مدیرکل منابع طبیعی استان همدان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با حمایت های همه جانبه دستگاههای اجرایی و مشارکت حداکثری مردم در اجرای طرح های آبخیزداری شاهد نتایج مثبت و تأثیر گذار اجرای این پروژهها در سطح عرصههای منابع طبیعی استان در سال گذشته بودیم و امسال نیز این طرح ها با جدیت و تلاش بیشتری پیگیری می شود.
اسفندیار خزائی اجرای طرحهای آبخیزداری در کنجوران تویسرکان، مرغ آباد شهرستان فامنین، معروف شهرستان همدان، طجر علوی در شهرستان ملایر را از مهمترین طرحهای اجرایی در حوزه آبخیزداری استان همدان در سال گذشته عنوان کرد.
وی اضافه کرد: از ابتدای اجرای طرح های آبخیزداری تاکنون افزون بر ۸۰ میلیون متر مکعب از سیلاب های مخرب و روان آبهای سطحی ناشی از بارندگیها بطور سالیانه مهار شده است و این مسئله علاوه بر تغذیه آبخوان ها و چاهها موجب کنترل سیلاب و تزریق تدریجی آن به حوزههای آبخیز و نیز به حداقل رسانیدن خسارات و خطرات سیلاب در مناطق پائین دست شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان در ادامه مشارکت مردم در اجرای طرحهای آبخیزداری را از اولویت های مهم عنوان و اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی و پیگیریهای انجام شده در راستای تکمیل و اجرای پروژههای آبخیزداری در سال جاری شاهد تحولات مثبت و درخشان در این حوزهها و منابع طبیعی استان و حفظ منابع پایه آب و خاک باشیم.
خزایی از افزایش۲ برابری اعتبارات طرح های آبخیزداری و آبخوان داری همدان خبرداد و گفت: با توجه به اهمیت اجرای فعالیتهای آبخیزداری، امسال اختصاص ۳۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به استان همدان مصوب شد که این میزان اعتبارات تنها برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری، طرح های منابع طبیعی و حفظ آب و خاک هزینه می شود.
وی با بیان اینکه این میزان اعتبار در قالب طرح های مکانیکی، بیومکانیکی و مدیریتی است اظهار داشت: طرح بوم سازگان (احیا و توسعه جنگل های استان های زاگرش نشین)، اصلاح و احیا مراتع، طرح های گشت و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی، اجرای طرح کاداستر اراضی ملی، تغییر الگوی مصرف سوخت، مستند سازی طرح های آبخیزداری، آموزش، ترویج، فرهنگ سازی حفظ منابع طبیعی و ساخت کمربند حفاظتی مهمترین برنامه های سالجاری این اداره کل است.
وی یادآوری کرد: ۱۶۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری همدان در سال گذشته اختصاص یافت که این میزان اعتبار برای انجام فعالیتهای سازه ای آبخیزداری در قالب ۱۷ زیر حوزه در سطح ۹ شهرستان هزینه شد.
۷۵۲۶/۲۰۹۰
نظر شما