رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی کردستان روز چهارشنبه در جریان بازدید از خبرگزاری ایرنا مرکز سنندج اظهار داشت: به زودی حدود ۱۵ کیلومتر از ۲۶ کیلومتر مسیر تعریض شده گردنه صلوات آباد در ابتدای جاده سنندج به همدان زیر بار ترافیک میرود.
سرهنگ عیسی گوهری با اشاره به عامل انسانی، محیطی، راه وسیله نقلیه به عنوان چهار عامل تاثیرگذار در تصادفات رانندگی گفت: جاده یکی از عوامل مهم در بروز تصادفات است به عنوان مثال زمانی که جاده سنندج به همدان دو طرفه بود در قسمت روستای گنجی نقطه حادثه خیز داشتیم و تصادفات رانندگی زیادی در این نقطه می افتاد که در هر مورد چهار یا پنج نفر جان خود را از دست میدادند.
وی یادآور شد: اکنون با دو بانده شدن این جاده ارتباطی از همدان تا ابتدای گردنه صلوات آباد، تصادفات رانندگی در این مسیر کاهش یافته و از تصادفات رخ به رخ به سمت واژگونی خودروها رفته که دلیل آن افزایش سرعت خودروها است.
سرهنگ گوهری افزود: محیط هم عامل موثری در تصادفات است به عنوان مثال در جاده های کردستان ۴ ماه با یخبندان و کولاک مواجه و توپوگرافی جاده ها کوهستانی و متفاوت با سایر نقاط کشور است که در صورت عدم توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی میتواند منجر به وقوع تصادف ناگوار شود.
رئیس پلیس راه کردستان گفت: تعداد زیادی مسافربر شخصی در جادهها وجود دارد که اکثرا با خودروهای مدل پایین و با استحکام ضعیف به این کار اشتغال دارند و مالکان آنها به دلیل مشکلات مالی به این کار روی آورده اند که برخورد با آنها دشوار است.
وی با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی اظهار داشت: رسانه های از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان یک رسانه معتبر و رسمی می تواند در زمینه فرهنگسازی با پلیس راه همکاری بیشتری داشته و مردم را به رعایت قوانین و مقررات در رانندگی برون شهری تشویق کنند.
سرهنگ گوهری یادآور شد: در کشور شاهد رانندگی گروهی نیستیم، همه به دنبال تک رویی اند لذا انتظار داریم رسانه ها بویژه صدا و سیما در خلال برنامه های پر بیننده خود اطلاع رسانی در حوزه فرهنگ رانندگی را حتی به صورت زیرنویس به جامعه داشته باشد.
وی افزود: ما فرهنگ عمومی خوبی داریم به عنوان مثال همیشه به بزرگتر احترام می گذاریم و در آمد و رفت ها اجازه میدهیم دیگران از ما زودتر بگذرند اما وقتی پشت فرمان خودرو هستیم فقط به خود فکر می کنیم و دنبال سبقت گرفتن از یکدیگر و بیتوجهی به قانون و عدم احترام به دیگران هستیم.
سرهنگ گوهری اضافه کرد: ۴۹ درصد تصادفات اکثرا به دلیل واژگونی خودرو است که آن هم ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه است با بررسی ها مشخص شده ۴۲ درصد از فوت شدگان در تصادفات برون شهری سرنشینان خودروها هستند.
رئیس پلیس راه کردستان یادآور شد: تا حدود زیادی این تلفات مربوط به سرنشینان عقب خودروهاست که اگر آنها هم بستن کمربند را رعایت کنند میزان تلفات در تصادفات برون شهری کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه با تمام ارگان ها و رسانه ها همکاری مستمری برای آموزش و اطلاع رسانی داریم، اظهار داشت: آموزش نوبتی برای کارکنان ادارات، دهیاران و بخشداران را در دست اجرا داریم که در نتیجه فرهنگ رانندگی افزایش و تصادفات کاهش پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه ماموران پلیس راه مجاز به کمین در جادهها نیستند، افزود: حضور ماموران با هدف جریمه کردن رانندگان متخلف نیست بلکه هدف پیشگیری از وقوع تصادفات است چون اگر روزی تصادف فوتی در جادهها نداشته باشیم، آن روز از بهترین لحظات کاری ما است.
رئیس پلیس راه کردستان در رابطه با علایمی که رانندگان در جاده برای اعلام حضور پلیس به یکدیگر میدهند، گفت: ظاهرا از معدود کارهای گروهی و جمعی است که مردم به خوبی آن را انجام میدهند که هم از این نظر و هم از این جهت که موجب افزایش رعایت قوانین رانندگی میشود، میتوان با نگاهی مثبت آن را دید.
وی تاکید کرد: رانندگان وسیله نقلیه سنگینی که متوجه ایجاد ترافیک در پشت سر خود میشوند باید طبق قانون خودرو را به منتهی الیه سمت راست هدایت کنند تا دیگر خودروها بتوانند عبور کنند و ترافیک ایجاد نشود که از سوی برخی رانندگان این کار انجام می شود ولی برخی دیگر توجهی به این قانون ندارند.
سرهنگ گوهری در خصوص ممنوعیت تردد تانکرهای حامل سوخت در جاده های استان گفت: حضور تانکرهای عراقی در جادههای کردستان بشدت کاهش یافته ولی تانکرهای داخلی وظیفه ترانزیت سوخت از عراق را بر عهده دارند که نظارت کافی بر تردد این خودروها در جاده ها وجود دارد.
سرهنگ عیسی گوهری و سرهنگ حمید عبدالملکی رئیس و جانشین پلیس راه فرماندهی انتظامی کردستان از اتاق خبر ایرنا مرکز سنندج نیز بازدید و از نزدیک د رجریان روند تولید و انتشار اخبار از سوی این رسانه قرار گرفتند.
۶۱۰۸/۹۱۰۲
نظر شما