در گزیده ای از گزارشی روزنامه شرق می خوانیم: مشخص است جامعه روحانیت مبارز همه تلاش خود را میکند تا بعد از سالها، هویت ازدسترفته خود را بازیابد و به محور انتخاباتی اصولگرایان تبدیل شود. روز گذشته سخنگوی این جامعه در نشستی خبری از اصرار گروه های اصولگرا به جامعه روحانیت در همین راستا خبر داد؛ اما نگفت اگر چنین اصراری وجود دارد، پس چرا اصولگرایان هم زمان گعده هایی به نام شورای وحدت یا شورای ائتلاف اصولگرایان یا شاجا تشکیل دادهاند! جامعه روحانیت در چند ماه اخیر شش جلسه با جریان ها، احزاب و چهره های اصولگرا برگزار کرده است. این جریان سال پیش اساسنامه خود را اصلاح کرد و پورمحمدی را بهعنوان رئیس شورای عالی خود برگزید.
غلامرضا مصباحی مقدم روز گذشته گفته است: «این گروهها اصرار بلیغ کردهاند که جامعه روحانیت محور کار را بر عهده گیرد. ما هم البته سناریوی خودمان را با شورای وحدت در میان گذاشتیم که اگر به آن عمل و ائتلاف حداکثری حاصل شود، قطعا مورد حمایت جامعه روحانیت مبارز خواهد بود». سخنگو البته نه از محتوای این سناریو چیزی گفته و نه گفته است اگر به سناریوی جامعه روحانیت عمل نشود، این نهاد چه خواهد کرد؛ آیا بازهم مانند انتخابات مجلس فعلی صرفا نقشی حاشیهای و حتی کمتر از جبهه پایداری هنگام بستن فهرست ایفا کرده و به داشتن دو، سه کرسی اکتفا خواهد کرد؟ مصباحیمقدم بعد از شکست اصولگرایان تهران در انتخابات مجلس فعلی گفته بود: ما هم در جامعه روحانیت میدانستیم که این فهرست رأیآور نیست؛ اما چارهای جز تبعیت از تصمیم ائتلاف نداشتیم.
درحالی که مصباحیمقدم میگوید سناریوی خودشان را برای ائتلاف به شورای وحدت دادهاند، محمدرضا باهنر به تازگی درباره نقش جامعه روحانیت در ماجرای ائتلاف گفته است: «آنجا که ما صحبت کردهایم، آنها میگویند فقط میخواهیم به وحدت اصولگرایی کمک کنیم. اینکه بخواهند یک جریان جدید و مقابلی راه بیندازند، کلا گفتهاند ما این اراده را نداریم؛ اما اگر جریان اصولگرایی همین جریان حاضر باشند که ما برای وحدت بیشتر و وحدت حداکثری کمکشان کنیم، این تلاش را خواهیم کرد».
اتفاقاتی که این روزها بین اصولگرایان در ماجرای شورای وحدت میافتد و اما و اگرهایی که جبهه پایداری در مواجهه با انتخابات مجلس و وحدت با اصولگرایان مطرح میکند، میتواند تا حدی گزاره های پیشین را تقویت کند. از یک سو علی لاریجانی و طیف نزدیک به او به شورای وحدت و گعده های ائتلافی دعوت نشدهاند و از سوی دیگر، جبهه پایداری مباحثی مانند مدل ویژه انتخاباتی و ارائه فهرست جداگانه را زمزمه میکند. مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری، چندی قبل مدعی شده بود این جبهه بر اساس بررسی ها و استفاده از تجارب گذشته خود، با جریانهای انقلابی برای انتخابات مجلس در سال جاری به مدلی برای انتخابات رسیده که این مدل نتایج و اهداف مشخصی در راستای حاکمیت گفتمان ارزشی انقلاب در مجلس و جامعه دارد. آقاتهرانی در تشریح سه محور اصلی گفته بود: یک راهبرد همسو سازی جریانی، محتوایی و گفتمانی در رسانهها و گفت و گو با مردم است. دومین اقدام، تهیه فهرست انتخاباتی انقلابی و کارآمد در سطح استانها و تهران است و سوم، تمرکز راهبردی و پاسخ روشن و دقیق به مسائل و مشکلات اساسی مردم خواهد بود.
نظر شما