محمد تقی حلیساز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام آخرین گزارش از عملکرد مراکز درمانی هلالاحمر در مدینه منوره از ۱۷ تیر ماه و ابتدای عملیات درمانی حج در مکه مکرمه از ۲۱ تیر ماه تا پایان روز سه شنبه ۸ مرداد، گفت: ۱۶۱ هزار و ۳۲۰ مورد انواع خدمات درمانی به زائران در مدینه و مکه ارائه شده که ۴۴۸ مورد آن دریافت خدمات بستری بوده است.
وی گفت: بر این اساس مجموع خدمات ارائه شده اعم از بستری، پاراکلینیک، پرستاری، مددکاری و امداد و انتقال در بیمارستان هلالاحمر در مکه از ۲۱ تیر تا پایان ۸ مرداد، ۱۲۲ هزار و ۵۰۹ مورد و در مراکز درمانی مدینه از ۱۷ تیر تا پایان هشتم مرداد، ۳۸ هزار و ۸۱۱ مورد بوده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر با اشاره به بستری ۳۴ زائر در بیمارستان هلال احمر و بستری ۸ زائر در بیمارستانهای سعودی، افزود: به علاوه در بیمارستان و مراکز درمانی مکه و مدینه در مجموع ۸۶ هزار و ۸۱۹ مورد ویزیت در مطب ها و مجموعه های درمانی، ۸ هزار و ۹۹ مورد ویزیت تخصصی شده اند و ۲ هزار و ۵۶۴ مورد خدمات مددکاری، امداد و انتقال و ۳۷ هزار و ۴۱۷ مورد خدمات پرستاری ارائه شده است.
وی گفت: در این مدت در مراکز درمانی مکه و مدینه در مجموع ۲۷ هزار و ۶۲۶ مورد خدمات نسخ داروخانهای به زائران ارائه شده است.
امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شده اند. به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.
۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر هستند.
در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.
تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوانترین زائر یک کودک یک ساله و مسنترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.
میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.
نظر شما