب‌ها و تقویت سطح آب سفره‌های زیرزمینی دانست و افزود: حدود نیمی از مساحت استان همدان را اراضی ملی تشکیل می‌دهد که شامل ۴۳ هزار هکتار جنگل طبیعی، اراضی جنگلی و جنگل دست کاشت و ۸۲۲ هزار هکتار مرتع است.

وی افزود: طرح مطالعاتی طرح‌های آبخیزداری در ۶۹۰ هزار هکتار و مطالعات اجرایی در مساحت ۲۹۰ هزار هکتار در حال اجرا است و همدان از استان های پیشرو اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور به شمار می‌رود.

در این گردهمایی محققان استان‌های تهران، آذربایجان غربی، کردستان، یزد،خوزستان،کردستان و همدان در ایستگاه تحقیقاتی و پژوهشی معرف زوجی گنبد منابع طبیعی همدان شرکت کردند.

۷۵۲۶/۲۰۸۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha