مشهد قطب هیپنوتیزم آسیاست

۱۰ مرداد ۱۳۹۸، ۲۲:۵۶
کد خبر: 83421188
مشهد قطب هیپنوتیزم آسیاست

مشهد- ایرنا-  مشهد از لحاظ کارهای پژوهشی انجام شده قطب هیپنوتیزم آسیاست و تعداد مقالات منتشر شده در مشهد در این زمینه در سطح بین المللی به این امر گواهی می دهد.

 رئیس انجمن هیپنوتیزم آسیا شامگاه پنجشنبه درنخستین پیش رویداد کنگره آسیایی هیپنوتیزم که در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با بیان این مطلب افزود: در گذشته مردم فکر می کردند هیپنوتیزم امری ماورایی است ولی اکنون مبانی مغزی آن شناخته شده است.

دکتر مهدی فتحی گفت:امروزه کاربردهای هیپنوتیزم از علوم درمانی، روانشناسی و بیهوشی تا ارتقای رکوردهای وررزشی را در بر گرفته است و اکنون متخصصان هیپنوتیزم در ایران جزء برترینهای دنیا شناخته می شوند.

وی ادامه داد: تاکنون افزون بر ۴۰۰ جراحی با روش های هیپنوتیزم در مشهد طی سالهای اخیر انجام شده است که نیاز به بیهوشی نداشته است و در هیچ جای آسیا این تعداد کار پژوهشی در سطوح مختلف و در رشته های مختلف انجام نشده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران در کمیسیون انجمنهای تخصصی وزارت بهداشت به تصویب رسیده است که در سایت انجمن به نشانی http://ima-net.ir/Community.aspx?COMID=۱۱۰۸ تعداد عضوهای آن ۱۶۲ نفر با گرایش های مختلف درمانی به ثبت رسیده است و هر ساله با توجه به فعالیت های افراد، عضوهای انجمن افزایش و یا کاهش پیدا می کنند.

دکتر فتحی افزود: هیپنوتیزم مانند شمشیر دو لبه ای است که اگر فرد به صورت صحیح و تحت نظر آموزشهای لازم را دریافت نکند باعث ایجاد صدمات فراوان می شود و به همین دلیل نقش رسانه ها برای آشنا کردن مردم با هیپنوتیزم علمی و آکادمیک بی بدیل است و لازم است این آگاهی نیز داده شود تا افراد برای کارهای درمانی خود به هر کس که خود را متخصص نامید مراجعه نکنند.

وی با اشاره به قرار گرفتن تدریس هیپنوتیزم در سطوح مختلف رشته های پزشکی ادامه داد: در این آموزش ها دانشجویان با کاربردهای آن در درمان آشنا می شوند و به عبارتی هر جایی که ارتباط بین پزشک و بیمار وجود داشته باشد این علم باید آموزش داده شود.

این فوق تخصص بیهوشی گفت: انجام هیپنوتیزم هیچ محدودیت قانونی ندارد و ارگانهای نظارتی باید بیشتر بر فعالیت های غیر مجاز که توسط غیر درمانگران انجام می شود نظارت لازم را داشته باشندو در حال حاضر قانونی در نظام پزشکی وجود دارد که هر گونه دخالت در امور درمان توسط افراد غیر، خلاف شمرده می شود و برخورد قضایی لازم با آنها انجام می شود.

فتحی با اشاره به کنگره هیپنوتیزم آسیا که در سطح کنگره جهانی است و در مهرماه امسال با حضور متخصصانی از پنج  قاره جهان در مشهد برگزار می شود افزود: تاکنون بالغ بر ۱۷۰ شرکت کننده خارجی از ۲۴ کشور جهان برای حضور در این رویداد ثبت نام کرده اند.

او ادامه داد: دکتر برنهارد ترنکل رییس انجمن جهانی هیپنوتیزم  نیز برای حضور در این همایش اعلام آمادگی کرده است و همچنین ۳۲ کارگاه عملیاتی و سخنرانی بیش از ۵۰ متخصص برتر نیز برای این همایش برنامه ریزی شده است.

هیپنوتیزم یعنی : تلقین به القاء

دبیر انجمن هیپنوتیزم بالینی خراسان هم در این نشست گفت: به طورکلی هیپنوتیزم یعنی ارتباط بین دو نفر که نمونه های آن را در زندگی روزمره انسانها مشاهده می کنیم به صورتی که فردی با گفتار و یا رفتار خود تلقینی را به القا در شخص دیگر تبدیل کند.

دکتر فروزان پاسالار افزود: البته این نکته باید تبیین شود که اگر تلقین بر خلاف باور مخاطب باشد، شخص آن عمل را انجام نمی دهد زیرا از لحاظ علمی این کار ممکن نیست که مجرمی با هیپنوتیزم توانسته باشد فرد دیگری را به سمت جرمی هدایت کند و این یک  توجیه برای برداشتن مسئولیت از گردن خود است.

وی ادامه داد: همه رویکردهای روانشناسی در بستر هیپنوتیزم قابل انجام است تا تاثیر گذاری و سرعت اثر گذاری آن بیشتر شود به همین دلیل شخص علاقه مند با مطالعه چند کتاب فقط علم آن را یاد می گیرد ولی روش عملی آن باید زیر نظر متخصصان  و با علم آکادمیک فرا گرفته شود.

او اعلام کرد: این انجمن دوره های آموزشی برای درمانگران دارد تا آنها بتوانند برای کمک و بهبود بیماران کمک های لازم را به بیماران انجام دهند.

 

هیپنوتیزم در ورزش

دبیرکمیته هیپنوتیزم ورزشی ایران هم گفت: هیپنوتیزم به عنوان یک تکنیک و فن کاربردی در مجموعه مهارت های روانشناسی دیده شده است و روانشناسان ورزشی در ایران نزدیک به یک دهه است که از روشهای آن برای کمک به جامعه ورزشی استفاده می کنند.

مهدی محمدی نژاد با اشاره به روشهای گوناگون از جمله تمرین مهارتهای روانشناختی، آرمیدگی تا هدف گزینی افزود: مربیان و ورزشکاران برای رسیدن به نتیجه دلخواه خود باید بتوانند با عواملی مانند استرس و اضطراب در زمان مسابقات مقابله کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ورزشکاران برای ارتقای سطح عملکردی خود، با مهارت های جسمانی، ورزشی، تجزیه و تحلیل حرکات و تغذیه آشنایی لازم را دارند ولی در سطح حرفه ای، فردی موفق است که به لحاظ روانشاختی آماده تر از حریف خود باشد.

محمدی نژاد به ویژگی های یک مربی حرفه ای اشاره کرد و افزود: یک مربی موفق  با ترکیبی از مهارتهای هیپنوتیزمی بر بازیکنان خود تاثیر می گذارد و از المپیک سال ۱۹۹۴ روانشناسان ورزشی به طور رسمی در کنار تیم ها حضور دارند.

وی اضافه کرد: یکی از وظیفه های روانشناسان ورزشی آموزش خود هیپنوتیزمی به ورزشکاران است و برای این آموزش نیاز است تا ورزشکاران نزدیک شش ماه آموزش های لازم را فرا گیرند تا در زمان مسابقات  بتوانند در مقابل  فشارهای ناشی از محیط رقابت ها به موفقیت دست یابند.

او افزود: متاسفانه بعضی از مربیان ورزشی که به دنبال نتیجه گیری سریع هستند فراموش می کنند که باید به روانشناسان ورزشی زمان لازم را برای حضور در کنار تیم خودشان  قرار دهند.

۲۰۳۰/۱۹۲۲ 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha