۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۲۱
کد خبر: 83422750
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تکنولوژی پرینت سه بعدی تولید بافت، بومی شده است

۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۲۱
کد خبر: 83422750
تکنولوژی پرینت سه بعدی تولید بافت، بومی شده است

تهران - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تکنولوژی پرینت سه‌بعدی تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ای است که برای تولید بافت از آن استفاده می‌شود، گفت: ما با تلاش محققان و پژوهشگران، این تکنولوژی را بومی کردیم.

دکتر محمد آقاجانی روز شنبه در مراسم رونمایی از استخوان مصنوعی با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی که در تالار شهید بهشتی این دانشگاه برگزار شد، گفت: محققان ما موفق شدند با استفاده از تکنولوژی پرینتر سه بعدی، استخوان مصنوعی برای درمان ضایعات استخوانی در کشور طراحی و تولید کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از تکنولوژی‌هایی که در آینده در پزشکی برای جبران نقص‌ها و تولید بافت‌ها نقش مهمی خواهد داشت، تکنولوژی پرینت سه بعدی خواهد بود؛ گفت: ما به این تکنولوژی پیشرفته ورود و آن را بومی کردیم و موفق به ساخت پرینتر سه بعدی داخلی هم شدیم.

آقاجانی افزود: امروز ما در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شاهد رونمایی از دستاورد بزرگی هستیم که به خوبی می‌تواند جایگزین استخوان شود. از سوی دیگر ساخت دستگاه پرینتر بسیار پیشرفته با تکنولوژی داخلی افتخاری برای کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ۱۰ سال طول کشید تا گروه بزرگی از محققان ما به این دستاورد بزرگ دست یابند که نتیجه این تلاش بزرگ، غلبه بر مشکلات ضایعات استخوانی است‌.

آقاجانی ادامه داد که این تحقیق همچنان ادامه دارد تا زیست ماده‌های جدیدی به شکل استخوان نیمه زنده تولید شود که امیدواریم بتوانیم در آینده به این دستاورد هم دست یابیم و از آن رونمایی کنیم.

وی به تولید استخوان مصنوعی با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی توسط محققان این دانشگاه اشاره کرد و گفت: محققان ما با پژوهش 10 ساله، توانستند ضایعات استخوانی که در اثر موضوعات مختلف از جمله وقوع حوادث ترافیکی ، علل مادرزادی و سرطان به وجود می‌آید را برطرف کنند.
آقاجانی با اشاره به روش‌های ترمیم ضایعات استخوانی، افزود: سه روش برای ترمیم ضایعات استخوانی در دنیا وجود دارد که روش اول آن، اتوژن می‌باشد که در این روش از استخوان خود بیمار مانند استخوان لگن برای ترمیم مغزهای استخوانی استفاده می‌شود.
وی افزود: روش دوم، روش آلوژن است که از استخوان جسد برداشته شده و برای ترمیم بافت‌های استخوانی استفاده می‌شود که در این روش خطر انتقال آنتی‌ژن‌ها وجود دارد.
آقاجانی ادامه داد: سومین روش در ترمیم ضایعات استخوانی، استفاده از زیست‌ماده است که از موادی غیر از استخوان فرد یا استخوان جسد می‌باشد و این مواد جایگزین استخوان از دست رفته می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در این پژوهش ده ساله، به یک زیست‌ماده‌ای دست پیدا کردیم که بسیار شبیه استخوان است و قابلیت استفاده در پرینت‌های سه بعدی را دارد تا در نتیجه این فرایند، استخوانی متناسب با بیماری خاص فرد ساخته شود.
وی ادامه داد: ساخت پرینت سه بعدی که بتواند این زیست‌ماده را تولید کند، با کار مشترکی که با صنعتگران داخلی انجام شد اتفاق افتاده است، ضمن اینکه تاکنون پنج بیمار دچار ضایعات فکی و یک بیمار دچار ضایعات استخوانی پا با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی مورد جراحی قرار گرفته و نتایج این جراحی کاملاً رضایت‌بخش بوده است.
آقاجانی در بخش دیگری از سخنانش به سایر دستاوردهای دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با داشتن 14 هزار دانشجو در 25 رشته مقطع، نقش مهمی در آموزش پزشکی کشور داشته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکی از ماموریت‌های اصلی دانشگاه را ارائه خدمات مناسب به بیماران اعلام کرد و گفت: 5.5 میلیون نفر تحت پوشش خدمات درمانی این دانشگاه قرار دارند.

وی بیان داشت: در حوزه تحقیق و پژوهش، این دانشگاه با داشتن حدود  1400 عضو هیات علمی و 80 مرکز تحقیقاتی تاثیر مهمی در حوزه تولیدات علمی در زمینه‌های پزشکی داشته است.
آقاجانی رویکرد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را دانشگاه نسل سوم اعلام کرد و گفت: دانشگاه نسل سوم دانشگاهی فناوری و تولیدمحور است و در جهت رشد اقتصادی و رفاه جامعه حرکت می‌کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به انعقاد قرار داد همکاری با 2 دانشگاه صنعتی اشاره کرد و گفت: با چند دانشگاه معتبر بین‌المللی در کشورهای فرانسه، هلند، ایتالیا و روسیه قرارداد همکاری منعقد کردیم.
وی بیان کرد: با وجود تحریم‌ها، دانشگاه شهید بهشتی در یک‌سال گذشته توانسته در معتبرترین رتبه‌بندی‌های بین‌المللی جایگاه خود را ارتقا دهد و براساس رتبه‌بندی لایدن 30 رتبه رشد کردیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha