۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۵
کد خبر: 83422470
T T
۱ نفر

ازدواج آسمانی یاس و حیدر الگویی برای جوانان

۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۵
کد خبر: 83422470
ازدواج آسمانی یاس و حیدر الگویی برای جوانان

تهران- ایرنا- سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) روز ازدواج نامگذاری شده است و شمار زیادی از جوانان هم این روز را برای پایه گذاری و جشن شروع زندگی خود انتخاب می کنند، اگرچه آمار ازدواج در این روز نسبت به روزهای دیگر افزایش دارد، اما همچنان مقوله ازدواج و مسائل مرتبط به حوزه جوانان مانند اشتغال و مسکن نیازمند توجه جدی مسئولان ذیربط و خانوادها است.

امروز اول ذیحجه سالروز ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) است، ازدواج بهترین زوج های دنیا، ازدواجی که در بستر بالاترین صفات انسانی شکل گرفت و حاصل آن هم فرزندانی نیکو بود که با خود دین اسلام را تا ابدیت زنده و ماندگار خواهند کرد، فرزندانی همچون امام حسین (ع) و امام حسن (ع) را برای دینداری و دفاع از حق و فرزندی چون زینب را که اسوه و کوه صبر و استقامت است، برای بقای دین و زنده ماندن اسلام به یادگار گذاشتند.
ازدواج سنت حسنه پیامبر است و می گویند با ازدواج دین انسان کامل می شود، ازدواجی که چون فاطمه زهرا و علی از ابتدا با هدف والای انسانی بسیار ساده شکل گرفت، ثمره آن تا قیامت باقی و جاودانه است.
اما با گذر زمان الگوهای ازدواج تغییر کرده و در این روزگار شاهدیم که دستخوش تغییرات و نابسامانی شده است؛ حواشی و آداب و رسومی که شکل گرفته، مانعی برای ازدواج و مانندی غولی بزرگ سد راه جوانان شده است.
امروز توقعات زیاد جوانان از همدیگر به عنوان زوج و زوجه، تشریفات مراسم نامزدی، عقد و ازدواج و تامین مخارج کمرشکن آیین های ازدواج، اشتغال جوانان، تامین مسکن و تامین زندگی روزمره برای جوانان به شکلی خودنمایی می کند که حاصل آن رغبت کم جوانان به سنت حسنه ازدواج را دربرداشته است.
با همه این مشکلات باز هم ازدواج هایی ساده به دور از تشریفات شکل می گیرد و آرامش فکری و امنیت خاطر جوانان را فراهم می کند. اما آنچه مهم است این است که جوانان برای تشکیل زندگی و همینطور داشتن شغل و حرفه نیاز به حمایت دارند تا چرخ زندگی را به حرکت بیندازند.
در این بین حاکمیت به عنوان عنصری بسیار مهم در جامعه با اقداماتی مانند اعطای تسهیلات برای تامین مسکن و اشتغال جوان و برنامه ریزی درست برای نسل های آینده و همین طور کنترل مسائل اجتماعی و جلوگیری از ایجاد آداب و رسوم نامناسب و مبارزه با بدعت گزاری های غلط در باورها و سنت های ازدواج از یک سو و از سویی دیگر مراقبت و تربیت درست خانواده ها و حمایت های ملی، روانی و معنوی از جوانان و دادن اعتماد به نفس به آنان و ترویج فرهنگ ازدواج به موقع می تواند، گره گشای مسائل ازدواج مرتبط با جوانان باشد.
درست است که در باورهای ما جوان نیروی بالقوه ای دارد و به قول معروف روزگار پیش رویش باز است و با همت و تلاش خود می تواند آینده خوبی را رقم بزند، اما با شرایط کنونی باید به این باور برسیم که جوانان از هر زمان دیگر شکننده تر هستند و هر لحظه ممکن است در سایه بی توجهی ما به سمتی بروند که جبران خسارت های ناشی از آن سخت یا گاهی غیرممکن باشد. بنابراین باید برای مراحل مختلف زندگی جوانان اعم از تحصیل، کار و ازدواج و فرزندی آوری، اقدامات سنجیده را به موقع انجام دهیم و نگذاریم سرمایه های این مملکت به هدر رود و بخشی در کام اعتیاد و بخشی هم در سایه بی تفاوتی ها به جای اینکه برای کشور کارساز باشند، راهی خارج از کشور شوند. بنابراین توجه به امور جوانان نیازمند برنامه ریزی جدی و حمایت های عملی است.
  
 ۴۱ هزار و ۵۶۴ ازدواج در یک روز
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور به خبرنگار ایرنا گفت: در ۶ سال گذشته در سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه  (س) و روز ازدواج ۴۱ هزار و ۵۶۴ ازدواج در کشور شکل گرفت.
سیف الله ابوترابی افزود: در سال ۱۳۹۲ در چنین روزی ۶ هزار و ۵۲۷ و سال ۹۳ هم ۷ هزار و ۵۶۷ و در سال ۹۴ حدود ۹ هزار و ۳۱ و در سال ۹۵ هم ۶ هزار و ۶۱۶ و در سال ۹۶ هم ۶ هزار و ۵۶۳ و در سال گذشته ۵ هزار و ۲۶۰ دختر و پسر به خانه بخت رفتند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که متوسط رخداد روزانه ازدواج در کشور در این سال ها به ترتیب از سال ۹۲ تا ۹۷ شامل ۲ هزار و ۱۷۴، ۲ هزار و ۶۰، هزار و ۹۱۹، هزار و ۸۳۵، هزار و ۶۶۸ و هزار و ۵۰۸ مورد بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال اعلام کرد: بر این اساس آمارها نشان می دهد ازدواج ها در روز ازدواج بیش از ۳ برابر متوسط روزهای دیگر بوده است.

سال گذشته ۵۴۹ هزار و ۸۶۱ مورد ازدواج ثبت شد

سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: ۵۴۹ هزار و ۸۶۱ مورد ازدواج سال گذشته در کشور توسط سازمان ثبت احوال ثبت شده است.
ابوترابی افزود: میانگین سن مردان در اولین ازدواج در سال گذشته ۲۷ و نیم سال و میانگین سن ازدواج زنان در اولین ازدواج در سال گذشته ۲۳ سال و چهار ماه و میزان عمومی (ناخالص) ازدواج در سال گذشته هفت مورد به ازای هر هزار نفر بوده است.
وی در مورد پنج استان دارای بالاترین میزان عمومی ازدواج در سال گذشته نیز گفت: این استان ها شامل خراسان شمالی، اردبیل، کردستان، لرستان و خوزستان هستند.
ابوترابی افزود: استان های دارای پایین‌ترین میزان عمومی ازدواج نیز در سال گذشته شامل سمنان، البرز، تهران، بوشهر و اصفهان هستند.

گزارش از: ناهید حاجی خانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha